D’Ardennen – Iubire în șapte crime

by Daniela Bojincă
D'Ardennen

D’Ardennen este un film belgian criminal de interesant. La propriu. Povestea filmului este în sine una criminală, dar veți înțelege mai bine din cele ce urmează să vi le povestesc aici, pe blog.

D'Ardennen

Am ajuns în sala de cinema de la Elvire Popesco, cu jumătate de oră mai devreme (ceva absolut neobișnuit pentru mine) și am așteptat cuminte să înceapă filmul. Mi-a plăcut că, până la începerea filmului au pus melodii franțuzești. Tare faine. Atât de bine m-am relaxat, ca apoi să mă agite filmul D’Ardennen cu toată povestea aia halucinantă.

Povestea filmului D’Ardennen

Filmul spune povestea unui triunghi al iubirii care implică doi frați și o foarte bună prietenă a celor doi. Filmul începe cu jaful de proporții pus la cale de cei doi frați, Dave (Jeroen Perceval) și Kenneth (Kevin Janssens), care se sfârșește cu capturarea și condamnarea lui Kenneth în închisoare, timp de 4 ani, în timp ce Dave reușește să se facă nevăzut. În timpul celor patru ani, Dave se schimbă radical și își reface viața alături de Sylvie (Veerle Baetens), fosta iubită a lui Kenneth. Ieșit din închisoare, schimbat și călit, Kenneth dorește să-și refacă viața alături de fosta iubită și să o ia de la capăt într-un alt stil, diferit de cel al jafurilor. Doar că,viața nu-ți oferă mereu ce-ți dorești. Uneori te întâmpină cu multe dezamăgiri, așa cum l-a întâmpinat și pe Kenneth: cu fosta iubită într-o relație cu fratele său. Fapt ce îl face să-și dorească răzbunarea într-un mod nu tocmai pașnic și plăcut.

Ce mi-a plăcut

Mi-a plăcut mult cum e construită povestea și cum sunt construite personajele de către actori. Nu are tentă hollywoodiană absolut deloc. Iar asta îl face să pară cumva mult mai aproape de realitatea din zilele noastre. Doar sunt atâtea cazuri de răzbunare pe la TV și o groază de crime din iubire.

Apoi, mi-a plăcut cum sunt înlănțuite cele 7 crime, oricât de macabru și grosolan ar suna asta. Dar e o poveste construită tare bine. Încă de  la prima crimă, mi-a propus să le număr să văd dacă sunt 7. Și am ajuns la crima cu numărul 6. Și nu o găseam pe a 7-a. Și opaaaa, că a apărut chiar la final. E cu schepsis crima aia.

Nu mă dau în vânt după filme de genul, ce-i drept. Nu-mi place absolut deloc brutalitatea. Și, dacă nu aș fi văzut filmul ăsta undeva dimineața, ca să scap de gândurile lui până seara, probabil aș fi avut ceva coșmaruri. Dar are o poveste bună. Care m-a făcut să tresar când stăteam la semafor și am văzut o cutie pe stradă cu un cuțit și-un nene.

Hai și tu la film

Filmul intră în cinematograf din date de 25 noiembrie 2016, fiind distribuit de Freealize. Iar dacă vrei să vezi și tu o poveste fără tentă hollywoodiană, dar construită foarte bine, eu zic să te duci și să-l vezi. Și să numeri crimele, până ajungi la 6, ca apoi să te gândești care-i a 7-a. Că ea există, acolo, undeva.

Sursă YouTube (TIFF Trailers)

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More