Home Blogging Cum îți cauți locuri de muncă în ziua de azi

Cum îți cauți locuri de muncă în ziua de azi

by Daniela Bojincă
locuri de muncă

Pe vremea maică-mii (și dacă vede că am scris asta probabil o să mă dezmoștenească sau ceva), se căutau locuri de muncă în ziar și din loc în loc pe la posibili angajatori care își lipeau anunțuri de angajare în geam. Iar vremea aia nu-i chiar așa de îndepărtate precum pare. Că maică-mea n-are decât vreo 45 de ani, iar vremea aia demult apusă e acum vreo 15-20 de ani.

Și acum cred că se mai dau anunțuri în ziar. Și acum se mai lipesc anunțuri pe geam. Doar că ele nu mai sunt neapărat prioritare ca locuri în care să te duci să-ți cauți joburi. În ultimii 20 de ani lumea asta din jurul nostru a evoluat enorm de mult. Iar evoluția asta a însemnat ca majoritatea activităților să se mute pe internet sau să relaționeze într-un fel sau altul cu internetul. Pentru că internetul e mai eficient când vine vorba de economisit timp și bani.

Așa s-a întâmplat și cu căutatul locurilor de muncă. S-au mutat anunțurile pe internet. Fie că te apuci să cauți locuri de muncă în țară, sau locuri de muncă în străinătate pentru că ești atras de o carieră la nivel internațional ca să zic așa, te duci pe Sfântul Google și te apuci de căutat platforme care să-ți ofere anunțuri de angajări.

locuri de muncă

Despre una dintre platformele de genul am să scriu și eu în articolul de azi, infomunca.ro. O platformă care mie mi s-a părut interesantă atât ca interfață, cât și ca ceea ce oferă și modalitatea prin care oferă anumite locuri de muncă.

Cum e platforma?

Prima dată când am intrat pe platforma asta, mi s-a părut interactivă și foarte ușor de folosit. Ai din prima un buton de căutare acolo și poți să-ți cauți un job în funcție de locație, domeniu, salariu, nivelul la care ești tu acum (începător/senior/executiv), cât și tipul de job (dacă-l vrei part time/full time/sezonier/internship).

Locuri de muncă în București

Ca să văd cât de bine funcționează treaba asta cu filtrarea, m-am apucat să caut joburi în București. Și am descoperit că au vreo 146 de oferte de joburi momentan. Dar, cum curiozitatea e cea care-mi mănâncă zilele zi de zi, nu m-am limitat doar la o simplă căutare de genul. Ci m-am apucat și am căutat joburile din fiecare domeniu în parte (10 în total + subdomeniile lor). Și am rămas plăcut surprinsă când am văzut că au oferte de joburi pentru fiecare categorie în parte. Mi se pare foarte important ca oricine caută un job, să-și găsească indiferent de domeniu ceva.

Locuri de muncă în Timișoara

Apoi, ca să nu mă limitez doar la București, am mai luat un oraș mare din țară să vedem ce oferă ca locuri de muncă. Și am căutat joburi în Timișoara. Nu sunt la fel de multe oferte de joburi ca în București. Dar alea care sunt par destul de interesante pentru domeniile cărora li se adresează.

Și mai e ceva ce mi-a plăcut acolo. Au o secțiune cu articole pentru carieră. Articole utile, despre cum poți să-ți mai găsești un loc de muncă și după 45 de ani, sfaturi pentru un CV, care sunt cele mai căutate industrii din Cluj, ce întrebări să-i pui la rândul tău angajatorului la interviu, cât și posibilitatea de a-ți crea un model de CV online chiar la ei pe site, pe care să-l vadă angajatorii atunci când aplici la joburile lor și să-și facă deja o părere despre tine.

Așa că, dacă ești în căutare de locuri de muncă, zic să încerci și la ei. Poate găsești ceva care să se potrivească intereselor tale.

 

You may also like

Leave a Comment