Home Blogging Cum a fost experiența antrenamentului EMS cu XBody înainte de Crăciun

Cum a fost experiența antrenamentului EMS cu XBody înainte de Crăciun

by Daniela Bojincă

Am ceva despre care nu am povestit pe blogul meu, până acum, din nefericire. Iar asta pentru că e nevoie de implicarea a două persoane ca articolul ăsta să poată să fie creat. Și cum sărbătorile au venit iar apoi cu sesiunea nu ne-am mai potrivit să povestim aici întâmplarea asta pe care, de altfel, ți-o recomandăm. Și ți-o recomandăm oricând, nu doar înainte de Crăciun.

După ce am să explic eu câte ceva despre EMS, XBody și așa mai departe, am să las un interviu cu Mădălina, prietena mea, cea care a fost practic cobaiul acestui articol, deoarece eu sunt cardiacă iar medicul mi-a recomandat să nu încerc acest antrenament. Recomandare care, de altfel, a venit și din partea celor de la Pure Shapes, cei care se ocupă de toată treaba asta.

ems xbody pure shapes

Să începem cu începutul și anume:

Ce înseamnă EMS?

EMS este un acronim al electrostimulării musculare. Este o tehnică recunoscută de medicina generală și este folosită atât pentru reabilitarea post-traumatică, cât și pentru remodelarea corporală.

Ce face mai exact EMS?

EMS, sau electrostimularea musculară, transmite niște impulsuri de o anumită intensitate (intensitate ce variază în funcție de grupele de mușchi – tu setezi intensitatea, cu ajutorul antrenorului, pe aparat, iar treaba asta mi se pare genială) unei veste (care-i pe tine), cu ajutorul aparatului XBody,  care contractă mușchii, iar apoi emite vibrații relaxante.

Electrozii din vestă sunt plasați pe fiecare grupă de mușchi, astfel încât întregul corp să fie lucrat.

Dar nu e doar atât. În timp ce se întâmplă toată treaba de mai sus, antrenorul face exerciții cu tine. Dar o să vă vorbească  Mădălina mai mult despre asta.

vesta electrostimulare musculara pure shapes

Care sunt beneficiile antrenamentului EMS?

Beneficiile am să le împart în două categorii. Cele pentru bărbați și cele pentru femei.

Pentru femei, cu ajutorul aparatului XBody, electrostimularea musculară  ajută la refacerea musculaturii post-natal, scăderea în centimetri și a greutății, tonifică mușchii și, desigur, așa cum toată lumea se așteaptă, elimină și celulita (că doar ăsta e unul dintre marile visuri ale femeilor – să fie slabe și fără celulită).

Pentru bărbați, cu ajutorul aparatului XBody, electrostimularea musculară ajută la rezistență, cât și la definirea mușchilor și așa mai departe.

Cât durează o ședință de EMS cu XBody?

Știu că, poate, te-ai aștepta să spun cine știe cât, dar nu. O ședință de EMS cu XBody durează nici mai mult, nici mai puțin de 20 de minute. Iar dacă ți se pare puțin, așa cum mi s-a părut și mie la început, du-te la o ședință de genul și ai să vezi că 20 de minute o să ți se pară cât două ore, pentru că întregul tău corp este solicitat.

Interviul

Daniela: Bună, Mădălina! Pentru început, aș vrea să povestești puțin care a fost prima impresie când ai intrat pe ușa celor de la Pure Shapes. Cum ți s-a părut? Ce ți-a plăcut cel mai mult? Cât și ce ai îmbunătăți?

Mădălina: Bună, Daniela! Fiind învățată cu sălile de sport obișnuite și știind că trebuie să stai câteva ore bune pe zi acolo ca să obții rezultate, mi s-a părut imposibil să obțin aceleași rezultate în doar 20 de minute, dar m-am înșelat.

Prima dată când am intrat la Pure Shapes am văzut un apartament aproape normal, cu birou, baie și toate cele, ceea ce e un avantaj, pentru că te simţi mai în largul tău, mai ca acasă. Antrenorul (care apropo, atât Valentin, cât și Raluca sunt foarte de treabă) se ocupă doar de tine, reglează impulsurile în funcție de cât poți tu suporta, face exercițiile cu tine și te motivează.  După antrenament poți face duș, nu ai nevoie să pleci cu niciun bagaj de acasă, în afară de voie bună. Costumul pentru antrenament  îți este asigurat de ei, prosopul, apa de asemenea și cam asta e tot ce îți trebuie.

D.: Acum că ne-ai povestit despre treaba asta, aș vrea să ne povestești puțin și despre prima experiență cu aparatul XBody și cu vesta. Cum a fost? Ce ți-a plăcut? Ce nu ți-a plăcut?

