Home Filme The Accountant: numerele spun povești

The Accountant: numerele spun povești

by Daniela Bojincă
the accountant

The Accountant spune povestea relației dintre un contabil autist – Christian Wolff (Ben Affleck) și numerele în jurul cărora se învârte. E un film cu pac-pac, traume peste traume, o poveste de viață impresionantă, multă determinare și un mesaj bolduit, subliniat și înclinat despre autiști: sunt oameni foarte speciali și au nevoie de un strop de încredere și ajutor ca să-ți dovedească că pot deveni extraordinari – mi-a plăcut asta.

the accountant

Cine este Christian Wolff?

Christian Wolff (Ben Affleck) este un autist cu probleme de comportament de mic copil. Un copil care, atunci când se face mare, cu ajutorul educației primite de la tatăl său, devine un om extraordinar, inteligent și cu o iubire aparte pentru logica matematică și lumea fascinantă a numerelor care spun povești și scot la suprafață secrete. A avut o copilărie traumatizantă și un tată care l-a iubit atât de mult încât l-a ajutat să se transforme într-un om extraordinar.

Povestea filmului

Dragul de Christian (the accountant) ajunge să țină contabilitatea unora dintre cele mai mari organizații criminale din lume, stând mereu în umbră, fără viață socială și cu tabieturi bine stabilite de boală. Însă, atunci când acceptă să își ofere serviciile unui client legitim, o companie de robotică, pentru a descoperi de ce există diferențe de milioane de dolari în bilanțuri, lucrurile o iau razna. El nu trebuia să descopere că există acele diferențe și lipsuri și nici logica tranzacțiilor. Însă, munca de cinci luni a unor oameni, el a făcut-o într-o singură noapte (pentru că putere de autist extraordinar).

Cum mi s-a părut filmul The Accountant?

Am mai spus că mie-mi plac filmele cu pac-pac, care au cât de cât o poveste care poate să fie reală și așa mai departe. Însă, de data aceasta, în filmul The Accountant nu mi-au plăcut neapărat scenele alea, de bătaie, în care oricum ăla care trebuia să câștige, câștiga și așa mai departe. Mi-a plăcut cum s-a conturat povestea evoluției unui autist. De la spasme, delirări și chestii din alea nasoale, la un om care, cu multă dedicație din partea fratelui, tatălui și un centru specializat (uneori), a ajuns un om extraordinar prin capacitățile sale intelectuale. 

Trăim într-o lume în care oamenii cu probleme tind să fie izolați de cei din jur (ăia normali), deși se încearcă integrarea lor la nivel de societate. Un copil cu autism sever pare să fie ceva atipic, ciudat, rău, care ar trebui izolat undeva într-un loc specializat, cu alți autiști și oameni cu diverse probleme. Doar că nu-i așa. Oamenii ăștia nu trebuie izolați, căci oamenii ăștia sunt super inteligenți și am avea o grămadă de lucruri de învățat de la ei. Și fix asta subliniază mesajul acestui film.

Apoi, mi-a mai plăcut faptul că inteligența băiatului autist a fost subliniată încă din primele secvențe ale filmului.

Hai și tu la film

Dacă vrei să vezi o poveste extraordinară de viață, cu un om carea reușit să-și depășească condiția de boală chiar și cu ea la purtător pentru tot restul vieții, zic să vezi și tu filmul. Cred că povestea în sine face mai mult decât pac-pacul și bătaia. Filmul va avea premiera în România pe 28 octombrie 2016 , fiind adus pe marile ecrane de către Freeman Entertainment.

Sursă YouTube (user Movieclips Trailers)

You may also like

Leave a Comment