În caz că vrei să te apuci de vreun serial weekendul ăsta, îți recomand Inhumans în IMAX

by Daniela Bojincă
inhumans

Aseară am văzut Inhumans în IMAX, la invitația celor de la Cinema City. Noi eroi în Universul Marvel care ajung pe micile ecrane să ne încânte. Am fost fascinată de noul serial încă de când l-au anunțat și au început să se scrie articole despre el, despre actorii care vor interpreta rolurile și așa mai departe.

În caz că nu știai, Inhumans este filmat numai cu camere pentru IMAX. Tocmai de aceea primele două episoade sunt difuzate în IMAX în acest weekend, marți și joi. Chiar îți recomand să vezi primele două episoade în IMAX, să te bucuri de începutul poveștii prin imagini cu adevărat spectaculoase. Și pe un ecran imens, nu așa oricum.

inhumans

Povestea Inhumans

Mai întâi, ce sunt ei?

Inhumans sunt Inumanii. Dar nu într-un sens rău. Ci în sensul că au calități superioare oamenilor de rând. Sunt un nou tip de super-eroi. Fascinanți și plini de surprize. Interesant este faptul că, Inhumans, sunt și ei oameni de rând până la o anumită vârstă când are loc terigeneza, un proces care îți trezește puterile și calitățile tale supra-omenești. Unii continuă să ducă mai departe genele de inhumans, alții rămân pur și simplu oameni normali.

Un om de rând este și Maximus (Iwan Rheon), care nu are nicio calitate  supra-omenească, nicio putere specială. Asta dacă nu luăm în considerare faptul că-i rău și șiret. Sau, putem spune că este și el un Inhuman, un inuman. Căci, în limba română inuman fix asta înseamnă – un om rău, lipsit de scrupule.

Maximus este fratele regelui Inumanilor, Black Bolt (Anson Mount), iar Maximus nu este de acord cu mare parte din guvernarea fratelui său asupra Inumanilor. În special cu faptul că trăiau izolați de pământeni, tocmai pe Lună (într-un spațiu izolat și nedetectabil din exterior) și că trebuiau să ducă o viață limitată când pe Pământ aveau toate cele necesare în concepția lui. Așa că decide împreună cu aliații săi să-și înlăture fratele de pe tron într-un mod nu tocmai legitim. 

Astfel, constrânși de situație, membri familiei regale Black Bolt, Medusa (Serina Swan), șeful gărzii regale – Gorgon (Eme Ikwuakor) și sfetnicul regelui – Karnak (Ken Leung) pleacă pe Pământ. 

Și cam asta se întâmplă în mare parte în primele două episoade. În jurul acestor lucruri se învârt acțiunea și intrigile din primele două episoade. Membrii familiei regale se refugiază pe Pământ, în timp ce Maximus încearcă să găsească o cale de a-i înlătura de tot de la putere, influențând societatea Inumanilor. Totul având ca scop întoarcerea Inumanilor pe Pământ, acolo unde Maximus crede că le este locul de fapt și nicidecum izolați pe lună. În plus, el este convins că, la un moment dat, oamenii de pe Pământ o să-i găsească într-o zi pe lună și că n-are rost să se mai ascundă.

Ce mi-a plăcut la Inhumans

Povestea e interesantă în Inhumans. Mă fascinează ideea (și în același timp îmi ridică ceva întrebări), de a evada familia regală tocmai pe Pământ, în locul în care încă nu voiau să se întoarcă și în care Maximus insista că trebuie să revină. Adică, nu vor să-l asculte pe Maximus să se întoarcă pe Pământ, dar evadează fix acolo. Mă întreb de ce? Bine, e cam singurul loc unde s-ar putea duce, în afară de vreun buncăr ascuns din orașul de pe Lună.

Din sinopsis-urile de pe net mai aflăm că întoarcerea Inumanilor pe Pământ este benefică atât inumanilor, cât și pământenilor. Cum, habar n-am! Chiar sunt curioasă cum o să fie continuată povestea în restul episoadelor care o să se continue de la sfârșitul lunii pe abc.

Legat de paragraful anterior, îmi place Maximus (Iwan Rheon). Se pare că, deși un nebun și un nenorocit prin felul cum încearcă el să scape de familia regală, ar cam avea dreptate. Locul lor chiar e pe Pământ, din câte se pare.  

