Home Personal Cel mai util obiect pe timp de iarnă și vară

Cel mai util obiect pe timp de iarnă și vară

by Daniela Bojincă
iarna si vara

Știu. E vară. De vreo 10 zile, după cum îmi arată mie calendarul. Și, tocmai pentru că e vară și încep să mor efectiv de cald, m-am gândit să scriu ceva despre iarnă, că tare dor îmi e de ea și de frigul ei.

iarna si vara

Eu am o teorie mare și lată. Dacă e frig, mai pui niște cojoace pe tine și te încălzești. În schimb, dacă e cald nu prea poți da jos de pe tine și ultima textilă. Și dacă ai face asta, oricum ai muri de cald. În momentul de față, când scriu acest articol, am toate geamurile din casă deschise. Ca să se facă curent și să nu stau în același aer cald. Și draperiile alea albe și groase le am trase, ca să-mi respingă lumina și, implicit, o mare sursă de căldură.

Drept urmare, mi s-a făcut așa un dor de iarnă, încât abia o aștept să vină. Și m-am gândit să scriu despre ea, fără să neglijez, de altfel anotimpul ăsta frumos, verde, viu, numit vară.

Stăteam așa, într-un colț ascuns de lumina soarelui din cameră și mă gândeam care sunt lucrurile utile și pe timp de iarnă și pe timp de vară. Lucrurile alea care iarna să te încălzească și vara să te răcorească. Oare te gândești și tu la același lucru la care mă gândesc și eu? 

Și, cel mai util lucru pe timp de iarnă și de vară este…

Dar ce să o mai lungesc atât. În urma unui intens brainstorming între mine și… mine cea din colțul camerei, a ieșit câștigătoare o singură variantă: un termos. 

Iarna, poți să-ți pui un ceai cald, o cafea caldă, sau orice băutură caldă care să te mai dezmorțească în timpul sezonului ăstuia aspru. Iar vara poți să-ți pui o băutură rece, ținută în prealabil în frigider, iar termosul să ți-o mențină aproximativ la fel de rece. E numai bun un termos în geantă, când ai drumuri lungi de făcut în oraș, atât pe timp de iarnă când și pe timp de iarnă. Te revigorează.

Și, pentru că încă sunt un copil, m-am gândit să-mi iau și eu un termos cu maimuțoaie, frumos colorat, de la Noriel. Au niște modele chiar drăgălașe. Și, pe lângă faptul că mă revigorează, mă și înveselesc prin design-ul lor. Ca pe un copil mic, de altfel, care se bucură de orice chestie multicoloră și folosesc lucrurile respective de drag datorită faptului că sunt frumos colorate și îi atrag. Așa sunt și eu. Nu mă prea deosebesc de un copil mic din punctul ăsta de vedere. Și din altele, de ce să mă ascund.

P.S. În caz că vă întrebați pe care-l vreau, îl vreau pe ăla cu Olaf. E cel mai drăgălași. Iar Olaf este una dintre marile mele iubiri. Ever.

You may also like

Leave a Comment