Home Filme Steve Jobs – omul din spatele brandului

Steve Jobs – omul din spatele brandului

by Daniela Bojincă
steve jobs

steve jobs

Ai avut vreodată vreun vis? Ahhh, ce întrebare prostească! Desigur că ai avut. Toată lumea are visuri. Idealuri. Aspirații. Speranțe. Unele mai sus ca altele. Cu toții țintim către ceva și cu toții luptăm să obținem acel lucru fără să mai ținem cont, la un moment dat, de mijloace. Atunci când crezi cu adevărat în ceva, lupți cu toată ființa ta să obții lucrul respectiv. Să ajungi tu acolo unde îți dorești.

Însă, pentru că viața nu este întotdeauna cea mai corecte și drumurile ei nu sunt niciodată drepte, ne lovim de obstacole. De lucruri care par să stea în loc precum un zid de care crezi că n-ai să treci niciodată. Never ever. Iar visul nostru pare cum se duce ușor, ușor, pe apa sâmbetei. Devine irealizabil din cauza lipsei anumitor resurse independente de noi. Asta, de cele mai multe ori, ne dărâmă căci, atunci când dai peste un obstacol, ai tendința să renunți. Să lași baltă totul și să mergi mai departe.

Din fericire pentru omenire (și o să înțelegeți imediat de ce spun asta), există și oameni pe care fiecare obstacol întâlnit îi ambiționează și mai mult să ajungă acolo unde și-au propus, să-și îndeplinească visul ăla măreț. Îi determină să lupte cu și mai multă ardoare, până când la un moment dat, ajung acolo unde și-au dorit. 

Aceasta este, pe scurt, chiar povestea lui Steve Jobs, omul din spatele brandului Apple. Steve Jobs a pornit în viață cu o idee. O idee care, peste mulți ani, avea să schimbe întreaga lume. Lucru pe care, încă de atunci, Steve Jobs și-l dorea. Planul lui era ca fiecare creație în parte să schimbe într-un fel lumea și mecanismul care o pune în funcțiune. Și, din câte se pare în zilele noastre, chiar a reușit. A schimbat o lume.

Însă, drumul către ceea ce înseamnă astăzi Apple, nu a fost deloc ușor pentru Steve Jobs. Ba din contră, a fost unul cât se poate de greu, plin de obstacole și neîmpliniri, însă niciodată de renunțări, deși nimeni nu a avut încredere în proiectul său. Steve Jobs este exemplul omului care, indiferent de obstacolele care-i apar în cale, el nu renunță ci, spre uimirea tuturor, se încăpățânează și merge mai departe, indiferent de consecințe și urmări.

Atunci când Macintosh părea să nu aibă nicio șansă, ideea lui fiind abandonată, Steve Jobs a continuat pe cont propriu și a crezut în visul său până când i-a determinat și pe ceilalți să creadă în el. A riscat tot, până și propria familie, ca să-și ducă la bun sfârșit visul cu Macintosh (azi iMac). Iar legendele prezentului ne spun că a reușit. Și încă cum! iMac fiind azi unul dintre cele mai vândute laptopuri pe plan mondial. Steve Jobs a făcut ca o lume întreagă să se învârtă, într-un fel sau altul, în jurul brandului Apple.

Cel de-al doilea film despre Steve Jobs, spre deosebire de primul care se concentrează mai mult pe tinerețea lui și scoate în evidență primii pași în îndeplinirea visului său, subliniază efectiv evoluția brandului Apple, a problemelor care apar de-a lungul timpului și a ambiției lui Steve Jobs în a-și duce la bun sfârșit planul, punând în prim plan strategia lui Steve Jobs de a obține ce și-a dorit și de a le demonstra tuturor că ideea lui reprezintă viitorul.

E un film despre inteligența de marketing și despre manipulare, ceea ce îl face să fie tare interesant. În plus, Michael Fassbender în rolul lui Steve Jobs și Kate Winslet în rolul Joannei Hoffman (fosta șefă de marketing de la Macintosh), sunt niște puncte de interes majore. Mie mi-au plăcut amândoi și, din perspectiva mea, l-am regăsit pe adevăratul Steve Jobs în interpretarea lui Michael Fassbender.

Dacă vreți să vedeți marea poveste din spatele brandului Apple de astăzi, vă invit la filmul Steve Jobs care a apărut în cinematografele din România din data de 11/12/2015. Filmul este distribuit de Ro Image 2000.

Sursă Youtube (user Movieclips Trailers)

You may also like

4 comments

Loredana decembrie 13, 2015 - 18:52

Conform ultimelor martursiri inainte de a intra in lumea celor drepti a doua viata si-ar fi trait-o altfel; dar nu o sa se faca niciodata un film dupa asa ceva.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 13, 2015 - 19:59

E posibil să se facă. primul film este strict despre tinerețea lui și cum a apărut ideea de Macintosh. Al doilea despre punerea în practică a acestei idei și poate al treilea o să fie despre ce zici tu.

Reply
Dan Munteanu decembrie 14, 2015 - 18:25

Cred ca o sa ma uit la filmul asta. Cand l-am vazut pe Ashton Kutcher in rolul lui Jobs, din filmul din 2013, nu am rezistat mai mult decat 10 minute si am renuntat complet.
Michael Fassbender pare mult mai potrivit in rol de Jobs. Tnx de articol

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 16, 2015 - 16:40

Băi, da! Este mai potrivit pentru că i se aseamănă, din punct de vedere fizic, foarte mult lui Steve Jobs. Și intră bine în pielea personajului și toate cele. Chiar îți recomand să-l vezi! 🙂

Reply

Leave a Comment