Home Filme 3 filme americane cu prinți și prințese care au fost filmate în România

3 filme americane cu prinți și prințese care au fost filmate în România

by Daniela Bojincă
a christmas prince castelul peles transilvania romania

Ieri a fost sâmbătă. Iar la mine ziua de sâmbătă, de cele mai multe ori, e zi de făcut curat prin casă. Și de lenevit, după 5 zile de stat la birou între 4 pereți. Practic, de cele mai multe ori, stau tot între patru pereți, uitându-mă la seriale. 

Ieri, după ce am terminat de făcut curat și băgat la spălat vreo două mașini, m-am proptit în fața PC-ului, am intrat pe HBO GO și am zis să mă pun pe căutat un serial, ceva, că astea la care mă uit acum, despre care și vreau să scriu un articol (Vanity Fair sau Bâlciul deșertăciunilor și Kiddin sau Glumeam pe românește), le apar episoadele abia luni. Și tot căutând eu, fără să mă hotărăsc la ceva anume, care să se plieze pe starea și gusturile mele de moment, am dat din întâmplare de A royal winter. Și am dat click pentru că poza de fundal îmi părea cumva că duce a peisaj de România. Și așa și era. Fapt pentru care m-am gândit să scriu articolul acesta despre filme  americane modernet cu prinți și prințese care au fost filmate ăn România. Că mai știu două – unul disponibil pe Netlix și altul pe Hallmark. Iar dacă mai știi și tu altele, spune-mi. 

A Royal Winter – filmat la Sighișoara, România

a royal winter sighisoara calpurnia transilvania romania

Cum ziceam, mi s-a părut că poza din fundal seamănă a peisaj din România și am zis hai că n-are ce să fie rău. Gata. La ăsta mă uit. A început cu câteva scene în New York, cu 2 fete care își plănuiesc vacanța prin Europa, în Calpurnia (ținutul Sighișoarei). Și, cum au ajuns în Calpurnia, casele mi s-au apărut mult prea asemănătoare cu casele transilvănene. Și m-am apucat să caut pe net să văd unde s-a filmat, că prea mare-i coincidența. Așa am descoperit că locația era Sighișoara și am și intrat rapid pe Google Maps, căutând după numele unei pensiuni care apărea în fundal și am văzut că e identic cu ceea ce tocmai văzusem în film și anume zona istorică a Sighișoarei care, apropo, este extraordinar de frumoasă.

A royal winter de pe HBO GO spune povestea a două prietene, Sarah și Maggie, care pleacă împreună într-o vacanță în Europa, într-un ținu de vis, Calpurnia. Sarah era plină de dorința de a avea parte de cât mai multe aventuri, în timp ce Maggie (Merrit Patterson) dorea liniște și pace ca să poată să se gândească pe îndelete ce va face cu viața ei odată ce se va întoarce în America. Fapt pentru care, într-o zi, Maggie explorează singură străzile Calpurniei (Sighișoarei) și se întâlnește cu Adrian (Jack Donnelly), un motociclist care trece în viteză peste pălăria ei și care, încetul cu încetul, reușește să o cucerească din postura de simplu cetățean.

E povestea aia clasică cu care deja ne-am obișnuit. Ea întânește prințul fermecător, dar fără să știe că el e un prinț. El o cucerește, ea se îndrăgostește și într-un final, dintr-o întâmplare, află că el nu e oricine, ci chiar viitorul rege care va avea încoronarea peste doar câteva zile.

Filmul e drăguț din perspectiva subiectului cu prinți, prințese și o iubire la castel. Iar locațiile în care au filmat sunt tare faine. Iar mie îmi place nespus de mult că sunt filme făcute în România și sunt promovate zonele respective ca ținuturi de vis, chiar daca numele locației e denaturat. Dacă vrei să vezi unde a fost filmat, găseși la tot pasul pe internet informații. Nu s-ar fi potrivit contextul, dacă păstrau numele advărat al locației.

Acum, ce mi s-a părut mie tare amuzant, e că în Calpurnia se vorbește limba engleză. Monarhii vorbesc între ei limba engleză. Discursul de învestire este în limba engleză. Cetățenii fără pic de accent (asta pentru că sunt actori americani) însă, peste tot scria în limba română (numele pensiunilor, hotelurilor și străzilor). Asta în timp ce numerele de la mașină aveau indicativul de țară CL și steagul Uniunii Europene. Măcar atât.

