Vremea m-a imobilizat la pat

by Daniela Bojincă
bolnav

Acum câteva zile erau aproape 40 de grade. Mă sufocam. Abia așteptam să înceapă să se răcească afară. Treptat, nu brusc. Și, ulterior, să vină iarna. Anotimpul ăla pe care eu îl ador pentru că pot să schiez.

Următoarea zi însă, m-am trezit tremurând. Efectiv tremuram de frig. Iar afară erau sub 20 de grade. Foarte mult lume am văzut că s-a bucurat că s-a răcit brusc. Doar că, ceea ce nu știu ăia care s-au bucurat, este că nu-i ok să treci brusc de la temperaturi mari la temperaturi scăzute.

  1. Pentru că nu trăim în deșert și nu suntem obișnuiți cu trecerea asta bruscă, nici zi-noapte, nici nicicum.
  2. Pentru că organismul nostru e obișnuit cu o climă și nu rezistă, de cele mai multe ori, la astfel de schimbări radicale. E afectat. Te îmbolnăvești. Adică așa cum am pățit eu.

De trei zile m-au apucat durerile de corp și nu mai pot dormi noaptea. Iar ziua zac efectiv în pat. Ieri, spre exemplu, asta am făcut. Am zăcut în pat de durere de oase, mușchi și cap. Și am făcut febră. Și mi s-a schimbat vocea. Și cred că am răcit. Dar o răceală din asta, urâtă grav de tot. Atât de urâtă încât m-am ridicat din pat la ora 16, cheaună, ca după o săptămână de beție. Sau chiar mai rău. Asta așa, ca să înțelegeți ce efect a avut treaba asta asupra mea.

bolnav

Aș putea spune că sunt într-o strânsă legătură cu natura că, pe mine, orice schimbare din asta bruscă mă afectează. Și mă afectează urât.

Dacă nu aș fi zăcut ieri în pat, aș fi avut de gând să scriu un articol și să vă povestesc cum m-am apucat eu de Sims 3, dacă tot m-am apucat să scriu articole cu jocurile pe care le joc eu, cum ar fi ăsta de aici.

M-am mai jucat eu Sims 3, cam prin anii când a început să apară. Nu mă prea interesa ce se întâmpla cu simșii mei atâta timp cât încă trăiau, mergeau la serviciu, îmi aduceau bani și puteam să construiesc case, să le decorez și așa mai departe. Eu mă jucam Sims ca să construiesc case. Asta era plăcerea mea :))). Dar, despre asta, sigur am să vă povestesc mai multe într-un articol viitor.

Și, dacă vă întrebați cum mă simt acum, ei bine mult mai ok. S-a încălzit la loc și, brusc, am scăpat de starea aia urâtă, că parcă intrasem într-o depresie, de dureri și alte cele. Nu știu dacă e neapărat un efect placebo, sau pur și simplu sunt eu în strânsă legătură cu natura. Cert e că, schimbările astea bruște negative ale naturii, nu-mi fac bine :)). Dar dacă se schimbă brusc în zi cu soare, se pare că-i perfect.

You may also like

2 comments

coco august 24, 2015 - 21:24

si eu 🙁
si tusesc ca un magar de o saptamanaaaa…

Reply
Daniela Bojincă - Pishky august 24, 2015 - 21:54

Pare rău :(. Eu de tușit, nu tușesc, încă :)).

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More