Home Filme Fast and Furious 7 s-a vrut a fi un film sentimental și n-a ieșit tocmai pe placul fanilor

Fast and Furious 7 s-a vrut a fi un film sentimental și n-a ieșit tocmai pe placul fanilor

by Daniela Bojincă
fast and furious 7

Am fost dusă aproape forțat să văd filmul Fast and Furious 7. Și, dacă tot l-am văzut, așa cum deja a făcut multă lume, am zis să-mi dau și eu cu părerea despre el, că oricum nu am altceva mai bun de făcut.

Fast and Furious 7 s-a vrut a fi un film sentimental și n-a ieșit tocmai pe placul fanilor pretențioși care se așteptau la cu totul altceva. Sincer, chiar și eu, care nu sunt fanul seriei Fast and Furious, mă așteptam la altceva. Nu neapărat la mai multă acțiune, ci la o altă modalitate de a-ți capta atenția, fără să te plictisească cu tot felul de citate despre importanța familiei, prieteniei și a oamenilor dragi pe care îi ai alături de tine în viață.

După ce a murit Paul Walker, întreaga echipă i-a dat filmului Fast and Furious 7 o altă semnificație, schimbându-i radical mesajul. Pentru toți, Paul Walker a însemnat ceva. Cu toții au rămas impresionați și marcați de moartea acestuia căci, într-adevăr, este marcantă. Este marcant să faci atâtea filme cu tot felul de scheme periculoase cu mașini, iar tu să mori dintr-un accident de mașină aproape banal cu ceea ce făceai în film. Ăsta-i unul din momentele alea în care viața bate filmul. Și-l bate rău de tot.

Faptul că filmul Fast and Furious 7 i-a fost dedicat aproape în întregime lui Paul Walker de către întreaga echipă de producție a acestuia, nu-i de condamnat. Deși aproape nimănui nu i-a plăcut, tocmai asta le-a adus acele înregistrări fabuloase de câștiguri, chiar dacă poate nu asta au urmărit, ci doar să-i dedice lui tot mesajul filmului.

Nu pot să spun că mi-a plăcut filmul Fast and Furious 7, dar, sensibilă fiind, m-a atins oarecum. I-am înțeles mesajul ăla, care la un moment dat te zgâria pe creier, despre familie, iubire, prietenie și importanța acestora în viața ta. Am înțeles că merită prețuite atât ele, cât și oamenii. Doar că nu trebuia să fie atât de insistenți cu mesajele astea și trebuia să se focuseze mai mult pe acțiunea filmului, să-l facă cât mai palpitant.

Nu mi-a plăcut că a fost lung și pe alocuri chiar foarte plictisitor. Din 140 de minute puteau să-l condenseze lejer în 100 și să nu se lălăie cu tot felul de secvențe de-a dreptul plictisitoare.

Și, ca să vedeți că mi-a plăcut ceva la Fast and Furious 7, ei bine mi-a plăcut de negrul ăla amuzant, care tot timpul scotea pe gură câte o prostie, de mai bine n-ar fi spus-o. Era haios și făcea publicul să râdă din când în când. În rest, nu mi-a prea plăcut altceva.

Iar la partea cu Paul Walker, că nu pot efectiv să nu revin la ea, cred că ar fi trebuit să-i dedice un moment la sfârșitul filmului (cum oricum au făcut-o) și atât. Erau suficiente 5-10 minute la final, nu la fiecare 5 minute din film. Ar fi atins oricum spectatorii care s-au dus să vadă filmul nu doar pentru că erau fanii seriei, ci și din curiozitatea de a vedea cum a fost continuat filmul după ce un actor a murit în timpul filmărilor și, totuși, acesta apare până-n ultima secvență din film.

Mesajul ăla, de la sfârșit, cu Vin Diesel și Paul Walker, pentru mine ar fi fost suficient. Și cred că și pentru restul spectatorilor. Avea impact emoțional și transmitea un mesaj puternic.

Dacă vreți să vedeți și voi cum a fost filmul Fast and Furious 7, pe lângă trambalări de motoare și vum vum vum, duceți-vă la cinema.

You may also like

12 comments

alex aprilie 7, 2015 - 09:20

asteptam sa-l piratam gratis de pe net

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 7, 2015 - 20:05

Ha, ha, ha :))! Bine, așteptare plăcută… ca să zic așa :))! Ideea e că nu se compară cu filmul văzut pe un ecran de cinema la Cinema City :D!

Reply
Georgeta Popoiu aprilie 7, 2015 - 12:43

Oricum ar fi totul este talent si munca.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 7, 2015 - 20:04

Da, așa este 🙂

Reply
alex aprilie 7, 2015 - 20:20

nici banii nu se compara, ha ha

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 7, 2015 - 20:22

Decât să-i dau pe țigări, mai bine merg la un film :)).

