Home Filme Ready Player One – realitatea e doar în jurul nostru

Ready Player One – realitatea e doar în jurul nostru

by Daniela Bojincă
ready player one film sf daniela bojinca blog

Ready Player One este un film cu multe tipe smart. Sau cel puțin așa spune Andreea, colega mea de birou, care o să îți și povestească câte ceva despre film din perspectiva ei.

Ce fac eu? Ei bine eu sunt aici pe post de grefier. Scriu ce-mi zice ea. Așa i-am promis.

Daaaaar, înainte să o las pe Andreea să-și facă de cap pe blogul meu, zic să mai spun și eu câte ceva pe aici. Iar primul lucru pe care aș vrea să ți-l spun este faptul că filmul Ready Player One, în regia lui Steven Spielberg, este ecranizarea cărții cu același nume, scrisă de Ernest Cline. Și, cum eu sunt o împătimită a cititului cărților înainte de a vedea filmul, am să-ți recomand, evident, să citești cartea și apoi să te duci să vezi filmul. În IMAX 3D, ca să ai parte de o experiență cât mai WOW ,WOW, WOW!

Ready Player One – în viziunea Andreei

Cităm și cu ghilimele, că așa am învățat că se face când nu sunt ideile tale.

„Pe scurt, filmul fu mișto.

Suntem în anul 2045, unde realitatea se bate cu lumea virtuală, iar cea din urmă câștigă cu brio. Personajul principal, cu numele lui real de Wade, intră într-un joc virtual sub pseudonimul Parzival (Tye Sheridan).

Fascinat de cel care făcuse jocul și întreaga comunitate sub numle de OASIS, intră în joc pentru a câștiga premiul final: și anume să fie succesorul acestui nene – Halliday (Mark Rylance). Înainte să moară, Halliday își face câteva reguli pentru joc și prezintă 3 etape de trecere ale acestuia, fiecare etapă oferind o cheie diferită.

E interesant de văzut că Wade își petrece întreaga existență prins în lumea virtuală, cu prieteni virtuali și inamici virtuali. Doar că aici întâlnește o tipă (Arte3mis – Olivia Cooke) și de aici îmi place cu adevărat filmul – Wade se îndrăgostește ca fraierul. Cei doi ajung să se întâlnească și în lumea reală, pentru că tipa e super smart (cum suntem noi toate, de altfel).ready player one joc film sf daniela bojinca blog

Cea mai tare idee din film mi s-a părut următoarea

Halliday își făcuse întreaga comunitate și lume virtuală pentru că îi era teamă de lumea reală și nu reușise să-și facă prieteni și ratase și șansa de a se îndrăgosti în tinerețe de o femeie (tot de frică). Iar probele făcute de el erau o probă pentru Parzival să nu-i repete greșelile. Realitatea e palpabilă și asta e tot ceea ce contează. Limita realității este propria ta imaginație. Iar dragostea e singurul sentiment care te face să ai regrete, când trece pe lângă tine.

Mi-a plăcut mult că au fost multe personaje feminine smart (Daniela, să menționezi neapărat asta – tipe super smart – subliniezi și scrii cu bold!!!).

Aș mai avea de menționat faptul că filmul are efecte foarte faine. Iar pentru un film SF mi s-a părut destul de relaxant și deloc încărcat. Un film lejer de văzut, după muncă.”

 

Să recapitulăm, zic:

Filmul Ready Player One este un film despre importanța realității. Realitatea aia de care tot fugim și ne refugiem în telefoane și PC-uri cu jocuri. Uităm că ceea ce contează e chiar în jurul nostru. Sunt oamenii de lângă noi și relațiile pe care le avem unii cu alții. Relațiile alea de care ne speriem și fugim unde vedem cu ochii. Ca să rămânem singuri cu o realitate virtuală. Singuri și triști, într-o lume a noastră.

E un avertisment. Un apel de trezire la realitate a unei populații sărace și a unei lumi suprapopulate, cu resurse limitate și acaparată de tehnologie. O lume care tinde spre izolare.

Filmul e despre curaj. Căci mi se pare că trebuie să fii destul de curajos să-ți învingi frica de a da curs relațiilor cu oamenii din jurul tău, fie că e vorba despre un iubit, o iubită, sau simple relații de prietenie.

Dar zic să te duci să-l vezi și tu în cinema

Ready Player One a intrat deja în cinematografe din data de 30 martie 2018, fiind distribuit de Vertical Entertainment. E în 3D, 4DX și IMAX 3D. Iar eu ți l-aș recomanda în IMAX 3D sau 4DX. Asta ca să ai parte de niște senzații tari, așa cum au și ei în joc. 

Sursă YouTube (user Warner Bros. Pictures)

You may also like

Leave a Comment