Apoi, eu îl văd pe Maximus ca un copil răsfățat de fratele mai mare, care pur și simplu vrea să-i demonstreze acestuia prin orice mijloace faptul că el are dreptate, fără să vrea să facă rău cuiva de fapt. Și, dacă nu poate cu frumosul, schimbă tactica și face pe durul. Și mi se pare interesant caracterul ăsta al lui de a demonstra prin orice mijloace faptul că are dreptate deși, în sufletul lui, se vede că se dă o luptă crâncenă pentru faptul că rănește persoanele la care ține doar ca să le demonstreze că adevărul lui este cu adevărat adevărul cel adevărat (doamne, cum sună asta).

Practic e un orgolios afectat de faptul că nu i se dă și lui credit și nu vrea nimeni să-l asculte și să încerce măcar să privească lucrurile și din perspectiva lui. Poate văd ceva ce ei nu au observat încă cu toate calitățile lor de Inhumans.

Referitor la restul familiei regale. Mă fascinează Black Bolt (Anson Mount) – după Maximus, desigur. Are o super-putere super tare. Iar apoi vine Medusa (Serinda Swan) care are un păr superb și o super-putere pe măsură, iar la un moment dat își pierde tot farmecul.  Pe locul trei, ca super-putere e Karkan (Ken Leung), sfetnicul lui Black Bolt – o să vezi că o să facă niște chestii super tari. Iar pe locul patru se află Louise (Ellen Woglom) cu al său câine drăgălaș și smotocibil.

Și închei cu o chestie care mie mi se pare interesantă și mi-a plăcut. Serialul este filmat în Hawaii. Și cu ocazia asta au mutat și Luna în Hawaii, căci scenele de pe lună sunt filmate tot în Hawaii.

Ramsay din Game of Thrones VS Maximus din Inhumans

Dacă te-ai uitat la Game of Thronesm e imposibil să nu-ți aduci aminte pe Ramsay. Ei bine, Iwan Rheon în rolul lui Maximus pare să fie aproape la fel de nesuferit și de nenorocit ca în rolul lui Ramsay din Game of Thrones.

Diferențele dintre cei doi sunt însă vizibile și destul de mari chiar dacă, ambii sunt niște nebuni. În primul rând, Maximus nu face rău el cu mânuțele lui, ci îi pune pe alții, în timp ce Ramsay acționa în primul rând el când era vorba să facă rău cuiva. Se ducea acolo și îi omora, îi tortura cu propriile lui mânuțe și așa mai departe. În schimb, Maximus dă doar directive.

Apoi, în al doilea rând, o altă diferență majoră pe care eu o văd între cei doi este faptul că Ramsay făcea rău ca să facă rău și îi păsa doar ca el să ajungă la putere și nicidecum nu se gândea că face rău unora ca să le fie bine altora în afară de propria lui persoană, așa cum pare Maximus că face.

Fiind două personaje cărora le-a dat viață același actor, Iwan Rheon, care duc înspre aceeași personalitate, se aseamănă între ele. Și e plăcut să-l vezi pe Iwan Rheon fiind atât de bun pe rolul ăsta de nesuferit. Și n-ai cum să nu faci comparație între Ramsay jucat de Iwan Rheon și Maximus jucat de același Iwan Rheon având în vedere că sunt două personaje negative cu personalități asemănătoare.

Hai la IMAX să vezi primele două episoade din Inhumans

Dacă vrei să te bucuri de niște imagini spectaculoase, de peisaje și de o claritate net superioară altor seriale, te invit să vezi primele două episoade în IMAX, la Cinema City în weekendul acesta 2-3 septembrie, de la 20.40 și 22.30, cât și marți și joi. Te asigur că n-ai să regreți experiența. Și, dacă ești fan Marvel, sigur o să-ți placă povestea.

Filmul este distribuit în România de către cei de la Forum Film România.

Iar ca să te conving am să-ți las trailerul de mai jos:

Sursă YouTube (user ABC Television Network)

You may also like

3 comments

Cred că o să-ți placă Inhumans (noul serial de la MARVEL) - Bravo Andreea septembrie 2, 2017 - 23:52

[…] plictisesc, el are un review mult mai geeky, so check him out. Între timp a scris și Daniela un articol, așa că aveți de unde […]

Reply
Carmi octombrie 11, 2017 - 08:58

suna tentant review-ul. e de luat in considerare.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky octombrie 12, 2017 - 14:24

Între timp să știi că au mai apărut niște episoade :D.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More