Home Personal Rudele mele-s toate tare simpatice. Și atotștiutoare. Și se bagă în viața ta

Rudele mele-s toate tare simpatice. Și atotștiutoare. Și se bagă în viața ta

by Daniela Bojincă
rude enervante

Rudele ți le dă al de sus. Sau Universul. Te naști cu ele și, oricât ți-ar plăcea sau nu, nu le poți schimba. Sub nicio formă. Rămâi cu ele până mori. Și dincolo de moarte.

Noroc că s-au inventat prieteniile. De prieteni mai poți scăpa, dacă prietenia dintre voi nu-i una benefică pentru dezvoltarea ta și pentru tine, ca persoană. Ori pentru prietenul respectiv. Sau mă rog, cert e că majoritatea prietenilor vin și pleacă din viața ta. Prea puțini sunt cei care rămân acolo o viață întreagă. Poate chiar unul singur.

Să revenim la rude. La rudele mele. Alea simpatice și atotștiutoare.

Am o grămadă de rude. Și dacă aș sta acum să le număr pe cele mai apropiate, astea de gradul I și II, cu care pot să spun că vorbesc destul de des, ajung pe la vreo 56. Și majoritatea sunt simpatice, atotștiutoare și au un hobby înnăscut de a se băga în viața ta.

Iar din cele 56 pe care le-am adunat eu, cu mici scăpări pe drum, aș putea număra pe degetele de la o mână rudele alea care nu se cred atotștiutoare și care nu încearcă să își bage nasul în viața ta, în curtea ta și în tot ceea ce faci tu.

În rest, am rude din alea care vin cu teorii din paleolitic despre cum ar trebui să-ți aranjezi viața, casa, curtea și grădina. Și pe bune că nu am să înțeleg niciodată motivul pentru care vine la tine în curte și te întreabă de ce nu ai tăiat smochinul de acolo (pentru că îmi place să am smochinul meu și să mă duc să mănânc smochine din curte, nu de la piață cu zeci de lei kilu, mă-nțelegi?), de ce ți-ai pus cătină că-i o prostie și bla bla, mulți țepi (da când e să fie coaptă, ori gata procesată în siropuri, aoleu ce bună e, nu?).

Apoi, de ce nu pavezi partea aia, dar de ce nu betonezi?, dar de ce nu-ți faci casa roz bombon cu picățele?, dar de ce nu pui gazon?, dar de ce pui grădină? Și alte din astea stupide de-a dreptul.

Băi nene, n-ai și tu o viață de care să-ți vezi liniștit? Adică chiar trebuie să te frece pe tine pe creieraș ce face altul în curtea și-n viața lui? N-ai și tu o curte de care să te ocupi? Pe bune acum.

Le mulțumesc în schimb tuturor rudelor mele care-și văd de viața lor și care se pot așeza cu tine la masă fără să discute despre schimbările pe care musai trebuie să le faci în viața ta, că așa zic ei că-i bine. Că mai multă experiență. Și că mai multă băgare în seamă.

Și da, articolul ăsta e unul real, scris din frustrare și din dorința de a mă elibera de starea asta încordată. Și de a le transmite un mesaj cât se poate de politicos rudelor mele care îmi citesc blogul. Și de a vă sfătui să nu vă băgați în viața rudelor voastre, în cum ar trebui să-și amenajeze grădina sau mai știu eu ce altceva.

Mulțumesc!

You may also like

10 comments

Ianolia iunie 25, 2015 - 23:23

Macar pe tine nu te intreaba cand te mariti ca ai deja aproape 22 de ani ca mamica-ta se marita la varsta ta si cum ai putut tu sa lasi baiatul ala bu si cuminte dupa trei ani jumatate ca va statea bine si facultatea aia nu o mai termini odata ca parca numai in examene stai.
Scuze…frustrare evidenta :))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 25, 2015 - 23:40

Eii da, nu m-am apucat să le enumăr pe toate :)).

Reply
Albert Manuel iunie 25, 2015 - 23:58

Votam Daniela Presedinte !!!

Pe mine m-ai castigat cu „au un hobby înnăscut de a se băga în viața ta.”

Si eu care ma gandeam ca doar eu mai am rude deastea „batute’n cap”

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 26, 2015 - 00:14

Peste 4 ani jumătate candidez pentru a ocupa scaunul de președintă a țării și le iau fața la toți!
Cred că toți avem rude din astea… din nefericire pentru umanitate! :))

Reply
Emil Calinescu iunie 26, 2015 - 00:52

Am un pronostic: rudele care fac chestii de genul nu-ti citesc blogul. Asa ca articolul e bun doar ca sa te racoresti. Ca efect pt tintele efective va fi zero.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 26, 2015 - 01:21

Ba tocmai, că-l citesc! :))
Sunt rude din alea 56 care-l citesc. Și știu că va ajunge mesajul și la ele. :))

Reply
Damian Irimescu iunie 30, 2015 - 12:50

Fă un calcul Daniela, dacă doar verișorii mei primari sunt în număr de 27, câte rude am eu? :)))))))))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 30, 2015 - 12:57

Ai o familie numeroasă =)))). Foarte numeroasă :))
Deși, de la un unchi, poți avea și 10 copii. Sau 17 (știu un caz și cu 18) :)))

Reply
Zice lumea iulie 1, 2015 - 12:21

Naspa, cred ca eu sunt ruda aia care spune doar aici fa asa, aici fa altcumva, dar aici de ce ai facut asa? :))) Si eu nu fac niciodata mai nimic, nu ca n-as vrea, ci ca nu am timp si poate nici rabdare. Si poate nici indemanarea care trebuie. Insa apreciez lucurile frumoase si utile, facute cu gust si cu stil.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 1, 2015 - 13:11

Auuu doamne. Bieții oameni :)).
Deci nu pot să înțeleg, efectiv nu pot să înțeleg logica asta de a da mereu sfaturi. Adică dai dacă ți se cer :)).

Reply

Leave a Comment