Oscarurile și mai ales Oscarul lui Leonardo DiCaprio – subiectul momentului

by Daniela Bojincă
leonardo dicaprio oscar

 

leonardo dicaprio oscar

Luni dimineața, în loc de mesajele cu „E luni!” (ca să nu mai zic de cele cu Ion sau alte „clasice” de acest gen), Facebook-ul s-a inundat cu mesaje despre Oscaruri și mai ales despre Leonardo DiCaprio. Acesta a reușit în sfârșit să primească un Oscar, fiind desemnat cel mai bun actor, pentru rolul din filmul The Revenant.

După multe nominalizări rămase fără rezultat, iată că Leonardo DiCaprio a reușit să confirme așteptările (era mega-favorit la case de pariuri online). Glumele pe acest subiect apăruseră deja pe Facebook de ceva vreme, dar acum au explodat, mai ales luni. Deși joacă de mic în filme și este mereu o vedetă de prim-plan în super-producții de la Hollywood, iată că Leonardo DiCaprio a trebuit să treacă de 40 de ani pentru a putea câștiga și voturile celor a căror părere contează pentru acordarea Premiilor Academiei Americane de Film.

Online, părerile sunt împărțite. Unii doar se bucură (ceva gen „în sfârșit s-a făcut dreptate”), alții doar îl iau peste picior pe actor. Și o jurnalistă a încercat să speculeze acest subiect chiar în seara Oscarurilor. „Este primul tău Oscar. Ce zici de asta?” – l-a întrebat jurnalista. Leonardo DiCaprio a răspuns mai întâi printr-o glumă (că așa dă bine) – „Îmi pare rău, care era întrebarea?”, apoi a încercat (și reușit) cu o replică elegantă, clasicul „Mă simt super, mulțumesc tuturor”, bla bla bla. După cum știm, e plin la Oscaruri de mulțumiri, dar și de glume. Așa a fost și anul acesta.

Interesant este că Cel mai bun film a fost desemnat Spotlight și nu favoritul caselor de pariuri – The Revenant. Cine paria pe acest film la Unibet (casă de pariuri online licențiată la noi în țară), spre exemplu, ar fi câștigat de 3.5 ori suma pariată. Nu e rău, nu? Iată unul care nimerise bine, Cristian Tudor Popescu (critic de film de câte ori are ocazia). Acesta a „pariat” la Digi 24 în mod ferm pe Spotlight, lăudându-se că și anul trecut a nimerit-o la fel de bine cu Birdman. „Ar trebui să mă bucur și să devin consultant pentru pariori, nu?” – a spus jurnalistul.

Alte premii Oscar (o parte dintre ele) au ajuns la:

Brie Larson, pentru Cea mai bună actriță – primul său Oscar, la prima nominalizare

Alejandro Gonzalez Inarritu („The Revenant”), pentru Cel mai bun regizor

Writing’s on the Wall („Spectre”), pentru Cea mai bună melodie originală

„The Hateful Eight„, pentru Cea mai bună coloană sonoră

„Stutterer”, pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune

„Mad Max: Fury Road”, pentru Cel mai bun montaj

„Son of Saul”, pentru Cel mai bun film într-o limbă străină

„Amy”, pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj

„Bear Story”, pentru Cel mai bun film de scurtmetraj de animație

„Ex Machina”, pentru Cele mai bune efecte speciale

„Inside Out”, pentru Cel mai bun film de animație

Mark Rylance („Bridge of Spies”), pentru Cel mai bun actor în rol secundar

Cu o zi înainte de Oscaruri s-au dat și premiile opuse – Zmeura de Aur, care ironizează cele mai mari eșecuri din aceeași industrie cinematografică. Johnny Depp și Adam Sandler au scăpat de această rușine, deși erau favoriți la casele de pariuri. Ar trebui să-mi încerc și eu norocul în viitor, n-ar fi rău ca pasiunea pentru filme să mă ajute să câștig niște pariuri.

Astăzi peste tot s-a vorbit despre Oscaruri. Așa că am zis să nu mă las eu mai prejos.

You may also like

4 comments

Dan Munteanu martie 1, 2016 - 14:45

Ma bucur ca i s-a facut dreptate lui Leonardo, in sfarsit. Am fost placut surprins ca Leo a profitat de ocazie ca sa aduca aminte de pericolul incalzirii globale si de faptul ca liderii trebuie responsabilizati sa faca ceva in directia asta.
Mersi de info!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 4, 2016 - 11:44

Să crești mare! 🙂

Reply
Dan Munteanu martie 4, 2016 - 19:29

Hehe. N-ai precizat in ce directie – orizontala sau verticala

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 5, 2016 - 22:31

În care apucă :))

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More