Home Personal Cam așa se muncește pe magistrala M5 din Drumul Taberei

Cam așa se muncește pe magistrala M5 din Drumul Taberei

by Daniela Bojincă
drumul taberei metrou

metrou drumul taberei

Eram în troleu. În 69. Veneam de la oficiul poștal 66. Stau pe undeva între AFI PALACE COTROCENI și viitoarea stație de metrou Orizont din Drumul Taberei. Pe mine nu mă afectează că n-am metrou. Am doar o stație de autobuz/troleu/tramvai până la Politehnica. Sunt la metrou în mai puțin de 5 minute de când am coborât din bloc. Și cam la 7-10 minute dacă merg pe jos. Nu mă plâng. Mie îmi e bine.

Am trecut spre oficiul poștal 66 pe la 12:10. Nu era nimeni pe acolo. Pustiu. M-am întors cu troleul pe la 12:38. Oamenii ăia făceau plajă la soare, altul mânca, altul vorbea la telefon. Înțeleg că, la noi, după că vin târziu, mai încep și cu o bine meritată pauză, sau cum?

Frumos așa. Aș lucra și eu cu ei. Să te duci la serviciu și să faci plajă, păi cine n-ar vrea?

Așa că le-am făcut poze din troleu. Mi s-a părut amuzant. Și trist în același timp. Cred că lucrările astea pe lina de metrou M5, or să le prindă și copiii mei. Eventual și nepoții, când or continua-o de la Eroilor spre Pantelimon.

Și ca să se vadă și mai bine, am mai făcut o poză, în detaliu. să se observe cum dormeau cu burțile la soare, ca niște mare boși și barosani.

drumul taberei metrou

Cred că o să mă las de facultate, sau ceva. N-am nevoie. Pot lua bani și să stau degeaba. Nici nu trebuie să fiu calificată în ceva ca să stau degeaba. Și pot chiar să le demonstrez că sunt suficient de capabilă să dorm cu orele. Poate, dacă mă străduiesc, chiar cu zilele.

La ce-ți mai trebuie facultate? Ajung să cred că e o inutilitate. Pierzi timpul degeaba. Așa, poți să pierzi timpul degeaba și să mai fii și plătit pentru asta, nu? E mai profitabil așa. Mult mai rentabil. Viață ca asta să tot ai.

You may also like

4 comments

Alexandru Ion martie 30, 2016 - 13:49

Nepoții tăi pot sta liniștiți, n-o să prindă lucrările la metroul către Pantelimon, din simplul motiv că a fost deja anulat.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 30, 2016 - 17:50

Aaa, da? Ce tare! :))

Reply
Loredana martie 31, 2016 - 10:40

Da. Spunea reprezentantul primariei ca ,,Primaria nu are interes” in realizarea magistralei pana in Pantelimon. Dar pe locuitori i-a intrebat cineva, poate ei au interes. Asa m-am saturat sa decida altcineva ce avem noi nevoie si ce nu. Parca comunismul nu a murit. Iar despre muncitorii ce sunt platiti din banii nostri, ca nu mai stiu astia ce sa faca daca nu iti platesti la timp vreun impozit, din pacate s-au desfintat toate metodele de reclamat aceste situatii. Ii vedem si ne povestim unul altuia ce vedem. Si afara e soare!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 31, 2016 - 18:52

Până în Pantelimon a fost și anulată lucrarea. Se oprește la Eroilor, cică 🙁

Reply

Leave a Comment