Și, un mic spoiler care mie mi s-a părut amuzant, este faptul că, la un moment dat, Sarah, prietena lui Maggie aruncă înfântănț cu un bănuț să-și pună o dorință, iar bănuțul e unul de-al nostru, de 50 de bani, cu stema României și pe care scrie România. Bine, asta apare doar câteva secunde și cred că doar dacă ești român recunoști instant, sau ești ceva pasionat de monede.

https://www.youtube.com/watch?v=1EuRKBMUdBQ

Sursă YouTube (user Movies 2017)

A Christmas Prince – filmat la Castelul Peleș, România

a christmas prince netlfix castelul peles romania

A Christmas Prince este disponibil pe Netflix și mi-am zis să-l văd acum ceva timp, după ce mi-a apărut pe YouTube o reclamă cu trailerul lui și am văzut că este ceva film filmat la Castelul Peleș. Mi-am zis din nou că n-are ce să fie rău și m-am uitat la el. Ce pot să zic e că peisajele sunt de vis. Dacă ai fost la Sinaia știi despre ce vorbesc, iar Castelul Peleș este absolut senzațional. Rămâne în topul castelelor pe care le-am văzut până acum.

Povestea din A Christmas Prince este puțin diferită de cea din A Royal Winter, în sensul că în cazul de față personajul feminin, Amber (Rose McIver), știe clar cine este Prințul Richard (Ben Lamb), viitorul rege din Aldovia (probabil de la Moldavia, sau ceva). Însă Prințul Richard habar nu avea că, de fapt, Amber era o jurnalistă din New York, infiltrată în castel ca profesoara surorii lui mai mici doar pentru a obține informații în exclusivitate despre viața monarhilor din Aldovia și a viitorului rege al acesteia.

Povestea de iubire dintre cei doi este una la fel de frumoasă ca restul poveștilor de iubire de la castel, povești cu care ne-am obișnuit încă din copilărie.

Și în Aldovia se vorbește tot engleza. Dar măcar aici nu apare nimic în română.

Mi-au plăcut mult de tot cadrele din acest film, atât cele din exteriorul castelului, cât și cele din interior. E ceva de vis, iar eu, sincer, nu mă satur de Sinaia, de Castelul Peleș și de curtea interioară a acestuia. De fiecare dată când am posibilitatea trec pe acolo și, desigur, chiar dacă l-am văzut de o grămadă de ori, vizitez și castelul. Activitatea asta face parte din micile plăceri ale vieții mele.

Sursă YouTube (user Netflix)

Royal Hearts – filmat la Castelul Corvinilor și Castelul Cantacuzino, România

royal hearts castelul corvinilor castelul cantacuzino romania transilvania

Royal Hearts este filmat în două locații absolut superbe din România. La Castelul Corvinilor din Hunedoara (ceea ce ține de exteriorul castelului și curtea interioară, căci interiorul castelului este filmat în Castel Films Studio, ceea ce, dacă un străin vrea să vadă Castelul Corvinilor după ce a văzut acest film, s-ar putea să-l dezamăgească faptul că interioarele nu arată deloc așa cum se aștepta) și la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

Povestea din Royal Hearts este despre Kelly (Cindy Busby) și Hank (James Brolin) care moștenesc un regat, regatul Meraniei (din nou, alt nume, pentru că nu se potrivește contextul de a se numi România). Ceea ce este interesant e că Merania chiar a existat prin 1248 AD, în timpul Imperiului Roman, fiind chiar în apropierea locațiilor în care s-a făcut filmul.

Din nou frumoasa noastră Transilvanie, cu peisajele ei de vis, rupte fix di poveștile cu prinți și prințese. Sigur o să-ți placă. 

Filmul e și pe Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=3JFA17W8m0g

You may also like

2 comments

balbaraua septembrie 24, 2018 - 11:13

🙂 mi-ai trezit interesul pentru A royal winter dar mai ales mi-ai adus aminte de Sighisoara. Tare imi doresc sa revad orasul.

Reply
Daniela Bojincă septembrie 25, 2018 - 22:13

Iaaai! Mă bucur tare! E drăguțel filmul. Iar Sighișoara pe timp de iarnă este de-a dreptul superbă. Și eu am fost când eram mică și îmi amintesc așa vag anumite locuri, dar știu că m-a impresionat. Și tare mi-ar plăcea să mai ajung pe acolo și să hoinăresc pe străduțe.
Dacă te uiți la A royal winter, chiar sunt curioasă cum ți s-a părut.

Reply

Leave a Comment