Home Filme Taken 3

Taken 3

by Daniela Bojincă
taken 3

Am fost miercuri la Taken 3. Abia am așteptat să apară. Era primul film așteptat pe 2015, primul film de la care și aveam mari așteptări. Dar, care, din păcate, m-a dezamăgit. Nu profund, dar destul.

Taken 3, dacă ați văzut deja Taken 1 și Taken 2, știți despre ce este vorba. Dacă nu, vă puteți uita direct la Taken 3 fără să fie nevoie să le vedeți și pe primele două. Nu au o mare legătură între ele. Fiecare film în parte poate fi înțeles, nefiind, de fapt, o continuare a celui anterior. Povestea este mereu aceeași, dar diferită.

În mare, Taken 3, la fel ca și celelalte două, presupune salvarea familiei de către Bryan, eroul principal. Povestea, aceeași. Scenariul, mereu altfel. Sau, altfel spus, de trei ori diferit. Filmul Taken 3 are o doză de SF, pe anumite locuri, deși nu se vrea deloc a fi SF, ci se vrea a fi film de acțiune, crimă și thriller.

Taken 3 spune povestea lui Bryan, acuzat pentru crima fostei soții, care scapă oarecum din vizorul polițiștilor și încearcă să afle cine a fost de fapt criminalul. Antrenat în cadrul Forțelor Speciale, este un adevărat specialist în punerea cap la cap a tuturor detaliilor și investigării sale pe cont propriu. Și nu, nu dau mai mult din casă decât o face trailerul.

Sursă Youtube (user 20th Century Fox)

Ce mi-a plăcut la Taken 3

– Mi-a plăcut povestea, per ansamblu;

– Mi-a plăcut trailerul (am zis să pun și asta ca fiind ceva bun);

– Mi-a plăcut la nebunie de Liam Neeson, actorul care îl interpretează pe Bryan;

– Mi-a plăcut că a avut și câteva scene amuzante, chiar dacă nu prea reușite.

Și acum păzea, că vine toate fazele care nu mi-au plăcut.

Ce nu mi-a plăcut la Taken 3

– Nu mi-a plăcut Dotzler, polițistul. Adică nu mi-a plăcut rolul lui. Se încurca pur și simplu în gândire. Când zicea una, când zicea alta, de nici nu mai știai ce naiba vrea omu ăla de la viața lui, de fapt;

– Nu mi-au plăcut scenele alea de SF, nereușite.

a. Una bucată mașină este aruncată în prăpastie. Scena se filmează din atâtea unghiuri, încât nu ai cum să nu vezi cum s-a petrecut momentul ăla milisecundă cu milisecundă. Făptașii urmăreau totul de sus, de pe marginea prăpastiei. Eh, șoferul, Bryan, reușește să scape nevătămat și nevăzut de nimeni, aruncându-se din mașină.

b. În altă scenă, în care mașinile se dau peste cap, ori se apleacă pe-o parte, nimeni nu scapă cu viață.

c. Un Ferrari, jumătate din roata unui avion, prinde viteză și intră în el. Roțile avionului, în timp ce acesta decola, se fac praf. Avionul pică în bot și se face praf, iar Ferrari-ul n-are absolut nimic. Nici măcar o zgârietură. Al dracului Ferrari, că alteori, când se bușesc bot în bot, ăsta se face praf. :))

– Nu mi-a plăcut că a fost prea previzibil cine pusese la cale toată crima asta și cine i-o înscenase. Dar nu vă zic cine, ci vă las și pe voi să vă uitați la film.

Filmul Taken 3 apare de vineri, 9 ianuarie, în cinematografe, fiind distribuit în România de Freeman Entertainmen.

You may also like

1 comment

Filme pe care le aștept în 2015 - Daniela Bojinca Blog ianuarie 15, 2015 - 19:45

[…] care m-a dezamăgit este Taken 3. Și am scris despre el aici. De ce m-a dezamăgit, aflați din articol. Dacă v-aș spune și aici, ar însemna să stric […]

Reply

Leave a Comment