Home Personal Nu știu nimic despre fashion dar am să scriu despre asta

Nu știu nimic despre fashion dar am să scriu despre asta

by Daniela Bojincă
fashion

Nu știu nimic despre fashion. Nu sunt fashionistă. N-am niciun studiu despre asta. Nu știu nimic despre design și nici nu aș putea să mă pronunț cu exactitate ce cu ce se potrivește, în materie de textile.

Totuși, am să scriu despre asta. Despre fashion, zic. Doar că nu din perspectiva expertului care știe exact cum se mănâncă fashion pe pâine, care oricum nu sunt, ci din perspectiva propriului meu gust care pare a fi unul simplist. Foarte simplist. Dar am să îți explic pe larg, în timp.fashion

De ce despre fashion?

De ce îți spun toate astea? Pentru că împreună cu cei de la JRV.ro, care au un site cu rochii elegante, ne-am gândit să facem o serie de articole cu rochia lunii. O să-mi aleg o rochie de pe site în fiecare lună și-am să spun aici de ce îmi place mie și unde aș purta-o. Practic, la asta mă refer când zic că am să scriu despre fashion. Că am să spun ce rochie îmi place în luna respectivă. N-am să dau sfaturi în materie de fashion, sau ceva, că nu mă pricep și nu-mi permit să vorbesc despre lucruri la care nu mă pricep. Dar pot să spun ce-mi place.

Nu o să vezi aici cele mai sofisticate rochii, pentru că nu-mi plac cele mai sofisticate rochii. Pentru că gusturile mele sunt simpliste. Pentru mine, sofisticatul e simplu. Și, în general, consider că cele mai de efect lucruri (fie ele haine, accesorii, diferite obiecte decorative) sunt fix alea care sunt cele mai simple, fără tot felul de briz-brizuri și mai știu eu ce altceva.

Luna asta, spre exemplu, după ce am navigat puțin pe site, m-am gândit să încep chiar cu prima categorie și anume rochii de seară. Majoritatea rochiilor din secțiunea asta mi s-au părut drăguțe. Dar pentru mine nu e suficient să fie drăguță. Trebuie să-mi atragă cumva atenția și să mi se pară de-a dreptul specială.

Iar eu nu sunt genul care să stau să analizez în amănunt. Mie îmi place sau nu-mi place din prima o textilă la prima vedere. Și, tot uitându-mă pe pagină, mi-a sărit în ochi câștigătoarea. O rochie de seară simplă, albastră, delicată și frumoasă. 

Propriul meu gust a ales această rochie

rochii de seara

Ceva de genul mi-am dorit eu pentru balul de absolvire, din clasa a 12-a. Dar n-a ieșit așa. Rezultatul a fost cu totul altul: cu bretea pe umărul stâng și fără mâneci. Dar dacă o să se facă ceva bal de absolvire la facultate, eu ceva de genul ăsta vreau pentru că se potrivește de minune în contextul respectiv și seamănă cu rochiile de bal din imaginația mea, de pe când citeam povești cu prinți și prințese. E o rochie, repet, simplă. Și frumoasă. Și de efect, cu un design de epocă, care accesorizată cu un colier ca în imagine, vine și mai frumos. Numai bună de purtat la un bal, un dineu, sau poate chiar o ieșire la teatru sau operă.

Apoi, îmi place și materialul din care e confecționată: un voal din mătase foarte fin și pretențios. Iar un plus în primul contact vizual l-au avut și pliurile de pe bust, mânecile și cordonul, care dau un efect interesant rochiei. Și o fac să fie specială fără prea multe chestii.

Cam asta am avut eu de spus în primul meu articol despre fashion. Un domeniu în care pot să-mi dau cu părerea doar din perspectiva propriului meu gust.

You may also like

2 comments

law3331 februarie 2, 2017 - 08:29

Hai, că aveţi gusturi ok ! bănuiesc că şi o siluetă pe măsură. e pretenţios acest model de rochie. şi conformaţia sânilor e capitală.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 2, 2017 - 17:08

Dacă am gusturi, e bine!
Privind silueta: pentru rochii gata făcute, da, trebuie să fie cât de cât între anumite intervale.
Privind conformația sânilor: rochiile astea se cumpără și în funcție de mărimea bustului. Iar cei de la JRV au un tabel cu mărimi care se bazează pe centimetri privind: spatele, bustul, mijlocul etc 😀

Reply

Leave a Comment