3 filme americane cu prinți și prințese care au fost filmate în România

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
a christmas prince castelul peles transilvania romania

Într-o zi, după ce am terminat de făcut curat și băgat la spălat vreo două mașini, m-am proptit în fața PC-ului. Am intrat pe HBO GO și am zis să mă pun pe căutat un serial, ceva. Și tot căutând eu, fără să mă hotărăsc la ceva anume, care să se plieze pe starea și gusturile mele de moment, am dat din întâmplare de A royal winter. Un film cu prinți și prințese.

Așa că am dat click pentru că poza de fundal îmi părea cumva că duce a peisaj de România. Și așa și era. Fapt pentru care m-am gândit să scriu articolul acesta despre filme  americane moderne, cu prinți și prințese, care au fost filmate în România. Că mai știu două – unul disponibil pe Netlix și altul pe Hallmark. Iar dacă mai știi și tu altele, spune-mi. 

A Royal Winter – un film cu prinți și prințese filmat la Sighișoara, România

a royal winter

Cum ziceam, mi s-a părut că poza din fundal seamănă a peisaj din România și am zis hai că n-are ce să fie rău. Gata. La ăsta mă uit. A început cu câteva scene în New York, cu 2 fete care își plănuiesc vacanța prin Europa, în Calpurnia (ținutul Sighișoarei). Și, cum au ajuns în Calpurnia, casele mi s-au apărut mult prea asemănătoare cu casele transilvănene. Și m-am apucat să caut pe net să văd unde s-a filmat, că prea mare-i coincidența. Așa am descoperit că locația era Sighișoara. Am și intrat rapid pe Google Maps, căutând după numele unei pensiuni care apărea în fundal și am văzut că e identic cu ceea ce tocmai văzusem în film și anume zona istorică a Sighișoarei care, apropo, este extraordinar de frumoasă.

A royal winter de pe HBO GO spune povestea a două prietene, Sarah și Maggie, care pleacă împreună într-o vacanță în Europa, într-un ținu de vis, Calpurnia. Sarah era plină de dorința de a avea parte de cât mai multe aventuri. Asta în timp ce Maggie (Merrit Patterson) dorea liniște și pace ca să poată să se gândească pe îndelete ce va face cu viața ei odată ce se va întoarce în America. Fapt pentru care, într-o zi, Maggie explorează singură străzile Calpurniei (Sighișoarei) și se întâlnește cu Adrian (Jack Donnelly). Adrian este un motociclist care trece în viteză peste pălăria ei și care, încetul cu încetul, reușește să o cucerească din postura de simplu cetățean.

O poveste clasică cu prinți și cenușărese

E povestea aia clasică cu care deja ne-am obișnuit. Ea întânește prințul fermecător, dar fără să știe că el e un prinț. El o cucerește, ea se îndrăgostește și într-un final, dintr-o întâmplare, află că el nu e oricine, ci chiar viitorul rege care va avea încoronarea peste doar câteva zile.

Filmul e drăguț din perspectiva subiectului cu prinți, prințese și o iubire la castel. Iar locațiile în care au filmat sunt tare faine. Mie îmi place nespus de mult că sunt filme făcute în România și sunt promovate zonele respective ca ținuturi de vis, chiar daca numele locației e denaturat. Dacă vrei să vezi unde a fost filmat, găseși la tot pasul pe internet informații. Nu s-ar fi potrivit contextul, dacă păstrau numele advărat al locației.

Acum, ce mi s-a părut mie tare amuzant, e că în Calpurnia se vorbește limba engleză. Monarhii vorbesc între ei limba engleză. Discursul de învestire este în limba engleză. Cetățenii fără pic de accent (asta pentru că sunt actori americani) însă, peste tot scria în limba română (numele pensiunilor, hotelurilor și străzilor). Asta în timp ce numerele de la mașină aveau indicativul de țară CL și steagul Uniunii Europene. Măcar atât.

Și, un mic spoiler care mie mi s-a părut amuzant, este faptul că, la un moment dat, Sarah, prietena lui Maggie aruncă în fântână cu un bănuț să-și pună o dorință. Iar bănuțul e unul de-al nostru, de 50 de bani, cu stema României și pe care scrie România. Bine, asta apare doar câteva secunde și cred că doar dacă ești român recunoști instant. Sau dacă ești pasionat de monede.

