Lucruri bune mi se întâmplă în fiecare zi

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
lucruri bune

Cei de la DOMO tocmai au lansat campania Lucrurile bune se întâmplă în fiecare zi”, iar provocarea din cadrul acestei campanii este să povestim despre lucrurile bune care ni se întâmplă nouă în fiecare zi. Și, dacă m-am hotărât să scriu și eu despre asta, vă invit și pe voi să o faceți.

Cu toții cred că avem momente când suntem supărați pe viață și, poate, simțim efectiv că nu mai putem. Mare parte dintre noi îi găsesc vieții o grămadă de motive să o facă rea. Totuși, zilnic ni se întâmplă lucruri bune. Lucruri frumoase. Lucruri pentru care merită să trăim și să ne luptăm. Și, de ce nu, să sperăm la ceva mai bun, mai frumos.

Eu una, recunosc, sunt supărată pe viață în fiecare zi, dimineața. Și nu știu dacă în momentele alea, când mă trezesc, urăsc mai tare gândul că e dimineață, sau telefonul meu care sună într-una să mă trezesc. L-aș arunca pe fereastră, aș da cu el de toți pereții, sau chiar m-aș ridica din pat să-l arunc în toaletă și să trag apa după el. Tot ceea ce fac însă este să apăs pe „Amânare”. Și, cred, de fapt nu, sunt sigură că am gene masochiste, ori ceva de genul ăsta, de-mi place să mă chinui din 5 în 5 minute cu aceeași alarmă enervantă.

Când mă trezesc într-un final, după vreo jumătate de oră și încep să mă dezmeticesc cât de cât, încep să zâmbesc printre jaluzele soarelui de afară. Îmi opresc alarma de la telefon și încep să mă bucur de viață. Mi-am pus alarma de la telefon să sune pe la orele 8 dimineața, tocmai pentru a mă putea bucura cât mai mult de fiecare zi în parte. Și de a trăi cât mai multe clipe.

Pentru mine, unul dintre cele mai frumoase lucruri este să deschid ochii zi de zi. Să mă bucur de lucrurile noi pe care le pot învăța, ori aprofunda. Să trăiesc. Să mă dezvolt și să-i ajut pe cei din jurul meu să se dezvolte. Iar împreună să ajutăm la formarea unei lumi mai bune, mai zâmbitoare, mai fericită.

Lucruri bune se întâmplă când îmi văd părinții zâmbind, din diferite motive, fie că au citit ziarele pe laptop, ori au vorbit cu prietenii lor pe internet, sau pentru vreo reușită dea mea.

Lucruri bune se întâmplă când îmi revăd bunicii. Când îmi vorbesc și când ne povestim unii altora ce-am mai făcut în ultimul timp. Lucruri bune se întâmplă când îi văd pe ei fericiți, zâmbind și împăcați cu ziua ce tocmai a trecut peste ei, bucuroși să întâmpine un nou răsărit. Optimiști la vârsta de 80 de ani.

Lucruri bune se întâmplă atunci când văd oameni zâmbind pe stradă. Când mă bucur de mirosul proaspăt al naturii din fiecare anotimp.

Lucruri bune se întâmplă atunci când vorbesc cu prietenii la distanță și aud că sunt bine, fericiți.

Lucruri bune se întâmplă atunci când scriu pe blog. Când mă bucur de toate cuvintele și momentele pe care le împărtășesc cu voi, cititorii mei.

Lucruri bune se întâmplă cu fiecare zi de viață bifată în calendar. Cu fiecare moment în care deschid ochii. Și cu fiecare moment în care adorm, sperând să mă trezesc a doua zi și să o întâmpin cu multă fericire și bucurie. Să mă bucur de ea, iar memoriile ei să le împărtășesc celor ce vor avea să vină în urma mea.

Cred că fiecare dintre noi ar trebui să vadă lucrurile bune din viața lui. Să le trăiască din plin și să se bucure de ele alături de cei dragi.

You may also like

2 comments

Nicusor Adrian Rotaru decembrie 23, 2014 - 00:18

Si eu am inceput de cativa ani sa apreciez mai mult momentele faine si sa le uit repede pe cele negative. Ajuta mult la starea de spirit. La urma urmei tristetea sau bucuria sunt stari de spirit pe care ni le dictam singuri sufletului. Asa ca tristetea trebuie inlaturata cat mai repede atunci cand isi face aparitia in sufletele noastre.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 23, 2014 - 00:34

Da, așa este! Ar trebui să lăsăm momentele fericite să ne bucure sufletele și să ne bucurăm cât mai mult de ele alături de cei dragi nouă!

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More