Home Filme Crăiasa Zăpezii 2 – nu doar o simplă poveste

Crăiasa Zăpezii 2 – nu doar o simplă poveste

by Daniela Bojincă
craisa zapezii 2

craisa zapezii 2

Pe 14 decembrie am văzut animația Crăiasa Zăpezii 2, continuarea filmului recent lansat în România: Crăiasa Zăpezii despre care am scris aici. Și, se pare, am avut nevoie de cinci zile ca să diger animația asta pentru că pe de o parte mi-a plăcut animația și pe de altă parte nu. Dar am să explic, pe rând, de ce da și de ce nu.

Crăiasa Zăpezii 2 mi-a plăcut pentru poveste și mesajul moralizator. Are un mesaj  bun, în special pentru copii, cât și pentru oamenii mari, ca să zic așa. E vorba despre adevăr și minciună. Despre a face bine și a face rău. Lucrurile astea, expuse așa cum trebuie în fața unui copil de câțiva ani, acționează la nivelul subconștientului, îl educă și, fără să-și dea seama, mai târziu acționează în funcție de ceea ce i s-a implementat în subconștient că ar fi bine și rău când era mic. 

În România, deși cele două filme au fost lansate foarte repede unul după altul, dublajul este diferit, având noi protagoniști precum Cornel Ilie, Oana Roman și Ellie White. Spuneam atunci că vocile mi s-au părut ciudate. Ei bine filmul Crăiaza Zăpezii 2 vine cu voci mult mai bune. Pentru mine e un punct în plus.

Povestea animației Crăiasa Zăpezii 2, îl pune în prim plan pe troll-ul Orm cu aventurile sale după ce a învins-o pe Crăiasa Zăpezii alături de Gerda, dar care nu mai recunoaște acest fapt în fața celorlalți și-și însușește singur toate meritele unei lumi mult mai bune și, aparent, mai prospere. 

Trecând la ce nu mi-a plăcut la animația Crăiasa Zăpezii 2, ei bine mie mi s-a părut că au lipsit efectele 3D, deși era o animație 3D. Prima parte a fost, parcă, cu mai mult efecte (deși, pe mine, nici acolo nu m-au dat pe spate efectele 3D,ba din contră). A stat mult, mult mai prost. Pentru copii, însă, s-ar putea să fie ok și să le placă. În sală, s-a văzut că lor le-a plăcut. Și cum ei sunt ținta principală, nu prea mai contează altceva.

Apoi, nu mi-a plăcut deloc faptul că există în sine o continuare a animației și a poveștii Crăiasa Zăpezii, fără să aibă, în mod direct, legătură cu Crăiasa Zăpezii. Crăiasa Zăpezii e moartă. Nu mai există. Nu mai apare nici în film decât ca o mențiune a ceea ce a fost. Atât. Povestea este cu totul alta. Ideea este cu totul alta. Personajele din animația precedentă, într-adevăr, au rămas. Toate, în afară de Crăiasa Zăpezii. Și, drept urmare, dacă nu mai e Crăiasa Zăpezii, de ce ai continua să-i dai același nume filmului? 

Ca să închei însă într-o notă cât mai pozitivă, copiilor le-a plăcut. Și, în sine, povestea moralizatoare e una cât se poate de bună. Mie asta mi-a plăcut și tocmai e aceea vă îndemn să mergeți să vedeți animația Crăiasa Zăpezii 2, distribuită în România de Freeman Entartainment, din data de 01/01/2016.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVlKB97Pl-c

Sursă YouTube (user Wizart)

You may also like

Leave a Comment