A Christmas Prince – un film cu prinți și prințese filmat la Castelul Peleș, România

a christmas prince netlfix castelul peles romania

A Christmas Prince este disponibil pe Netflix și mi-am zis să-l văd acum ceva timp. Mi-a apărut pe YouTube o reclamă cu trailerul lui și am văzut că este ceva film filmat la Castelul Peleș. Mi-am zis din nou că n-are ce să fie rău și m-am uitat la el. Ce pot să zic e că peisajele sunt de vis. Dacă ai fost la Sinaia știi despre ce vorbesc, iar Castelul Peleș este absolut senzațional. Rămâne în topul castelelor pe care le-am văzut până acum.

Povestea din A Christmas Prince este puțin diferită de cea din A Royal Winter, în sensul că în cazul de față personajul feminin, Amber (Rose McIver), știe clar cine este Prințul Richard (Ben Lamb), viitorul rege din Aldovia (probabil de la Moldavia, sau ceva). Însă Prințul Richard habar nu avea că, de fapt, Amber era o jurnalistă din New York, infiltrată în castel ca profesoara surorii lui mai mici doar pentru a obține informații în exclusivitate despre viața monarhilor din Aldovia și a viitorului rege al acesteia.

Povestea de iubire dintre cei doi este una la fel de frumoasă ca restul poveștilor de iubire de la castel, povești cu care ne-am obișnuit încă din copilărie.

Și în Aldovia se vorbește tot engleza. Dar măcar aici nu apare nimic în română.

Mi-au plăcut mult de tot cadrele din acest film. Atât cele din exteriorul castelului, cât și cele din interior. E ceva de vis, iar eu, sincer, nu mă satur de Sinaia, de Castelul Peleș și de curtea interioară a acestuia. De fiecare dată când am posibilitatea trec pe acolo și, desigur, chiar dacă l-am văzut de o grămadă de ori, vizitez și castelul. Activitatea asta face parte din micile plăceri ale vieții mele.

Royal Hearts – un film cu prinți și prințese filmat la Castelul Corvinilor și Castelul Cantacuzino, România

royal hearts castelul corvinilor castelul cantacuzino romania transilvania

Royal Hearts este filmat în două locații absolut superbe din România. La Castelul Corvinilor din Hunedoara (ceea ce ține de exteriorul castelului și curtea interioară). Și la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Interiorul castelului este filmat în Castel Films Studio, ceea ce, dacă un străin vrea să vadă Castelul Corvinilor după ce a văzut acest film, s-ar putea să-l dezamăgească. Asta pentru că interioarele nu arată deloc așa cum se aștepta.

Povestea din Royal Hearts este despre Kelly (Cindy Busby) și Hank (James Brolin) care moștenesc un regat. Regatul Meraniei (din nou, alt nume, pentru că nu se potrivește contextul de a se numi România). Ceea ce este interesant e că Merania chiar a existat prin 1248 AD, în timpul Imperiului Roman, fiind chiar în apropierea locațiilor în care s-a făcut filmul.

Din nou frumoasa noastră Transilvanie, cu peisajele ei de vis, rupte fix din poveștile cu prinți și prințese. Sigur o să-ți placă. Filmul e și pe Youtube, aici.

BONUS: încă două filme cu prinți și prințese filmate în România, mai jos

Unul dintre filme l-am văzut eu între timp și am tot zis că îl adaug și în această listă. Iar pe celălalt l-a recomandat o cititoare, în comentarii, mai jos. Așa că am zis să adaug aici și aceste două flme.

The Princess Switch 1 – un film cu prinți și prințese filmat la Castelul Károlyi din Carei, România

the princess switch netflix

The Princess Switch sunt acum 3 filme, însă eu am să vorbesc doar despre primul. Asta pentru că doar acesta a fost filmat în România. Următoarele două au fost filmate pe la ceva castele din Scoția. Însă despre acestea am scris ș în articolul cu lista cu filme de Crăciun pe care să le vezi fie în perioada sărbătorilor. Sau când simți tu.

