Home Bucătărie Mi-am inventat propria rețetă de burgeri

Mi-am inventat propria rețetă de burgeri

by Daniela Bojincă
retete burgeri danielaa bojinca blog improvizatie

Mi-am propus ca în fiecare weekend să gătesc câte ceva. Lucruri de care am poftă, pe care le descopăr și îmi fac cu ochiul sau preparate despre care îmi povestesc alții. De data asta am avut poftă de burgeri.

Da. Deci recent am avut poftă de burgeri. Pe care voiam să mi fac eu cu mânuțele mele, să pun ce am eu poftă în burgeri, de la carne, până la tipul de cașcaval, sosuri și chifle. Voiam să fie complet pe gustul meu. Și mi-a ieșit ceva chiar mai mult de atât. Fapt pentru care el mi-a dat chiar nota 11 (asta așa, ca să mă laud).

Când mi s-a pus pata că vreau să fac burgeri după cum mă taie pe mine capul, nu voiam chiar să fac totul de la 0 și să mă complic. În sensul că m-am gândit să cumpăr carnea de burger de la Edenia, gata cântărită și condimentată – eu doar trebuind să o prăjesc în tigaie. Doar că sorții n-au fost de partea mea, iar cei de la Edenia aveau în Auchan (care e vis-a-vis de mine), numa conopidă.

Iar eu voiam carne de vită. Eram gata-gata să renunț când mi-am dat seama că în Auchan eu și carne tocată, de vită. Problema era că nu era codimentată și nici în gramaj suficient pentru mine. Eu aveam nevoie de 200 de grame, iar caserolele aveau vreo 700 de grame. Aia a fost. Pofta devenea din ce în ce mai mare. Am luat carne de vită angus și mi-am preparat-o singură. Ceea ce a fost și mai bună, că a fost complet pe gusturile și mofturile mele.

Ingrediente burgeri:

 • 2 chifle cu susan (suficient de mari)
 • 6 felii de cașcaval (eu am folosit de la Delaco, pentru sandvișuri – momentan e preferatul meu)
 • 200 de grame de carne de vită
 • 1 roșie 
 • 1 ceapă
 • 20 de grame unt
 • 50 de grame de brânză (știu, sunt dubioasă)
 • sos BBQ
 • ulei de măsline
 • 1 linguriță de sare
 • un praf de piper
 • condimente – după preferințe (eu am folosit coriandru, busuoic, mentă, cimbru, pătrunjel, rozmarin, tarhon, garam masala – știu, iar sunt dubioasă, dar mie îmi plac cocktailurile de condimente)

ingrediente burgeri daniela bojinca blog retete

Mod de preparare burgeri:

 1. Mai întâi am preparat carnea. Am cântărit 200 de grame de carne și le-am amestecat cu 1 linguriță de sare, un praf de piper, ulei de măsline și restul condimentelor prezentate în lista de ingrediente). Apoi am împărțit cantitatea în două jumătăți egale și le-am modelat ca pe plasilină, în formă concentrică, cam cât chiflele de mari și de rotunde.
 2. Am tocat roșia și ceapa și am sfărâma brânza și am tăiat în jumătăți egale chiflele.
 3. Chiflele le-am prăjit puțin în tigaie, în ulei de măsline. Iar pe jumătatea inferioară am pus imediat o felie de cașcaval, ca să se topească, iar după aceea brânză sfărâmată și un strat de sos BBQ.
 4. Apoi am prăjit carnea, în 2-3 picături de ulei de măsline, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Te sfătuiesc să o înțepi cu o furculiță, din când în când, ca să verifici dacă s-a făcut la mijloc.
 5. Peste carne, cât era fierbinte, am mai pus o felie de cașcaval și apoi un strat de sos BBQ. Peste am mai pus un strat de brânză sfărâmată.
 6. Roșia tăiată cubulețe am pus-o cu busuioc, pătrunjel, cimbru, un praf de sare, un praf de piper și câteva picături de ulei de măsline într-o tigaie și am lăsat-o vreo 5 minute (în timp ce amestecam), până când a început sosul lăsat de roșii să fiarbă. Apoi am pus roșiile cât încă erau fierbinți în burger și cu o linguriță am pus și puțin sos (pe restul l-am mâncat apoi cu pâine, că tare bun mai era).
 7. Ceapa tăiată cubulețe am caamelizat-o în unt, în tigaie. Am amestecat în ea până când a început să se maronească ușor. Ulterior am pus-o în burger, peste roșii. Iar apoi am adăugat a treia felie de cașcaval și jumătatea superioară de chiflă.

retete burgeri danielaa bojinca blog improvizatie

Asta e rețeta mea de burgeri. Improvizată și inventată pe parcurs. Ideea cu ceapa și roșiile preparate astfel mi-a venit în timp ce preparam carne. Nouă ne-a plăcut tare mult. Cum ziceam și la început, am primit nota 11. A ieșit tare gustos. Fiecare ingredient îi dădea un gust și o aromă aparte.

Dacă o să faci vreodată rețeta asta, să-mi spui și mie cum ți-a ieșit și dacă ți-a plăcut. Și poate-mi mai dai și niște idei pentru viitoarele rețete.

You may also like

Leave a Comment