Home Filme 5 motive pentru care merită să vezi Spider-Man Homecoming

5 motive pentru care merită să vezi Spider-Man Homecoming

by Daniela Bojincă
spider-man homecoming

Am văzut aseară filmul Spider-Man Homecoming, al celor de la Marvel, în sala IMAX de la Cinema City. Și vreau să-ți spun că mi-a plăcut enorm de mult. Atât de mult încât vreau să-ți înșir aici toate motivele pentru care eu cred că merită să te duci să vezi Spider-Man Homecoming de mâine, 7 iulie 2017. Și cam musai la IMAX. Asta dacă vrei să te bucuri de toată experiența.

spider-man homecoming

Zic să încep să-ți enumăr motivele mele. Și anume fix ce m-a entuziasmat cel mai tare.

1. Noul Peter Parker, interpretat de Tom Holland, este de-a dreptul extraordinar

O să te îndrăgostești de el instant. Sau cel puțin mie așa mi s-a întâmplat. Noul Peter Parker e un licean super inteligent, care învață într-o școală plină de copii dotați intelectual. E pasionat de științe exacte și de tehnologie. Iar în timpul liber se ocupă de stagiatura pe care o are în cadrul companiei lui Tony Stark/Iron Man jucat de Robert Downey Jr.

Totuși, Peter Parker este mai mult decât atât. E adolescentul ăla inocent și naiv care spune lucruri amuzante fără să-și dea neapărat seama. E adolescentul ăla care vrea să se afirme și să arate întregii lumi de ce este el capabil. E întruchiparea perfectă a fiecărui adolescent: inocent, dar gata oricând de o năzbâtie și o aventură ca să le demonstreze adulților că se înșeală în privința lui și că, prin urmare, poate mult mai mult decât se așteaptă ei.

2. Glumele sunt ce trebuie să fie

Se integrează perfect în fiecare scenă și atunci când apar sunt exact ca o piesă de puzzle care lipstea, dar pe care tocmai ai găsit-o și ai pus-o acolo, ca să-ți definitivezi măreția lucrării. Exact așa sunt și glumele din film. Niște piese de puzzle care întregesc capodopera.

E una și cu bloggeri. Mie mi-a plăcut, în timp ce alții au fost mega atacați.

3. Povestea asta de reinterpretare a personajului Peter Parker e foarte faină

Așa cum ți-am zis și mai sus, Peter Parker e un licean super deștept, poate printre cei mai deștepți, care se bucură de o stagiatură în compania lui Tony Stark/Iron Man. Stagiatura asta este însăși punctul de formare al poveștii lui Spider-Man. Căci Tony Stark îl delegă să aibă grijă de propriul său cartier, să stea mai mult la sol și să fie ajutorul oamenilor din jurul lui cum ar fi să ghideze bătrânii în cartier, să dea jos pisicile din copaci sau mai știu eu ce alte din astea. 

Peter Parker/Spider-Man se satură foarte repede de toate aceste atribuții care ajung să i se pară banale. Vrea ceva mai mult pentru că știe că poate mai mult. Vrea să se lupte cu răufăcători adevărați. Așa că face tot posibilul să caute adevărați răufăcători și ajunge chiar la unul dintre cei mai mari: Vulturele/Adrian Toomes jucat de către Michael Keaton care este, din nefericire pentru micul nostru Spider-Man, chiar tatăl fetei de care acesta este îndrăgostit. Dar poate că nu ar fi trebui să-ți spun asta, ca să nu stric unul dintre cele mai frumoase momente șocante (pentru mine așa a fost când Spider-Man a descoperit toată treaba asta).

Practic, Peter Parker e fix adolescentul ăla care nu ascultă de sfaturile adulților și nici de cursul vieții și vrea să se facă mai repede un om mare și cu responsabilități pe măsură. Așa că urmărește toată activitatea lui Vulture și a acoliților săi. Din curiozitate, un element care e în supra-doză în organismul fiecărui adolescent. Curiozitatea de a se descoperi pe sine, de a afla adevărul. Și pentru că vrea pur și simplu să-i demonstreze mentorului său că el nu este un simplu copil de 15 ani.

Desigur, atunci când ajunge să dobândească toate atribuțiile unui adult, își reconsideră dorința și îi cere Universului să-l pună din nou în rolul de adolescent fără prea multe responsabilități.

Mie îmi amintește foarte mult de mine acest comportament. Voiam și încă vreau să le demonstrez tuturor că, indiferent de vârstă, poți realiza lucruri mărețe. Și încerc să nu ascult pe nimeni și să fac fix cum cred eu că e mai bine pentru a reuși să descopăr lumea din jurul meu.

4. Efectele speciale și intro-ul IMAX sunt fabuloase

E unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut la IMAX, lăsând deoparte povestea și orice altceva. Având în vedere ce efecte speciale am văzut în Spider-Man Homecoming la IMAX, nu-ți recomand să-l vezi în alt format. O să-și piardă mult din calitate și nu o să mai fie la fel de spectaculos.

De asemenea are un intro special atât pentru IMAX cât și pentru film. Nu-ți pot spune despre ce este vorba, deoarece consider că e ceva ce trebuie să vezi singur, cu ochii tăi.

5. Cele două after credits

E unul imediat la sfârșit și unul la sfârșit de tot, după toate cele înșirate. Să zicem că primul e așa și așa, în comparație cu ultimul. Ultimul merită absolut toată așteptarea și toată răbdarea care ți-a fost pusă la încercare pe durata creditelor care nu-s deloc puține. O să fie o surpriză tare plăcută și frumoasă. Și amuzantă.

Hai și tu să vezi noul Spider-Man Homecoming

Filmul Spider-Man Homecoming intră în cinematografe de mâine, 7 iulie 2017 și este distribuit de InterComFilm. 

Așa cum ți-am zis, ți-l recomand strict în format IMAX. Sunt mult prea bune efectele, iar experiența o să fie cu totul alta decât dacă l-ai vedea într-un alt format. Marvel a făcut o treabă excepțională și i-a făcut lui Spider-Man o intrare de excepție în universul său.

Sursă YouTube (user Sony Pictures Entertainment)

You may also like

Leave a Comment