The Princess Switch 1 spune povstea lui Stacy și a reginei Margaret. Cele două trăiau în colțuri ale lumii diametral opus. Însă erau una sosia celeilalte. Când Stacy pleacă în vacanță în ținutul Belgraviei, o întâlnește la un târg de Crăciun pe însăși regina Margaret. Văzând asemănarea și dorinduși o viață normală, dincolo de stresul monarhiei, regina Margaret îi propune să facă schimb de vieți. Iar de aici începe nebunia și aventura.

Este o comedie romantică super simpatică. Iar Vanessa Hudgens este extraordinară prin cum reușește să se transpună dintr-un rol în altul. Iar apogeul îl are în cel de-al treilea film, The Princess Switch 3, în care Vanessa Hudgens interpretează 3 personaje – regina Margaret, Stacy din America și Fiona, verișoara reginei. Și în The Princess Switch 2 apar cele 3 personaje, însă nu se ridică la nivelul celui de-al treilea film

Filmările primului film au avut loc la castelul Károlyi din Carei, județul Satu Mare. Mi-am dat seama că e undeva în România vizonând filmul și, la un moment dat, a apărut ceva scris în limba românî prin cadru. Am căutat locațiile de filmare et voila… România. Ceea ce mă bucură foarte tare. Mă bucur să văd că prezentăm interes cultural care, mai departe, să genereze un flux de turism.

A princess for Christmas – filmat tot la castelul Peleș

a princess for christmas

A princess for Christmas este filmat în 2011, la Castelul Peleș, și îl mai regăsim sub denumiri precum Crăciunul la Castel sau O prințesă pentru Crăciun. Eu încă nu am văzut acest film, dar urmează. Îi mulțumesc însă Elenei, pentru menționarea lui în comentarii.

Filmul ne-o prezintă pe Jules, mătușa a doi copii care rămâne singură cu ei după ce părinții acestora (sora și cumnatul ei), mor într-un accident. Devine mamă peste noapte, rămâne fără servici și totul pare, chiar înainte de Crăciun, că are de gând să meargă cumva înspre bine.

Asta până când, la ușă apare majordomul socrului surorii ei, ducele de Castleberry și o invită să petreacă Crăciunul împreună cu socrul surorii ei și copiii, în Europa. Și aici apare Castelul Peleș, căci domeniul ducelui de Castleberry era chiar acolo. Iar de aici întregul destil al lui Jules se schimbă peste noapte.

Pare să fie foarte fain filmul și abia aștept să-l văd. El este și pe Youtube, aici.

You may also like

5 comments

balbaraua septembrie 24, 2018 - 11:13

🙂 mi-ai trezit interesul pentru A royal winter dar mai ales mi-ai adus aminte de Sighisoara. Tare imi doresc sa revad orasul.

Reply
Daniela Bojincă septembrie 25, 2018 - 22:13

Iaaai! Mă bucur tare! E drăguțel filmul. Iar Sighișoara pe timp de iarnă este de-a dreptul superbă. Și eu am fost când eram mică și îmi amintesc așa vag anumite locuri, dar știu că m-a impresionat. Și tare mi-ar plăcea să mai ajung pe acolo și să hoinăresc pe străduțe.
Dacă te uiți la A royal winter, chiar sunt curioasă cum ți s-a părut.

Reply
Elena noiembrie 28, 2021 - 23:53

Și „O prințesă pentru Crăciun” a fost filmat la Peleș.

Reply
Daniela Bojincă decembrie 3, 2021 - 09:21

Waaa, ce tare! Abia aștept să mă uit și la el. Am să-l adaug și pe acesta în articol.
Mulțumesc frumos de recomandare și mențiune 😀

Reply
Andrei-Mihai august 24, 2022 - 21:36

Filmul A Royal Winter este superb. La sfarsit de august am urmarit un film de iarna, de sarbatori, si nu regret de loc. Intrebare de 5k puncte: In ce rol important a jucat actrita ce joaca rolul reginei Beatrice? Am sa dau un mic indiciu: sunt 4 filme de succes….

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More