Home Filme Cars 3 – un film pentru copilul din tine

Cars 3 – un film pentru copilul din tine

by Daniela Bojincă
cars 3

N-am mai scris de ceva vreme, deși am mai ieșit din casă, ca să zic așa. Iar vinovată se face sesiunea de care scap bucuroasă sâmbătă. Dar, pentru că am trecut de examenele grele, ieri mi-am permis să ies la film și să văd Cars 3 la Cinema City. 

Ador seria asta. Atunci când a apărut pentru prima dată, prin niște desene pe Disney Channel, a făcut parte din copilăria mea. Eram fascinată de Fulger și aventurile lui la cei 11 ani ai mei. Și, desigur, să nu-l uităm pe Bucșe. Ruginitura aia amuzantă, gata să dea oricând un sfat prietenilor săi și să ne facă pe noi să râdem. Iar eu sunt precum un copil de 11 ani (iar înălțimea mă ajută), când vine vorba de lucruri care au făcut parte din copilăria mea. M-am bucurat atât de tare la filmul ăsta și am râs atât de mult, încât n-am cum să nu ți-l recomand și ție. Copilului din tine sigur o să-i placă. Copilului din mine, spre exemplu, i-a plăcut enorm de mult. Atât încât să nu mai vrea să plece din sală.

cars 3

Povestea filmului Cars 3

Când am ieșit de la film (mai că n-aș fi ieșit și mai așteptam să mai apară încă o scenă de after credits – da, e una, nu pleca la generic), mi-am zis: ce bine că nu m-am uitat la trailer, pentru că n-aș mai fi fost impresionată la fel de tare de poveste. Asta pentru că noile aventuri ale lui Fulger și-ar pierde din farmec dacă ai afla ceva dinainte. Așa că am să încerc să-i spun povestea cât de pe scurt pot eu, astfel încât să fii și tu la fel de surprins ca mine de tot ceea ce se întâmplă. Și tu să nu te sperii de trailer ca mine. M-am uitat la el chiar înainte să-l pun în articol și nu dezvăluie absolut nimic din ceea ce n-ar trebui. E unul dintre acele trailere foarte bine făcute. Te asigur de asta.

Fulger McQueen este în plin sezon de curse. Însă, așa cum el a fost un începător și i-a învins pe greii curselor când era tânăr, acum este rândul noii generații să preia conducerea în clasament. Fulger nu poate însă accepta asta chiar atât de ușor. 95 este la fel de încăpățânat cum îl știm și vrea să renunțe atunci când spune el stop, nu când îi sugerează alții. Exact ce ar trebui să facem și noi în viață – să încercăm toate posibilitățile până când o găsim pe cea învingătoare. Drept urmare Fulger McQueen nu renunță atât de ușor. Își caută motivația chiar și în locuri în care nimeni nu ar căuta-o. Își testează limitele și încercă să devină din ce în ce mai bun. Dacă reușește asta, cum exact încearcă să facă și până unde ajunge Fulger cu încăpățânarea lui, te las să vezi chiar din film.

Ce mi-a plăcut la filmul Cars 3

Mesajul. Îmi plac filmele cu mesaj. În special cele pentru copii. Cred că, la fel ca și cărțile, filmele ar trebui să ne transmită un mesaj asupra căruia să reflectăm. Și asta mai ales când vine vorba de copii. Un stimulent pentru a face bine, pentru a fi mai bun și a lăsa ceva frumos în urma ta e ceea ce fiecare dintre noi avem nevoie. Iar Cars 3 are acest mesaj pentru noi, cât și pentru cei mici. Iar mesajul e unul simplu și frumos: Nu renunța înainte să încerci tot ce-ți stă în putință pentru a reuși!

Povestea. Da, mi-a plăcut cum e construită povestea și anume etapele prin care trece Fulger McQueen din punct de vedere emoțional în toată treaba asta campionatul și incapabilitatea de a întrece noua generație și de a fi mai bun ca ei. Sunt stări emoționale prin care trecem și noi atunci când simțim că ceva ne dărâmă, că nu putem reuși să răzbim printre cei din jurul nostru și că timpul nostru s-a dus, iar acum e rândul celor care vin din urmă să demonstreze ce pot. Mi-a plăcut cum s-a dus povestea spre faptul că poți schimba lumea oricând, în special când ceilalți nu-ți mai dau nicio șansă.

Momentele comice. Ohohoo, sunt din plin! Pregătește-te să te ții cu mâinile de burtă și să râzi cu lacrimi de Fulger, Bucșe și Ramirez (noua antrenoare a lui Fulger McQueen). Momentele comice dintre Fulger și Ramirez sunt excepționale. Unul dintre ele o să-l vezi și-n trailer. 

cars 3 fulger si ramirez

Grafica. Desigur, suntem în 2017, iar grafica este excepțională. Se vede o diferență majoră între 2006, 2011 și filmul de anul acesta. E o adevărată încântare să privești mașinuțele alea drăgălașe atât de bine evidențiate și șlefuite pe marele ecran.

Am și un moment comic preferat. N-am să-l descriu aici, dar am să-ți spun că e vorba despre o aluzie la paparazzi de a izbucnit toată sala în hohote de râs. Desigur, e vorba de paparazzi americani care agasează efectiv oamenii. Și e așa o lovitură dulce sub centură, de numa. 

Dublajul. Multă lume refuză să vadă filmele dublate. Nici mie nu-mi plac toate pentru că strică farmecul animației și uneori chiar și povestea – nu mai e atât de amuzantă și nici atât de captivantă. Dar aici dublajul e ce trebuie. E exact ceea ce trebuie să fie.

Hai și tu la Cars 3

Dacă vrei să bucuri copilul din tine și, eventual, copiii din dotare dacă ai, zic că merită să te duci să vezi acest film. E plin de momente amuzante, de momente emoționante și de aventură. Cars 3 intră de mâine, 16 iunie 2017 în cinematografe și este distribuit de CineForum.

 

Sursă YouTube (user Disney•Pixar)

You may also like

Leave a Comment