Fredonează Vunk = o faptă bună de Crăciun

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
fredoneaza vunk

Cei care mă urmăriți pe contul meu de Facebook, ori pe contul meu de Instagram, m-ați văzut deja făcându-mă de râs și cam știți despre ce este vorba. Ei bine, pentru cei care nu mă urmăriți nici pe Facebook și nici pe Instagram, dar mă mai citiți din când în când pe blog, vreau să vă arăt și vouă și să mă fac și în fața voastră de râs.

Ideea este următoarea. Iei una bucată telefon mobil pornit. Activezi camera și te apuci să cânți 15 secunde dintr-o piesă Vunk. Dacă nu știi versurile cum trebuie, caută melodia pe Youtube. Ascultă ceva din ea și vezi cam cât ar trebui să cânți pentru 15 secunde. Apoi urcă filmulețul pe Instagram, cu hashtagul #fredoneazavunk, iar cei din trupa Vunk or să doneze 5 euro, pentru fiecare filmuleț urcat pe Instagram, către 2 copii surdo-muți. Și nu contează că n-ai voce. Cauza asta e mai presus de atât.

Acum, dacă îți vine inspirația să te filmezi în fața geamului, pe zi, trage draperia și pune lampa pe tine, să te vezi ok. Apoi, după ce te asculți și-ți dai seama că vocea ta nu-i deloc ok, bagă un efect alb-negru. Măcar de capul filmulețului, din punct de vedre artistic, să fie ceva.

Ai grijă însă ca filmulețul să fie de maxim 15 secunde. Dacă-i mai mare, Instagramul îți va tăia din el să ți-l facă de fix 15. Nu permite filmulețe mai mari. Na, are și el fixurile lui.

Din punct de vedere al calității mele vocale, m-am făcut de râs și pe Instagram și pe Facebook. Totuși, a meritat ca prietenii mei de pe cele două conturi să se amuze, așa, puțin, pe seama mea. 5 euro în plus vor fi donați pentru cei doi copii. Iar pe mine asta mă mulțumește. Și mă mulțumește și râsul respectivilor. Mă bucur că am reușit să le aduc un zâmbet pe față, ori chiar un râs copios, cu filmulețul meu. Și, dacă ei au râs și s-au amuzat, râdeți și voi.

https://www.facebook.com/video.php?v=871111909607121

***Vreau o țară ca afară – Vunk

Dacă vrei și tu să faci o fapt bună de Crăciun, pune mâna pe telefon, filmează-te 15 secunde cântând dintr-o piesă Vunk, urcă filmulețul pe Instagram cu hashtagul #fredoneazavunk și aia e. 5 euro tocmai au fost donați pentru tine și filmulețul tău către cei 2 copii surdo-muți. Mai poți face asta până pe 24 decembrie 2014. Da. Până mâine. Știu, iar am anunțat destul de târziu.

Momentan s-au urcat 60 de filmulețe. Fii tu cel cu numărul 61 și fă ca suma să mai crească cu 5 euro. Fă o faptă bună. De Crăciun. Și fără voce.

You may also like

2 comments

Rosu Iulian decembrie 23, 2014 - 22:09

Frumoasa initiativa!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 24, 2014 - 09:58

Da, într-adevăr! O inițiativă chiar frumoasă 🙂

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More