4 martie – baba mea

by Daniela Bojincă
baba

baba

Azi e 4 martie și, oficial, azi e baba mea, conform zile în care sunt născută (13 – 1+3=4). Practic, ziua de azi îmi prezice cum o să fie tot anul meu de acum încolo. Dacă-i cald și soare: o să am un an frumos; dacă-i frig și plouă, așa ca azi, în București: o să am un an tare urât și foarte puțin productiv.

Așadar, anul meu o să fie unul urât și mohorât. Deci eu o să fiu mohorâtă. Ceea ce nu o să se întâmple, pentru că am să țin minte acest articol și că am avut o babă rea și urâtă și, anul viitor, tot pe vremea asta, am să fac un rezumat cu toate lucrurile faine de care am avut parte. Îmi impun asta! Așa, ca să nu dau satisfacție mitului și ca să dau și cu el de pământ!

Aveam de gând să ies și să mă plimb cu bicicleta, sau cu rolele prin parc, printre copiii cu triciclete de copii. Să mă bucur de primăvară, să ies în plimbări, să vizitez și, când colo, ce face baba mea? Îmi dă toate planurile mele frumoase peste cap. Toate, toate, toate! Și parcă nici nu vrea să se facă vremea frumoasă, așa cum a fost pe 1 martie (urât și frig de dimineață și soare și cald de după-masă). Baba mea e încăpățânată. Cel puțin din punctul ăsta de vedere ne asemănăm.

Baba mea e urâcioasă. Tata, spre exemplu, zice că-i ca mine. Că și eu sunt, de foarte multe ori, urâcioasă. Foarte urâcioasă și de multe ori plouată. Eu, în schimb, mă văd ca pe o rază de soare. Și o persoană extrem de modestă.

Cred că toate chestiile astea cu miturile, țin foarte mult și de propria persoană. De ceea ce-ți propui, tocmai ca să dobori un mit. Cred cu tărie că, dacă tu-ți dorești foarte tare să ai un an frumos și încerci să faci  cât mai multe lucruri faine, așa o să fie. Cred că, noi, oamenii, avem posibilitatea să doborâm mituri și să nu ne ghidăm după ele. Să facem ce și cum vrem noi.

Pe mine, baba mea nu mă demoralizează! Mă determină să-mi fac un an frumos! Pam Pam :))

You may also like

4 comments

Minerva Lacatusu martie 4, 2016 - 15:35

Îmi place cuvântul „urâcioasă”.
P.S.: Baba mea e pe 8 martie. :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 5, 2016 - 22:32

Cred că și pe 8 martie o să avem parte de cuvântul ăsta care atâta îți place ție: „urâcioasă”. :)))

Reply
Andrei Chisanovici martie 7, 2016 - 18:45

Pana anul asta stiam ca trebuia sa alegi „baba”. Mai nou ar fi suma cifrelor zilei de nastere. Mai bine si alegi una, poate macar una sa fie buna! :))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 8, 2016 - 10:13

Dacă o alegi, e aiurea. Ea îți e semnificativă (mit), din naștere :). Și cică e dată de ziua în care te-ai născut :D.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More