Home Blogging ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

by Daniela Bojincă
showbox

ShoeBoxCadoul din cutia de pantofi pentru copiii necăjiți

Ăăăă. Știu că trebuia să vă anunț mai din timp. Și-mi pare rău că nu am făcut-o până acum, dar am o scuză bună: a fost Gala SuperBlog în weekend, la Straja. Și nu am avut timp să vă scriu despre asta. O fac acum, chiar dacă este puțin cam târziu. Dar poate cei care or să afle mai încolo, se vor pregăti pentru ShoeBox 2015. Merită!

Ce este ShoeBox?
ShoeBox este un proiect, care inițial a fost unul de familie. Totul a început în Cluj-Napoca, într-o familie de oameni minunați, care au încercat să-și îndeamnă copilul să dea hainele și jucăriile lui copiilor mai săraci din bloc, ori din cartier, copiilor cu diferite probleme sociale, ori de sănătate, pentru a-l învăța să fie un om mai bun și mai darnic. Apoi, proiectul de familie s-a extins la nivelul Clujului și ulterior la nivelul întregii țări.

Cum decurge ShoeBox?
Ei bine, în cadrul ShoeBox, tot ce trebuie să faci este să iei o cutie de pantofi, să o ambalezi în hârtie de cadouri (separat cutia și capacul ei), iar apoi să o umpli cu ce cadouri vrei tu: haine, alimente, rechizite școlare, dulciuri, jucării, sau ce-ți mai trece ție prin cap. Poți fie să le cumperi, fie să dai din ce ai pe acasă, dar să fie lucruri în stare cât mai bună (nu rupte, murdare sau degradate). Nu da altuia ceea ce știi că nici ție nu ți-ar plăcea să primești.

Unde vor ajunge cadourile din cadrul ShoeBox?
Cadourile ajung la copiii defavorizați din mediile socio-economice, copiii bolnavi cronic, ori cu boli incurabile. În general, la ace copiii care nu prea au șansa să se bucure în mod normal de un Crăciun și de spiritul acestuia.

Cum dai cadourile?
Ei bine, nu-i foarte complicat. Aș putea spunei că nu-i chiar deloc complicat. Mai întâi te interesezi dacă orașul tău este pe
lista cu locațiile pentru ShoeBox. Apoi contactezi persoana care se ocupă de colectarea lor și stabilești o oră de întâlnire și o zi, când poți tu și când poate persoana respectivă să te duci să-i dai cadoul pentru copii. Ori cadourile, dacă ai mai multe cutii pe acasă pe care să el ambalezi frumos cu hârtie de cadouri și pe care să le umpli cu diverse chestii.

Ce-am făcut eu pentru ShoeBox?
Ei bine, să știți că eu am aflat de ShoeBox miercurea trecută. Și, când am văzut că e termen până pe 15 decembrie (adică azi), m-am cam panicat. Mă gândeam că nu am timp să ambalez cutia frumos și că nu o voi putea umple. Ei bine, m-am ambiționat totuși și am zis să încerc. Așa că, după ce am citit pe site-ul lor toate informațiile posibile și imposibile, m-am uitat pe lista cu locațiile să văd dacă este și orașul meu. Și, surpriză, chiar a fost! Așa că am contactat persoana respectivă și tadadadam, m-am apucat de ambalat o cutie și capacul ei, iar apoi am umplut-o cu haine: o pereche de pantaloni de velură, groși, o pereche de blugi cu polar pe interior, o pereche de blugi simpli și o bluză mai subțire. Mai jos am să vă las câteva poze atât de la pregătirea cutiei, cât și cu hăinuțele.

ambalare cutie shoeboxambalare capac shoeboxcutie shoeboxhaine shoeboxcadou shoebox

You may also like

Leave a Comment