Home Bucătărie Am intrat în trend. Am gătit cu Tupperware

Am intrat în trend. Am gătit cu Tupperware

by Daniela Bojincă
orez cu legume vas tupperware daniela bojinca blog

Da. Am gătit cu Tupperware. Și a fost chiar interesant.

Nu gătesc des. În primul rând pentru că maică-mea încă îmi trimite pachet pe principiul: lasă, mamă, că o să ai tu toată viața înainte să gătești și să te saturi de asta când o să ai și tu familie și copii (ceea ce nu pot contrazice). Și în al doilea rând pentru că nu prea am timp și sunt mai mult în vizită în propria casă decât locatar.

Există două momente când gătesc:

  1. Când rămân fără mâncare de la maică-mea și sunt nevoită să-mi gătesc ceva.
  2. Când, deși am mâncare de la maică-mea, mi se face poftă de ceva anume și vreau neapărat să-mi gătesc acel ceva. Pentru că sunt o persoană tare pofticioasă uneori.

Cum am ajuns să gătesc cu Tupperware

Eram în situația cu numărul 1. Venise weekend-ul iar eu nu mersesem acasă și rămăsesem fără mâncare. Așa că, de nevoie, a trebuit să-mi fac ceva într-o seară.

Și aici a intervenit Tupperware. Aveam un vas special pentru orez/mămăligă la cuptorul cu microunde pe care l-am primit de la Elena acum ceva timp, când a venit cu soțul ei să-mi dea două găuri într-un perete ca să montez un suport pentru cuptorul cu microunde:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1798030680248568&set=a.424025627649087.105830.100001249598596&type=3

Îmi tot zisesem că-l testez să văd dacă chiar își face treaba cum trebuie, ori ba. Așa că, dacă tot am rămas atunci fără mâncare, i-a venit și lui timpul.

Am gătit cu Tupperware un orez cu legume – delicios

Am ales să fac rețeta de pilaf românesc pe care mi-a dat-o Elena. Și am pus o cană de orez (cam mult, în opinia mea, dar paote am eu cănile prea mari – ar fi mers undeva la jumătate de cană, pentru că apoi m-am chinuit să pun legumele și alte mirodenii, că orezul s-a umflat destul de mult), cam o cană și jumătate de apă și l-am pus la cuptor pentru 15 minute.

Din 5 în 5 minute deschideam ușa cuptorului cu microunde și mai amestecam în orez.

După ce se face orezul și absoarbe efectiv toată apa, am adăugat puțin unt (merge și ulei, cică), un praf de sare (cam o linguriță) și condimente (cum mie îmi plac mult condimentele, am pus de toate – busuioc, pătrunjel, mărar, mentă mărunâită, tarhon, piper, curry și cred că și oregano). Tot atunci am adăugat și o jumătate de cană de legume pe care le decongelasem puțin mai înainte și am mai băgat vasul la cuptor încă 5 minute.

Mi-a plăcut că a ieșit neașteptat de gustos orezul cu legume, unt și condimente. Și foarte repede. Mi-a luat vreo 30 de minute, cu totul. Ceea ce e perfect atunci când, efectiv, n-ai nici timp și nici chef. Ori când ești mort de foame și vrei să-ți faci ceva cât de repede posibil, dar care să fie și sănătos.

orez cu legume vas tupperware daniela bojinca blog

Ce mai poți să faci cu vasul de la Tupperware?

Am înțeles că în acest vas poți face la fel de bine și mămăligă. Pui o cană de mălai (recomand jumătate, la fel ca la orez) și o cană și jumătate de apă. Apoi bagi vasul la cuptorul cu microunde la 800 W pentru 15 minute, amestecâng la fiecare 5 minute. Iar la final pui puțină sare și gata mămăliga. Am zis că într-o dimineață într-un weekend, o să-mi fac o mămăliguță cu smântână. Să văd cum se prezintă vasul de la Tupperware și de data aceasta.

Mai multe despre Tupperware găsești pe pagina lor de Facebook și pe site. Au o multitudine de vase care s-ar putea să-ți facă cu ochiul și pe care să vrei să le folosești. Uite câteva produse aici, pe care ți le recomand, și s-ar putea să-ți și fie de folos de la Tupperware.

You may also like

2 comments

Grig mai 14, 2018 - 06:28

Mămăliga din ceaunul de fonta nu se poate compara cu nimic altceva ..

Reply
Daniela Bojincă mai 18, 2018 - 20:02

Adevărat și asta. Dar în lipsă de ceaun în mijlocul Bucureștiului, la etajul 3, merge și Tupperware. 😀

Reply

Leave a Comment