Home Filme Filme pe care le aștept în 2015

Filme pe care le aștept în 2015

by Daniela Bojincă
filme 2015

Am primit de la Emil Călinescu, de pe CinEmil, o leapșă. O provocare. Și-am primit-o fix pe 3 ianuarie. Voiam să o onorez pe 13, că știu că-i cu ghinion pentru Emil, dar n-am apucat. Așa că onorez leapșa asta abia acum. Pe 15 ianuarie. De ziua lu Eminescu.

Pentru că scriu acest articol destul de târziu, am să încep cu două filme pe care le-am aștepta în 2015 și au apărut între timp. Unul mi-a plăcut, iar celălalt m-a dezamăgit. Nu profund, dar m-a dezamăgit.

Filmul care m-a dezamăgit este Taken 3. Și am scris despre el aici. De ce m-a dezamăgit, aflați din articol. Dacă v-aș spune și aici, ar însemna să stric tematica acestui articol.

Filmul care mi-a plăcut tare mult, deși cred că i-a plăcut mai mult copilului din mine decât mie, este Supereroul din Toonpur. Un film animat indian, despre care am scris mai multe cuvinte aici.

Iar acum să continui cu filmele pe care le aștept în 2015.

1. Hacker. Deși multă lume m-a dezamăgit deja, spunându-mi că nu-i știe ce, eu tot abia aștept să-l văd (n-am apucat până acum).

hacker

2. Mortdecai. Numele este interesant cum sună în limba română. În rolul principal Johnny Depp, Charles Mordecai, pleacă în căutarea unui tablou cu un cod secret care era chiar cheia către aurul naziștilor. Călătoria este una aventuroasă și plină de situații comice, după cum se prezintă trailer-ul.mock

mortdecai

3. Mockingjay – Partea a doua. Am citit cărțile încă de când au apărut. Adică acum ceva ani, înainte să se gândească cineva să le facă ecranizarea. Abia aștept să văd cum se va ecraniza și ultima parte a cărții. Este una dintre cele mai faine trilogii, atât scrise, cât și cinematografică.

the-hunger-games-mockingjay-part2

 

4. The Imitation Game: Jocul codurilor. Filmul îl are în prim plan pe Alan Turing, un matematician britanic care sparge codul Enigma, fapt ce le permite Aliaților să afle planurile naziștilor. Am așteptări mari de la el și chiar sper să nu mă dezamăgească.

the imitation game

5. Jupiter Ascending. E SF. Adică face parte din genul filmelor care mă fascinează. Nu aș știi ce să vă spun mai întâi. Dar cred că faptul că o tipă trebuie să aducă echilibrul în Cosmos și, implicit, să salveze cosmosul, e suficient.

jupiter ascending

6. Fifty Shades of Grey. Nu cred că mai este nevoie să vă spun nimic, în privința acestui film. Este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului.

fifty shades of grey

7. Promisiunea. Filmul prezintă tatăl a trei fii, care își caută copiii în Turcia după ce ei au plecat în război și nu au mai dat niciun semn.

promisiunea

8. Cei 6 super eroi. Animație, desigur. Animație pe care abia o aștept. Din trailer am văzut că este plin de situații comice. Și de aventură.

cei 6 super eroi

9. De neînvins – Unbroken. Filmul spune povestea lui Louis Zamperini care a reușit în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial, fără mâncare sau apă, timp de 47 de zile, după prăbușirea avionului în Oceanul Pacific, moment în care a ajuns pe o insulă japoneză și a fost capturat drept prizonier de război.

unbroken

10. Big Eyes. Este un film biografic despre Margaret Keane, o pictoriță americancă, care s-a bucurat de un succes fenomenul în 1950, prin operele sale ce scoteau în evidență ochii supradimensionați, dar vândute sub numele soțului ei. La un moment dat intentează un proces pentru a-și putea iscăli propria semnătură, procesul ajungând unul dintre cele mai faimoase. Merită văzut, cred.

big eyes

Voi ce filme așteptați în 2015?

You may also like

2 comments

Loveisaname (@CochiorElena) ianuarie 16, 2015 - 18:25

Sunt un fan The hunger games , deci astept cu nerabdare Mockingjay – Partea a doua. xD

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 16, 2015 - 21:37

Pfaaa! Te cred! Sunt geniale și cărțile, dar și filmele!

Reply

Leave a Comment