Home Personal Cât de reale au fost reducerile de Black Friday?

Cât de reale au fost reducerile de Black Friday?

by Daniela Bojincă
black friday reduceri haine geaca lunga hanorac lee cooper daniela bojinca blog

După ce m-am lăudat pe Facebook pe 16 noiembrie, de Black Friday, că nu mi-am luat niciodată nimic de Black Friday, luni, când am ajuns la muncă, colega mea de birou, Alina, mi-a arătat un site unde aveau geci lungi super faine, reduse, la super mega ofertă.  Și tot caut de prin septembrie-octombrie o geacă lungă, călduroasă și ușoară, la un preț ok. Și-am zis că asta-i perfectă, după cum am văzut-o eu din poze. Mai e și de la Lee Cooper și redusă de la 1069 de LEI. La 110 LEI, lungă, îmblănită, cu glugă îmblănită și ușoară, am considerat-o pomană, nu alta.

Nu mai am reducerea de atunci, că nu-mi apare la detaliile comenzii e la cât am cumpărat geaca, dar era undeva. reducere de 90% și ceva. Fapt pentru care, de la 110 LEI, prețul era undeva la 1000 LEI.

Practic nu mi-am luat chiar de Black Friday, ci după. Și nu pentru că erau reduceri, ci pentru că aveam nevoie de produsul respectiv. Practic nu se pune, nu? Iar statusul ăsta rămâne valabil, da?

https://www.facebook.com/danielabojinca/posts/2206345812750384

Apoi am mai găsit și un hanorac super fain, tot de la Lee Cooper. Și chiar aveam nevoie de unul, cu fermoar, că pe toate pe care le am sunt fără fermoar și e incomod să le dai jos de pe tine undeva. Era redus de la 485 LEI la 59 LEI. Și ăsta am zis că-i tot pomană, că-i tare fain și călduros. Și am zis să-l iau. 

black friday reduceri hanorac daniela bojinca blog lee cooper

Și uite cum eram eu super fericită că pe o comandă de 1554 LEI am dat doar  169 LEI. Mi s-a părut o adevărată afacere și eram super mega fericită. Și chiar mă ofticam când făceau ai mei mișto de mine că mi-au umflat prețurile ăia de Black Friday ca să poată ei să pună mega reducerea vieții.

Apoi, după vreo 2 săptămâni și jumătate, mi-a ajuns și comanda. Și heeei, ce să vezi. Britanicii sunt oameni faini și le-au trimis cu tot cu prețul întreg pe etichetă. 

Iar geaca mea minunată, redusă de la 1069 LEI la 110 LEI, costa de fapt 80 de lire (asta înseamnă 415 LEI).

black friday reduceri cumparaturi geaca lunga imblanita ieftina daniela bojinca blog lee cooper
reduceri ieftine geci black friday daniela bojinca blog. lee cooperpng
Am văzut că încă mai au oferta, dar cu 79% reducere, ceea ce înseamnă undeva la 524 de lei preț întreg (tot mai mult decât prețul real de pe etichetă, dar măcar e mai ok). Asta deși geaca nu mai e disponibilă că s-a epuizat stocul rapid.

O reducere care încă mai e validă e la geaca asta în variantă scurtă. Care sigur nu are prețul ăla de 862 LEI, ci undeva pe la jumătate. Oricum, da… și la 400 LEI dacă ar fi fost tot e ok la 194 LEI. Geaca e chiar super faină și da, e cam pomană la banii ăștia ce-i drept.

Black friday geaca scurta imblanita reduceri haine daniela bojinca blog

În timp ce hanoracul redus de la 485 LEI la 59 LEI, costa de fapt 35 de lire (asta înseamnă 182 LEI).

Bine, practic tot pot considera că le-am luat la reducere. N-am dat 415 LEI și respectiv 182 LEI, ci 110 LEI și respectiv 59 LEI. Însă, ce vreau eu să subliniez e că trolii ăia de pe net, când fac mișto de reduceri care au de fapt prețuri întregi umflate, nu-s chiar troli. Ci or fi pățit și oamenii ceva asemănător și vorbesc cumva în cunoștință de cauză.

Practic, chiar dacă am luat două haine faine la preț super bun, pe mine chiar m-a dezamăgit să văd că prețul întreg nu era chiar ăla,  ci unul la jumătate de preț. Adică da, înțeleg că poate îți pui comision sau ceva, dar chiar la dublu? Plus că în afilieri de genul comisioanele se cam ia și de prin alte părți, prin faptul că poate au cotă parte din cantitatea vândută prin intermediul lor.

Sunt dezamăgită, așa, de umflarea prețurilor excesiv ca să pară că cine știe ce reducere mega wow faci tu. Că na, nu e tot una de la 1000 de lei la 100, cu de la 400 de lei la 100. În prima variantă e uluitoare reducere. În a doua e doar meh. E bine că e. Asta comparativ vorbind pentru că da, 300 de lei în a doua variantă pentru unii oameni nu-s chiar de ici de colo. Contează enorm.

Deci da. Reducerile de Black Friday nu-s chiar mega super oferte. Plus, ei am văzut că au și acum oferta respectivă la hanorac. La geacă s-a epuizat imediat.

You may also like

4 comments

Marius Cucu decembrie 11, 2018 - 12:02

Eu am facut o mică sinteză de Black Friday…pe aici… am monitorizat mai multe prețuri. Unele cresc, unele rămân la fel… puține scad. Asta dacă ne uităm la perioade mai lungi.

Reply
Daniela Bojincă decembrie 11, 2018 - 15:50

Mersi! O sa ma uit. Oricum, fata de pretul de pe eticheta, eu am luat la reducere. Totusi, ma dezamageste umflarea excesiva. Nu ma mai pot lauda ca am laut o geaca cu 100 de lei redusa de la 1000 :)). Nu mai e acelasi sentiment :)).
Mersi fain de lista, din nou.

Reply
Bogdam decembrie 11, 2018 - 16:26

De Black Friday, şi în general defapt, nu ar trebui să conteze prețul întreg afişat, nu ar trebui să conteze procentul de reducere pe care îl arată, ci prețul cu care cumperi produsul. Lumea se consumă prea mult cu treaba asta.

Reply
Daniela Bojincă decembrie 12, 2018 - 12:17

Cum ziceam, ma bucur ca le-am gasit la pretul asta. Practic le-am luat oricum reduse, fata de pretul lor real de pe eticheta.
Totusi, e aiurea exagerarea asta ca sa faci lucrurile sa para ceea ce nu sunt.

Reply

Leave a Comment