The Hitman’s Bodyguard – o comedie de neratat

by Daniela Bojincă
The Hitman’s Bodyguard

Aseară am vizionat filmul The Hitman’s Bodyguard. Și mi-a plăcut la nebunie. Este o comedie fabuloasă, cu multă, foarte multă acțiune. O comedie sângeroasă fabuloasă. E primul film cu pac-pac care mi-a plăcut la nebunie. Mi-au mai plăcut și altele, ce-i drept, dar nu ca ăsta. Ăsta e un fel de Nutella pe pâine, pentru mine. Restu sunt doar finetti.

Înainte de film mi-am demonstrat abilitățile de bodyguard

Vreau să mă laud. Nu o prea fac de obicei. Nu-mi stă în fire. Dar și când mă apucă lăudăroșenia, apăi… mă apucă. 

Înainte de film, cei de la Vertical Entertainment au organizat un mic concurs, prezentat de Cabral, concurs la care am participat și eu. El zice că n-a găsit cele mai bune gărzi de corp, iar eu îl aprob. Nu le-a găsit pe cele mai bune, le-a găsit pe cele perfecte!

Concursul a avut 5 probe. Iar eu am participat la două dintre ele, că mna, mă pricep să fiu și bodyguard, dar și client!

Prima a fost pentru cântăcioși. Cu spoiler din film. Practic, toate au fost cu spoilere din film. Dar ne-a prins de asta când am regăsit, parțial, secvențele în film.

A doua a fost pentru mâncăcioși. 

A treia a fost pentru cei puternici, cu skanderbeg.

A patra a fost tot pentru oameni puternici. Am fost contra unei alte tipe. Și a trebuit să ne facem echipă și să tragem de o sfoară. cei care trec de linie pierd. Eu mi-am ales doi băieți puternici. Ea și-a ales 3 fete. Am câștigat eu. Mersi, băieți!

A cincea a fost tot pentru oameni puternici. Doi băieți au trebuit să țină în brațe două fete. Și, pentru că Marius m-a ajutat la proba anterioară, l-am ajutat și eu la proba lui. Desigur, la greutatea mea de fulg, a câștigat detașat :)).

Dacă vreți să vedeți cum s-au desfășurat probele, am să vă las un video făcut de Lucian. Sigur o să vă distrați și voi privindu-l, așa cum ne-am distrat și noi participând la concurs.

The Hitman’s Bodyguard

Povestea filmului The Hitman’s Bodyguard

În rolurile principale îi avem pe Ryan Reynolds în rolul lui Michael Bryce și pe Samuel L. Jackson în rolul lui Darius Kinkaid. Cei doi, deși se urăsc până la moarte și dincolo de ea, sunt nevoiți să fie parteneri și să lupte împotriva unui inamic care, deși doar al unuia, devine comun.

Vladislav Dukhovich (Gary Oldman) este președintele dictator al Belarusului. Un președinte care comite o groază de crime împotriva propriului popor. Un individ care omoară pe oricine, fie ei oameni vinovați sau nevinovați, pentru binele propriu. Reclamat la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, este judecat. Însă toți cei implicați în poveștile crimelor într-un fel sau altul, nu au decât vorbele la ei și nicio dovadă palpabilă. 

Darius Kinkaid (Samuel L. Jackson) este, însă, martorul cheie al procesului. Însă oamenii lui Vladislav Dukhovich (Gary Oldman) au grijă să facă tot posibilul ca Darius Kinkaid să nu fie transportat de Interpol la Haga. Le dau peste cap transportul strict secret. Iar aici intervine Michael Bryce (Ryan Reynolds), un fost bodyguard premium (avea grijă de unii dintre cei mai vizați oameni din lumea asta mafiotă și nu numai). Asta până când un japonez este împușcat în avionul său, chiar când îl escorta Bryce. Și așa ajunge el de la premium, la low cost pentru avocați de duzină. Își intră în rolul de bodyguard premium atunci când, printr-o conjunctură aproape nefericită aș putea spune, este nevoit să-l apere și să-l ducă cât mai în siguranță la Haga pe Kinkaid.

Dacă reușește sau nu, care sunt peripețiile prin care trec cei doi împreună și ce cuplu drăgălași fac, te invit să descoperi mergând la cinema și vizionând filmul.

Ce mi-a plăcut la filmul The Hitman’s Bodyguard

The Hitman’s Bodyguard are un scenariu foarte tare. Sunt unele scene previzibile. Spre exemplu a fost foarte previzibil cine făcea scurgerea de informații din Interpol. M-am prins efectiv din prima, iar apoi a fost o chestie de câteva scene până când mi s-a confirmat bănuiala. Dar, pe lângă scenele extrem de previzibile, are și unele extrem de geniale, dacă mi se permite formularea. Și are niște personaje construite foarte bine.

Dialogul din The Hitman’s Bodyguard este extraordinar de bun. Sunt niște replici savuroase între Michael Bryce (Ryan Reynolds) și Darius Kinkaid (Samuel L. Jackson). Atât de savuroase încât râzi cu lacrimi și, din când în când, mai auzi și niște aplauze prin sală. Atât de bune sunt! Zici că sunt un cuplu divorțat care se ceartă tot timpul pe câte ceva. Și ce mai certuri! Îți zic eu, o să râzi copios!

Iar apoi, pe locul doi după cei doi, vine partea de dialoguri pe care soția lui Kinkaid le are cu toți interlocutorii ei. Sonia Kinkaid (Salma Hayek) este extraordinară în rolul ei. E genul de femeie puternică pe care nu o poți călca în picioare și a corei dorință i se îndeplinește numaidecât, că de nu, vai de mama lor.

Pe lângă povestea filmului, mi-au plăcut cele 3 povești atașate acesteia. Prima este povestea de dragoste dintre Kinkaid și nevastă-sa. Absolut fermecătoare. E prima scenă romantică ieșită din tipare cu adevărat pe care am văzut-o vreodată. Apoi mi-a plăcut povestea lui Bryce despre cum ajunsese de fapt să își piardă afacerea. Și pe ultimul loc se află povestea de dragoste dintre Bryce și fosta lui viitoare iubită – Amelia Roussel (Elodie Yung). Altă scenă de romantism ieșită cu adevărat din toate tiparele.

Finalul din The Hitman’s Bodyguard  este la fel de savuros ca replicile dintre Kinkaid și Bryce. E nutella pe pâine, nu alta. Și pre-finalul este savuros. Bomboana de pe colivă, ca să zic așa. Ce să mai zic, este excepțional de la început până la final. Râzi cu lacrimi. Aplauzi. Și apoi mai râzi iar cu lacrimi, că poate n-ai răs destul.

Hai și tu să vezi filmul The Hitman’s Bodyguard 

Dacă n-ai mai râs de mult la un film și n-ai văzut niște scene pline de romantism într-un context atipic, te invit să vizionezi filmul The Hitman’s Bodyguard. Apoi, te invit să faci asta pentru Ryan Reynolds. Este excepțional. Iar dialogurile dintre el și Samuel L. Jackson o să te ungă pe suflet la propriu.

Oh, și ca să rămâi mut de uimire când o să vezi cât de bine se potrivește melodia lui Whitney Houston într-un film cu pac-pac și bum-bum.

Filmul intră în cinematografe de 1 septembrie 2017 și este distribuit de cei de la Vertical Entertainment.

Sursă YouTube (user Zero Media)

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More