Home Filme Mi-am încălcat promisiunea. M-am apucat de Altered Carbon de la Netflix

Mi-am încălcat promisiunea. M-am apucat de Altered Carbon de la Netflix

by Daniela Bojincă
altered carbon netflix daniela bojinca blog

Cu fiecare zi ce trece, licența se apropie și mai tare de mine. Iar eu mi-am propus anul ăsta să nu mă apuc de niciun serial și să nu citesc nicio carte care nu are legătură cu licența. Asta ca să am timp să citesc cărți pentru licență, desigur. Dar n-am reușit, că am căzut în păcat cu Altered Carbon.

Și m-a ținut treaba asta. Singurul serial pe care-l urmăream era Lucifer, câte un episod pe săptămână, în fiecare luni sau marți seara, când apărea.

Cel mai nasol era la muncă, la masa de prânz, când lumea se apuca să vorbească despre ce seriale noi au mai apărut. Ce a mai văzut fiecare. Cât de tari sunt serialele alea și de ce le recomandă. 

Și de fiecare dată când recomandau câte un serial, le spuneam simplu: îmi pare rău, am o licență de dat, nu mă apuc perioada asta de absolut niciun serial. Recuperez eu din iulie încolo.

Acum, nu știu cum naiba s-a făcut că, luni seara, cum stăteam eu așa la calculator și mai dădeam câte un scroll pe Facebook, am nimerit iar peste o reclamă din aia de la Netflix cu Altered Carbon și am cedat. Și am intrat să-l văd.

Îmi tot apăruseră, iar eu le tot ignorasem. Văzusem trailerul, citisem niște articole despre el, plus recomandări de la oameni care au apucat să se uite la el de vineri. Subiectul e pe gustul meu. Mă pasionează. Îmi plac mult filmele și serialele de genul care, mi se pare mie, te fac puțin să te gândești cum ar exista un viitor ca ăsta, pentru că-i foarte probabil ca tehnologia și inteligența artificială să ne ducă într-acolo peste niște ani. 

M-a prins rău de tot serialul. Dar mi-am propus că nu fac maraton din episoadele lui, ci să mă uit la câte unul pe seară. Așa, ca ca relaxare înainte de culcare. Și dacă m-a prins pe mine chiar de la primul episod, am zis să ți-l recomand și ție. E chiar super fain și are acțiunile dozate fix atât cât trebuie.

Cred că Netflix a dat lovitura și da data aceasta cu un serial super bun.

Despre ce e vorba în Altered Carbon?

altered carbon netflix daniela bojinca blog

Acțiunea serialului se petrece în viitor. Unde inteligența artificială este atât de dezvoltată încât oamenii nu mai mor niciodată. Bine, mor, dar după învie. Asta pentru că au un cip implantat cumva în măduvă, în gât, iar atunci când mor, cipul este scos și băgat într-un alt trup, sau într-o clonă a propriului trup (asta dacă sunt foarte bogați și-și permit clone).

Unul dintre dintre cei mai bogați oameni ai Protectoratului, Bancroft (James Purefoy), un matusalem, este omorât. Cu tot cu cipul distrus (în cazul ăsta ești mort pe veci). Doar că el era atât de bogat, încât informația din cipul lui se stoca o dată la 48 de ore pe un satelit, în spațiu. Însă a fost omorât imediat după ce se făcuse stocarea pe ziua respectivă. Iar când a fost readus la viață într-o clonă, nu și-a mai amintit nimic.

Astfel, apare în cadru Kovacs (Joel Kinnaman). Un prizonier care a fost înghețat pentru ispășirea crimelor timp de 250 de ani. Kovacs a fost readus la viață într-un nou trup de către Bancroft pentru a-i afla criminalul și a-și câștiga, prim urmare, propria libertate.

E interesantă acțiunea. Cum polițiea este neîndemânatică și nu reușește, într-o eră atât de dezvoltată a inteligenței artificiale, nici măcar să afle niște piste, ce să mai vorbim de prinderea unui criminal. M-a prins și modalitatea de investigare a lui Kovacs. Cât și Kovacs în sine ca personaj. Mi se pare foarte bine conturat personajul lui. Iar de actor nu mai zic. Este absolut demențial.

Și sunt tare curioasă cum o să continue investigația lui Kovacs și care o să fie finalul sezonului.

Și pentru că pe mine mă fascinează atât de mult subiectul, cât și scenariul serialului Altered Carbon, zic să-ți faci timp să te uiți și tu la el. Sunt vreo 10 episoade. Unul mai fain ca altul. Pe cuvânt!

https://www.youtube.com/watch?v=dhFM8akm9a4

Sursă YouTube (user Netflix)

You may also like

Leave a Comment