Home Personal Cât de bună este de fapt o periuță electrică?

Cât de bună este de fapt o periuță electrică?

by Daniela Bojincă
periuta electrica oral b pro 2 2000 s eriaj dentar aparat dentar daniela bojinca blog

După ce mi-am pus aparat dentar (prin septembrie), doctorul stomatolog mi-a recomandat că ar fi bine ca de acum înainte să folosesc o periuță electrică.

Ceea ce m-a motivat și mai mult să iau în considerare aciziționarea unei periuțe electrice. Tot voiam să o fac și tot amânam momentul pentru că eu voiam o periuță electrică Oral-B 6000 (acum pe 23 martie  2020 costă vreo 528 de LEI, aici – redusă de la 678 de LEI) sau o periuță electrică Oral-B GENIUS 9000 (acum 23 martie 2020 costă vreo 776 LEI, aici – redusă de la 1370 LEI). Și nu prea aveam buget de ele la vremea respectivă.

Înainte mă spălam cu o periuță normală, ultra sensitive, de la Curaprox, recomandată tot de doctorii stomatologi de la Crystal Dental Clinic (povesteam eu în alt articol că sunt mai mulți doctori, iar fiecare se ocupă de o specialitate stomatologică anume – practic asta mi-a și plăcut cel mai mult la ei + profesionalismul).

Apoi, după ce mi-am pus aparatul dentar, până să intru în posesia unei periuțe electrice, tot la recomandarea stomatologului, m-am spălat cu o periuță ultra sensitive tot de la Curaprox, dar care pe mijloc are un șanț astfel încât să intre aparatul dentar acolo și să-l speli cumva mai bine. Doar că, sinceră să fiu, mie mi se părea că mă spăl mai bine cu periuța cealaltă, normală, fără șanț, decât cu astălaltă. Șantul ăla tocmai că mi se părea că nu înlătură cum trebuie depunerile de după masă de pe aparatul dentar și dintre bracheți.

periuta de dinti curaprox ultra sensitiva 5460 daniela bojinca blog

Cum ziceam, voiam să-mi cumpăr o periuță electrică Oral-B 6000 (acum pe 23 martie  2020 costă vreo 528 de LEI, aici – redusă de la 678 de LEI) sau o periuță electrică Oral-B GENIUS 9000 (acum 23 martie 2020 costă vreo 776 LEI, aici – redusă de la 1370 LEI). Au o grămadă de funcții interesante și par foarte faine periuțele astea electrice. Însă stomatologul meu mi-a explicat că nu am nevoie de ele pentru că, cu aparatul meu, pentru că am dinții sensibili, nu o să pot folosi multe funcții. Iar periajul o să dureze mai mult decât îmi recomandă aplicația. Și că mai bine îmi cumpăr o periuță electrică mai simplă, dar foarte eficientă. Pentru că nu mă pot bucura așa cum trebuie de celelalte și, implicit, nu-și merită banii. Iar până dau eu aparatul jos, o să apară unele și mai și, astfel că ar trebui să mă gândesc atunci la o periuță electrică mai sofisticată.

Așa am luat decizia, împreună cu stomatologul, să-mi achiziționez o periuță electrică Oral-B PRO 2 2000S, care e SensiUltra Thin. Pe care însă nu-l pot folosi cu aparatul dentar. Pentru aparatul dentar sunt alte două capete speciale pe care eu le-a găsit numai la eMAG (care costă 30 de LEI, aici – reduse de la 47 de LEI).
Acum nu am mai găsit pe niciunde 2000S-ul, ci doar 2000-ul (nu e SensiUltra Thin și este ceva mai slabă ca 2000S). Periuța de dinți electrică Oral-B 2000 costă 213 de LEI, aici – redusă de la 389 de LEI.

în ambalaj este capătul normal. Dintre cele 2, desfăcute, cel din stânga este capătul pentru periajul interdentar, iar cel din dreapta pentru periajul normal, cu aparat dentar.

Voiam să cumpăr periuța electrică la sfârșitul lui Octombrie. Doar că n-am mai apucat să o cumpăr pentru că am primit-o cadou de ziua mea, pe 13 Octombrie. Cu tot cu capetele speciale pentru aparatul dentar (astea sunt). Ce înseamnă să fie lumea din jur atentă la plângerile tale. Dar mai multe despre capetele pentru periuța electrică de la Oral-B, găsești în videoul de mai jos, de unde am aflat și eu că sunt capete speciale pentru aparatul dentar și pentru ce e bun fiecare:

Sursă YouTube (user Electric Teeth)

Cum e periuța electrică Oral-B PRO 2 2000S?

O folosesc deja de 2 luni, zi de zi. Și sunt extrem de mulțumită de ea. Ține încărcată cam o săptămână și jumătate și curăța suprafețele excelent – în sensul că nu mai rămâne pic de depunere pe dinte sau între bracheți, ceea ce e foarte important pentru sănătatea orală. În mod normal ar trebui să țină 2 săptămâni întregi, folosită la o spălare pe zi de un ciclu de 2 minute. Doar că eu stau vreo 8-10 minute. Vreo 4-5 cu capătul pentru bracheți și vreo 4-5 cu capătul interdentar (că na, nu prea mai merge ața dentară cu bracheții). Eu zic că are o durată de viață excelentă.

La încărcat o țin cam 15 ore. De seara până după-masa, a doua zi. Iar când se descarcă, licărește cu o lumină roșie semnul de baterie, de jos.

La început, mai ales dacă ai aparat dentar, o să simți periajul ca fiind deranjant. Chiar simți că dor dinții puțin. Asta chiar și pe nivelul 2, cel sensibil, care folosește mai puține rotații. Dar sensibilitatea asta trece după primele 2-3 zile. Apoi eu am folosit numai nivelul 1 atât pentru periajul normal, cât și pentru cel interdentar.

E fain însă că are la spate un senzor de presiune. Iar dacă apeși cumva prea tare, se aprinde senzorul cu culoarea roșie, ca să te avertizeze să reduci din presiune.

La fiecare 30 de secunde se oprește cam jumătate de secundă (ca să te anunțe ca au trecut 30 de secunde și că ar trebui să schimbi arcada pe care o speli), iar după două minute, când ar trebui să termini, se oprește de 3 ori câte jumătate de secundă.

Cât de bună este de fapt o periuță electrică?

Cum ziceam și mai sus, spală mult mai bune decât o periuță normal ultra sensitive. Iar capătul interdentar mie mi se pare parcă la fel de eficient ca ața dentară. Cel puțin la dinții și măselele de jos, unde pot folosi ața dentară, de fiecare dată când am verificat cu ața dentară după ce am folosit capătul interdentar, nu mai rămăsese mâncare (care e foarte greu de îndepărtat cu orice tip de periuță, tocmai de aceea se și recomandă ața dentară).

Îmi place că ține încărcată destul de mult timp și că are senzorul ăla de presiune care m-a învățat să nu mai aplec atâta presiune pe dantură, când mă spăl.

Chiar recomand periuța asta electrică. Chiar și dacă nu ai aparat dentar și vrei să-ți iei una mai sofisticată, cred că e bine să vezi dacă ți se pare ție că merită banii tipul ăsta de periuță electrică. Sigur n-ai să regreți.

Dacă ai și tu o periuță electrică, chiar sunt curioasă de care și de ce o recomanzi.

You may also like

Leave a Comment