Home Personal De ce nu îmi cumpăr încălțăminte de pe net

De ce nu îmi cumpăr încălțăminte de pe net

by Daniela Bojincă
incaltaminte

Am vrut să fac asta acum câteva zile. Pierdeam puținul meu timp liber dând scroll pe Facebook, aiurea, cu colega de cameră. Când, ce vedem noi, un site cu încălțăminte faină, la 10 dolari. Și dă-i și cumpără. Doar că, la momentul potrivit, m-am răzgândit. Și am lăsat-o pe ea să se sacrifice, să-și dea comandă de numărul 8½ (echivalent, cică, cu 39 al nostru) pentru că eu de obicei îmi cumpăr încălțăminte de copii ieftină (da, de la copii; și e și mai ieftină decât aia ieftină de la adulți).

incaltaminte

Eu voiam să-mi comand numărul 5 (echivalent cu un 35 al nostru). Doar că eu port 34-35-36, în funcție de calapod și tipul de încălțăminte. Și-am zis ia să nu-mi comand eu nimic fără să probez. Și tare înțeleaptă mi-a fost ideea.

8½ nu e 39. E vreo 41. Pentru că ei îi vin foarte mari. Probabil 5-ul e undeva pe la 37, deși tabelul de mărimi spune cu totul altceva. Când am ajuns într-un magazin, ca să mă conving, am probat o gheată cu numărul 5, de la secțiunea de adulți. Cred că mai intra jumătate de picior acolo, atât de mari erau. 

Totuși, ca să descopăr ce număr de la americani mi se potrivește mie, m-am mutat și la secțiunea de copii. Și, după mai muște încercări, am descoperit că-mi este bună încălțămintea cu numărul 2, pentru că am un picior extrem de finuț, drăgălaș și pretențios. Am avut o urmă de speranță că poate aici mă încadrez la secțiunea de adulți, când e să cumpăr încălțăminte. Dar nu. O să rămân pe veci la copii. Ceea ce e bine pentru buzunarul meu. La adulți sărea de 30 de dolari, iar la copii era 19, aproximativ același model. Ceea ce nu a putut decât să mă bucure.

Probabil că, dacă aș fi comandat de pe net, m-aș fi ofticat toată că aș fi luat ceva cu 2-3 numere mai mare și mi-ar fi înotat piciorul prin cizmă. Practic, deși eram deja pro acestei idei, acum sunt 100% convinsă că nu-mi pot cumpăra ceva fără să probez încălțămintea înainte. La ghete 2-ul era bun. La cizme cu toc, 2-ul era puțin lărguț și deloc pe picior, ceea ce însemna că aș fi putut oricând să dau în nas.

Apoi, ca să nu dau 100% vina pe ghinionul meu, parcă e mai fain când intri într-un magazin și le vezi cu ochiul liber, din toate unghiurile posibile și le poți analiza toate calitățile și defectele. Apoi, plimbatul ăla printre rafturi și înnebunitul pe cei de lângă tine, nu se compară cu nimic.

You may also like

4 comments

madmoisellesarcastique septembrie 3, 2016 - 19:26

Eu pățesc așa la haine 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 8, 2016 - 06:04

Da, știu ce zici. Depinde cum au fost croite. Aici, tricoul meu S de la muncă, e cu 3-4 numere mai mare. :))

Reply
Loredana septembrie 5, 2016 - 15:48

Eterna problema, daca nu imi vine perechea. Asta chiar este un cosmar. Sunt atat de multe lucruri bune pe net, nu ce se vinde in magazinele noastre, iar noi trebie sa stam sa ne gandim daca se potrivesc masurile.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 8, 2016 - 06:06

Probleme existențiale din viața de zi cu zi a unei tipe :))

Reply

Leave a Comment