Home Filme E musai să vezi noul film din seria Pirații din Caraibe

E musai să vezi noul film din seria Pirații din Caraibe

by Daniela Bojincă
piratii din caraibe razbunarea lui salazar

Săptămâna asta tocmai am văzut cel mai nou film din Pirații din Caraibe, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Un film în care deși Jack Sparrow (Johnny Depp) nu mai este neapărat personajul principal, căci acum își joacă povestea destinului, Henry (Brenton Thwaites) – copilul cuplului Elizabeth (Keira Knightley) și Will (Orlando Bloom) – Jack Sparrow tot face tot filmul. Și cred că, fără el, Pirații din Caraibe nu ar mai avea niciun farmec și nu ar mai avea niciun sens. E miezul acestor filme și orice poveste în care căpitanul Jack Sparrow apare, devine automat mai bună, mai interesantă, mai plină de aventură și mai frumoasă.

piratii din caraibe razbunarea lui salazar

Povestea filmului Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar

Elizabeth (Keira Knightley) și Will (Orlando Bloom) au împreună un copil pe nume Henry (Brenton Thwaites). Henry, însă, nu apucă să-și cunoască  tatăl din cauza unui blestem care îl prinde pe corabia Olandezul Zburător dar nu oriunde, ci tocmai în adâncurile mării. Mânat de dorința asta de a petrece timp cu tatăl său și a-l elibera de blestem, se aventurează pe mare să-i descopere toate secretele. Să-l găsească pe Jack Sparrow (Johnny Depp), vechiul camarad al tatălui său. Și să găsească împreună Tridentul lui Poseidon care poate să rupă orice blestem al mării.

Povestea se complică însă în momentul în care își face apariția Salazar (Javier Bardem). Un personaj care l-a cunoscut pe Jack Sparrow încă din vremea când acesta era un simplu membru al unui grup de pirați și nicidecum marele căpitan. Însă și Salazar era prins într-un blestem al morții în Triunghiul Diavolului. Neglijența lui Jack Sparrow îl eliberează dincolo de Triunghiul Diavolului. Așa că Salazar pleacă, pe mare, în căutarea celui care îl prinsese în acest blestem, marele lui dușman: Jack Sparrow.

Și, pentru că viața e tristă fără complicații și aventuri, după cum spune marele filosof pirat Jack Sparrow, în această poveste mai apare un personaj cheie în povestea celor doi și în călătoria aceasta de a găsi Tridentul lui Poseidon: Carina (Kaya Scodelario). O femeie de știință care, pe vremea aceea era considerată o vrăjitoare. O femeie care, alături de cei doi, întemeiează echipa perfectă. Așa cum era echipa formată din Elizabeth, Will și Jack. Sunt de-a dreptul minunați împreună.

piratii din caraibe

De ce e musai să vezi noul film Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar

Poveștile astea complicate dintre Salazar și Jack. Henry și Carina. Jack și cei doi (Carina și Henry). Henry și blestemele ce îl țineau departe de tatăl său. Carina și misterul poveștii de viață al propriului tată. Jack și iubita lui Perlă Neagră. Poveștile astea, toate laolaltă, fac filmul ăsta să-și merite fiecare bănuț și fiecare secundă petrecută pe scaunul din sala de cinematograf. Ies la suprafață secrete și povești tumultoase și plină de aventură mai vechi decât toate poveștile spuse vreodată de pirați și filmele anterioare.

Pe lângă poveste, filmul are ceva aparte. Poate că ai ghicit deja, poate că nu, însă este vorba de Jack Sparrow. Personajul acesta e atât de minunat prin fiecare poveste pe care o are în spate, prin fiecare grimasă, prin toată nebunia și comicitatea lui, prin toate aventurile care l-au făcut pe Jack Sparrow să fie atât de… Jack Sparrow, prin aparența lui și prin tot ceea ce înseamnă acest personaj, încă n-ai cum să nu vrei să te duci să-l vezi. Jack Sparrow uimește și de data aceasta: mereu același și totuși mereu diferit. De fiecare dată mai are ceva de spus. O boacănă de îndeplinit. O aventură primejdioasă în care să se avânte.

Nici Henry și Carina nu pot spune că sunt cumva mai prejos. Nu. Au și ei farmecul lor. Diferit, ce-i drept, însă farmecul e acolo. Glumele sunt acolo unde trebuie să fie, aventurile la fel și, desigur, să nu uităm de sentimentalisme.

Un alt motiv pentru care ar trebui să vezi acest film, pe lângă poveștile complicate și personajele excepționale, este comedia din acest film. Desigur, nu e o comedie generică, ca la filmele de comedie. Însă, după cum deja cred că te-ai obișnuit, filmele din seria Pirații din Caraibe au farmecul lor prin glumele care sunt inserate și situațiile comico-jenante în care sunt puse personajele uneori. Umorul ăsta al parte din filme, interpretat cum trebuie, dă ceva aparte poveștilor, acțiunii și aventurilor. 

Apoi, ultimul motiv pe care vreau să ți-l expun este: experiența IMAX. Am văzut Pirații din Caraibe în IMAX. Și a fost o experiență grozavă privind filmul. Are niște efecte care te bagă în scaun. La propriu. Așa că dacă te duci să-l vezi la cinema, eu îți recomand să-l vezi în IMAX. Dar e doar recomandarea mea. Însă te asigur că o să-ți placă și mai mult filmul ăsta în IMAX decât ți-ar plăcea în 3D. Experința e diferită din punct de vedere vizual. Însă asta contează chiar foarte mult.

Filmul apare în cinematografe de azi, 26 mai 2017, are fix 135 de minute și este distribuit de Forum Film România.

Sursă YouTube (user Disney Movie Trailers)

You may also like

Leave a Comment