TAG – sau cum poate dura o prietenie zeci de ani

by Daniela Bojincă
tag-movie-2018

Am fost săptămâna trecută la un film care mi-a plăcut tare mult. Se numește TAG (sau Leapșa, mai pe românește). Și este vorba despre unul dintre cele mai frumoase lucruri de pe Pământ și anume despre prietenie. Prietenia aia care rămâne peste ani și ani și care, într-un fel sau altul, reușește să aducă oamenii împreună. Și e frumos să știi că mai există și relații de prietenie de durată, nu doar de  azi pe mâine, cât avem, de fapt, nevoie unii de alții. Iar asta mai ales că filmul este inspirat dintr-o poveste cât se poate de reală.

Despre ce este vorba în filmul TAG?

5 prieteni din copilărie, ajunși pe la vârsta de aproximativ 40 de ani, în luna mai a fiecărui an, joacă același joc: TAG. Și fug prin țară unii după alții, să se fugărească la fața locului și să-ți dea unul altuia leapșa, oriunde s-ar afla în momentul respectiv, din luna mai. Chiar și la nunta unuia dintre ei, dacă este nevoie.

Și sunt tare amuzanți, pentru că oamenii chiar dau totul ca să nu primească leapșa. E un joc pe viață și pe moarte. Și ce e și mai amuzant e că unele scene din film chiar s-au întâmplat în realitate. Și una e să vezi ceva regizat într-un film și alta e când, la sfârșit, apar câteva secvențe cu oamenii care chiar au făcut asta, prin 2013.

Nu sunt prea multe de spus despre el. Orice aș încerca să spun în plus, ar fi un spoiler din film. O fază amuzantă. Una tristă. Ca-n viață. Filmul ăsta e fix așa cum e viața, în realitate, cu bune și cu rele. Cred că de asta mi-a și plăcut atât de tare, că-i cât se poate de real.

Și-i musai ca, la final, să rămâneți și în timpul creditelor. Apar niște scene din realitate, de la oamenii care au inspirat filmul ăsta. Sunt geniale fazele. Oamenii se distrau excepțional. Și-i tare plăcut când vezi că există și adulți pe care nu-i posomorăște bătrânețea.

tag-movie-2018

Câteva diferențe între povestea reală și cea din film:

În film, activitatea lor are loc în mai, începând cu data de 1. În realitate, TAG se joacă în luna februarie a fiecărui an, începând cu data de 1.

În film sunt doar 5 prieteni. În realitate sunt 10 prieteni care joacă TAG.

În film, acțiunea are loc încă de când aceștia sunt mici. În realitate, doar de 23 de ani, din timpul liceului.

Am să las trailerul aici:

Sursă YouTube (user Warner Bros. UK)

Și povestea care a insiprat filmul TAG:

Sursă YouTube (user ESPN)

Filmul a intrat în cinematografe din 6 iulie 2018 și este distribuit de Vertical Entertainment.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More