Home Filme 5 motive pentru care merită să vezi Avengers Endgame

5 motive pentru care merită să vezi Avengers Endgame

by Daniela Bojincă
avengers endgame imax recenzie cinema city afi cotroceni daniela bojinca blog

Am fost să văd noua capodoperă a celor de la Marvel, Avangers Endgame, la IMAX, la Cinema City din Afi Cotroceni. Și dacă tot am fost, am zis să scriu 5 motive, personale și subiective desigur, pentru care merită să vezi Avengers Endgame.

Motivul 1 – Efecte IMAX

Avengers Endgame îți oferă niște efecte IMAX de-a dreptul spectaculoase. Nu toate, însă acelea câteva care sunt fac experiența filmului să fie cu adevărat specială.

Pe mine puține filme m-au dat pe spate în privința efectelor speciale. În afară de introul IMAX, nu mă mai dădea pe spate nimic. Aș putea număra chiar pe degetele de la o mână filmele pe care le-am văzut în IMAX și m-au dat pe spate cu efectele lor. Primul știu sigur că a fost Doctor Strange (în 2016), despre care am și scris cât de impresionată am fost în sfârșit că am văzut și eu niste efecte IMAX care să mă dea pe spate.

Avengers Endgame se regăsește în topul filmelor văzute la IMAX care m-au impresionat. Am avut impresia că eram în spațiu, că mai aveam puțin și mă feream din vizorul celor de pe câmpul de luptă și așa mai departe. Din punct de vedere al efectelor IMAX, experiența nu lasă de dorit absolut deloc și cred că cu cât ești un fan mai înrăit al Universului Marvel, cu atât o să-ți și placă mai tare.

Motivul 2 – Întorsăturile de situație ale poveștii

În Avengers Endgame totul pare linear, până când la un moment dat nu mai e. Și-ți întoarce toată povestea și universul cu susul în jos. Și ce e și mai și, e că se întâmplă asta chiar de două ori.

Practic, povestea se schimbă cu totul. Și deschide noi posibilități de creare a unor noi personaje, unor noi povești și, probabil, unei noi ere de super eroi. Practic, întorsăturile de situație din Avengers Endgame nu doar că fac însăși filmul mai interesat, dar dau posibilitatea extinderii Universului Marvel. Și abia aștept să văd cum se va continua povestea.

avengers endgame imax recenzie cinema city afi cotroceni daniela bojinca blog

Motivul 3 – Personajele din Avengers Endgame

Cred că un sfert din sală a plâns pentru anumite personaje din Avengers Endgame, iar celelalte trei sferturi au fost cel mai probabil emoționate. Asta pentru că fiecare se confruntă cu o situație mai aparte ca să zic așa și ca să încerc să mă feresc de orice spoiler.

E ceva cu totul special care aduce un strop de emoție în inima acțiunii din Avengers Endgame. Fiecare personaj are dramul lui de emoție.

Motivul 4 – Acțiunea din Avengers Endgame

Cu câteva excepții, acțiunea din Avengers Endgame mi s-a părut lineară. Apoi au venit întorsăturile alea de situație care îți dau peste cap orice posibil sfârșit pe care ți l-ai fi putut imagina tu și orice posibilă continuare a seriei Avengers. Însă toate astea te pregătesc pentru marele final. Un final care este cu adevărat epic și care îți pune pe tavă toate emoțiile și trăirile posibile. Acțiunea din final este un carrousel de emoții, ca să zic așa. Te trece prin toată stările posibile.

Per ansamblu, acțiune adin Avengers Endgame, deși mie mi s-a părut puți cam plictisitoare la început, nu lasă de dorit. Pe parcursul filmului ai parte de tot felul de trăiri și întâmplări care dau cu tine de pământ.

Și, tot ca un plus al acțiunii, sinceră să fiu nici n-am simțit că au trecut 3 ore, ci cam vreo oră și ceva. Atât de faină e cu totul.

Motivul 5 – Lupta din final, un adevărat Avengers Endgame

Finalul, cum ziceam și mai sus, este epic. Este un carrousel de emoții. Efectele IMAX sunt senzaționale, iar lupta este cu totul spectaculoasă de la început și până la sfârșit. Iar de reuniunea dintre super eroi, nici nu mai vorbesc. Este dincolo de orice limite. Este de-a dreptul fantastică. Ceea ce face și lupta în sine să fie de-a dreptul fantastică și să te țină cu sufletul la gură.

Din punctul meu de vedere, și cred că așa și trebuia să fie, lupta din final este efectiv bomboana de pe colivă. Este spectaculoasă cu totul, începând cu efectele speciale, până la acțiune și povestea în sine din spatele ei.

Ca o încheiere, să știi că Avengers Endgame merită văzut în cinema, la IMAX. Sinceră să fiu, nu cred că e la fel de spectaculos în 3D. Experiența nu o să fie deloc aceeași. E un film pe care trebuie să-l trăiești cu totul și să fii parte din el.

Sursă YouTube (user Marvel Entertainment)

You may also like

1 comment

Același film, păreri diferite: Avengers: Endgame - Cinefilia mai 6, 2019 - 08:32

[…] Daniela Bojincă oferă 5 motive pentru a vedea filmul: […]

Reply

Leave a Comment