Home Filme Renegații – un film în care iar sunt americanii super-eroi

Renegații – un film în care iar sunt americanii super-eroi

by Daniela Bojincă
renegatii

Am văzut filmul Renegații săptămâna trecută. Și, pentru că a fost o săptămână de-a dreptul plină, cu plecări și două festivaluri, n-am apucat să scriu la cald despre film. Un film care mi-a plăcut pe jumătate, ca să zic așa. Dar suficient cât să ți-l recomand.

renegatii

Povestea filmului Renegații

Acțiunea se petrece în Sarajevo, prin 1995, în timpul războiului din Bosnia pentru independență. momentul când NATO era deja acolo și încerca să facă cât mai multe operațiuni mai după colțul blocului, să nu le observe nimeni.

La un moment dat, pușcașii noștri marini din NATO au avut de capturat și livrat un pachet. În cel mai mare secret posibil. Doar că ei au reușit să facă asta plimbându-se cu un tanc prin Sarajevo și atrăgând toate privirile inamicilor. Dar nu. Nu asta-i acțiunea filmului. Și nici măcar nu se concentrează în jurul acestei întâmplări. E doar așa, o introducere a activității lor pe acolo.

Acțiunea filmului se concentrează în jurul descoperiri de proporții într-un lac. O comoară. O adevărată comoară. Care, în trecut, se credea a fi doar inepția unui bătrân. Așa că pușcașii marin, cu o discreție totală, pun la cale un plan să scoată comoara din lac și să ajute populația Bosniei, o populație care, în 1995 era devastată de acțiunile militare din zonă. Iar acțiunea se concentrează în jurul planului lor de a recupera comoara din lac.

Ce mi-a plăcut la filmul Renegații

Mi-a plăcut prima scenă de început. Cu obținerea și livrarea pachetului. E chiar amuzantă. Și nici nu e previzibilă. Sau mă rog, mie nu mi s-a părut a fi previzibilă.

Apoi, mi-a plăcut entuziasmul cu care ei au întâmpinat ideea de a ajuta cu adevărat populația din Bosnia și de a lăsa cu adevărat ceva fain în urma lor, cum ar fi posibilitatea de a prospera și nu doar locuri bombardate, oameni chinuiți și așa mai departe. Și uite așa se transformă filmul ăsta într-un alt film în care americanii sunt super-eroi. Doar ei și nimeni altcineva.

Sunt și niște glumițe pe acolo. Glumițe din alea de cadre militare, ca să zic așa. Dar îs faine cum sunt integrate în context.

Hai și tu să vezi filmul Renegații

Filmul Renegații a intrat în cinematografe din 8 septembrie 2017 și este distribuit de Ro Image 2000. E un film interesant, despre o parte dintr-o istorie relativ recentă (adică până și eu eram născută pe vremea aia, ieeeei). E un film cu cadre militare care se zbat între viața profesională, îndatoririle profesionale și propriile principii morale, credințe și sentimente. 

Sursă YouTube (user Zero Media)

You may also like

Leave a Comment