M.:  Păi am îmbrăcat costumul de antrenament, după care costumul XBody, pe care îl reglează  antrenorul, (îl strânge mai precis) în funcție de corpul tău. După care, în timp ce alergi acesta reglează impulsurile pe fiecare grupă de mușchi, te întreabă până unde poți suporta, dacă le mai crește sau scade pe vreo grupă. La început impulsurile se simt ca niște furnicături, în timp ce faci și exercițiile furnicăturile astea îți îngreunează exercițiile, în sensul că simți mușchii mai încordați decât dacă ai face exercițiile fără aparatul XBody și transpiri. Mult.

aparat xbody pure shapes

Mi-a plăcut că simțeam cum îmi lucrează fiecare mușchi din corp, că antrenorul făcea execițiile cu tine (te ambiționează asta), că este foarte atent la cum te simți când faci execițiile, dacă ai nevoie să îți fie scăzute impulsurile în timpul antrenamentului, dacă te deranjează vreunul, dacă ai nevoie de apă, prosop ș.a.m.d.

Deși lucrezi 20 de minute te simți ca după 2 ore de sală și efectul se vede destul de repede, plus că faci febră musculară (semn că mușchii au fost solicitați mult). Ah, da, îmi place și faptul ca la sfârșitul antrenamentului ai parte de câteva minute de masaj, tot prin impulsuri.

D.: Am fost la câteva ședințe cu tine și am văzut că antrenorul  tău personal făcea și diferite exerciții cu tine în timp ce aparatul XBody îți stimula mușchii prin EMS. Poți să ne povestești puțin despre asta, despre cum ți s-au părut ție exercițiile?

M.: Da, amândoi făceau execițiile cu mine. Mi s-au părut destul de complexe, în 20 de minute, prin exercițiile acelea îți erau lucrați toți mușchii, plus că se schimbau de la ședință la ședință atât exercițiile, cât și intensitatea impulsurilor, pentru că deja aveai nevoie de exerciții mai grele și de o intensitate mai mare a impulsilor.

Având Maladie Scheuermann nu puteam să fac orice exercițiu, deoarece mă durea coloana. Antrenorii au ținut mereu cont de acest lucru și ori de câte ori nu puteam face anumite exerciții mi le schimbau cu altele, aveau grijă să nu mă deranjeze vreun impuls când le efectuez ș.a.m.d.

D.: Sunt curioasă și cred că și cel care citește acum acest articol, ce ți-a plăcut cel mai mult de-a lungul ședințelor EMS cu XBody?

M.: Mi-a plăcut că făceam sport, mă simțeam mai activă și nici nu trebuia să pierd foarte mult timp, 20 de minute erau suficiente, astfel aveam timp să îmi rezolv toate celelalte treburi de zi cu zi.

Am precizat și de-a lungul celorlalte întrebări ce mi-a plăcut, de la antrenori, la mediul prietenos ce te face să te simți ca acasă acolo, la exerciții și până la rezultate.

D.: Super! Acum că ne-ai spus și asta, ai putea să ne povestești cum a fost experiența ta generală, de-a lungul tuturor ședințelor la Pure Shapes? Și, desigur, dacă au avut vreun efect toate ședințele astea?

M.: A fost o experiență pe care aș mai încerca-o și pe care o recomand. După cum am zis, exercițiile erau complexe, aparatul ajuta foarte mult la amplificarea lor, nu pierdeam nici atât de mult timp ca la o sală de sport, plus ca antrenorii se ocupă foarte atent de tine, ai acolo toate condițiile necesare, este foarte primitor și cel mai important.. rezultatele, sunt vizibile (mușchi tonifiați, câțiva centimetri în minus în talie și celulita inexistentă acum). De asemenea, faptul că îți puteai programa ședințele în funcție de programul tău și că primeai și mesaj înainte cu câteva ore ca să îți reamintească de antrenament și să confirmi sau nu prezența.

După experiența din SUA pe care am avut-o împreună am luat în greutate, deoarece mâncam hoatic acolo și chiar aveam nevoie de o schimbare în stilul de viață, te ajută și fizic și psihic mișcarea.

exercitii sala pure shapes

D.: Și, în încheiere, ai ceva să le spui celor de la Pure Shapes? Un sfat, o încurajare, sau o idee prin care să îmbunătățească ceva anume?

M.:În primul rând să le mulțumesc că m-au ajutat să ajung la acest rezultat.  Îi încurajez cu toată inima să o țină tot așa!

D.: Îți mulțumesc tare mult Mădălina că mi-ai acordat acest interviu și că ai fost cobaiul articolului meu!

Gata și cu interviul. Dacă te-am convins că oamenii sunt eficienți cu o tehnologie nouă la noi în țară, să știi că aparatul XBody, așa cum am menționat și în articol, îl găsești la cei de la Pure Shapes, din zona Unirii, de pe Bulevardul Unirii, Nr. 57, Bl. E4, Sc. 4, Etj. 1, Ap. 92, Sector 3, Bucuresti, Interfon 092. Așa că dacă îți place ideea, noi te invităm să le faci o vizită.

Daca, totuşi ai nevoie de mai multe păreri despre ei, ii poţi căuta pe google şi le poţi verifica recenziile primite din partea clienţilor sau poţi intra pe pagina lor de Facebook pentru alte poze şi recenzii.

You may also like

Leave a Comment