Reply
costinel mitrache aprilie 8, 2015 - 03:22

prima recenzie citita la fast and furious 7, interesant ca te-ai plictisit la el, site-urile de specialitate spun cu totul si cu totul altceva… pana o sa il vad si eu astept sa apara pe site-uri sa il piratez :))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 8, 2015 - 10:37

Nu m-am plictisit plictisit la el. Mi-a plăcut pe alocuri, m-a plictisit pe altele :).

Reply
Valentina septembrie 2, 2015 - 09:22

Poate tie ti s-a parut plictisitor,dar nu ar fi trebuit sa il faca mai scurt pentru ca multor oameni le place actiunea si daca nu vezi celelalte parti nu o sa intelegi cam nimic. Eu am vazut acest film de 10 ori si inca nu stiu ce se v-a intampla,cu toate ca stiam toate replicile.

In partea in care ziceai de negrul ala haios(in realitate il cheama Tyrese Gibson-in film il cheama Roman Pearce) chiar nu cred ca cineva ar putea spune ca nu l-a amuzat,dar nu este singura parte buna din film.

Eu cred ca tunu iti doreai sa vezi un film de actiune cred ca tu vroiai sa vezi o drama,daca era asa ar fi trebuit sa te ducila o drama,nu la un film care din film iti dai seama ca este de actiune,chiar daca la sfarsit apare o parte trista cand se canta melodia See you again si arata parti din celelalte filme din franciza Fast and Furious cu toti din film,iar Vin Diesel spune acele cuvinte scurte.

Uite dupa atata vorbarie despre acest film imi deschid calculator si ma uit la Furious 7(nu este Fast and Furious 7 este Furious 7).

Scuza-ma ca te-am criticat, dar mi-a placut prea mult filmul si nu ma puteam abtine.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 3, 2015 - 13:07

Pe mine nu mă afectează criticile. În plus, nici măcar nu-s pertinente. Dar am să te iau punctat, pe paragrafele tale.
1. Niciun poate. N-am zis că m-a plictisit. Apoi, e aiurea să zici că ai văzut un film de 10 ori, că-i știi toate replicile și că totuși nu știi ce se întâmplă în el. Ăăă, da.

  1. Nici n-am zis că este SINGURA PARTE BUNĂ din film. N-am spus asta. Am spus că m-a amuzat teribil omul și că mi-a plăcut la culme. Și nici n-am zis că nu-i de plăcut sau că cineva nu l-ar fi plăcut. Omul e bun. Și dacă nu i-am zis numele și i-am spus simplu „negrul”, nu e pentru că nu-l știu, ci pentru că sunt oameni care nu știu cine-i el după nume, ci după apelativul de „negrul”. Pam Pam.
  2. Tu crezi prost. Îmi doream să văd un film de acțiune. Este film de acțiune și nu puteam cum să vreau un film de dramă. E acțiune, thriller și crime. Ăstea-s genurile în care se încadrează, nu doar acțiune ;). Nu-s cu capul să mă uit la un film și să nu știu ce gen e. Și, surprinzător, am văzut toată seria o singură dată și, ghici ce, chiar știu ce se întâmplă în ea.

  3. Ar trebui să te mai interesezi. Furious 7 e din seria Fast and Furious. Al 7-lea film din Fast and Furious 7 e Furious 7. Ca o analogie, se poatespune și Fast and Furious 7, mai pe înțelesul tuturor, ca să nu creadă că-i vorba de un alt film care n-are legătură cu seria. Chiar și cinematografele au apelat la această analogie, împreună cu echipa de marketing și promovare a filmului. Gen de aia au existat enșpe mii de afișe de promovare ale filmului pe care scria Fast and Furious 7 și prea puține doar cu Furious 7 ;). Pam Pam.

Acum, scuză-mă tu pe mine, dar, înainte să zici c-am zis prostii, sau să interpretezi aiurea cele scrise de mine, mai bine mai citești o dată articolul ca să-l pricepi. Sau de 10 ori. Sau de câte ori crezi tu că e nevoie ca să știi ce am scris în articol. Ceea ce ai scris tu în comentariu, nu se pupă cu ideile din articolul meu. Filmul e bunicel. Strategia lor a fost foarte bună ;). În plus, dacă ție ți-a plăcut un film, n-ai de ce să critici pe alții că nu le-a plăcut ceva la el. Avem gusturi diferite, iar gusturile nu se discută pentru că nu sunt mai bune sau mai proaste. Ele pur și simplu sunt.

Reply
Emilian Edward februarie 15, 2017 - 09:33

Sunt ferm convins ca n’o sa publici comentariul meu. De altfel, in momentul in care aplici cenzura aprobarii arati ca nu esti sigura pe tine si asupra opiniilor tale. Psihicul tau emo nu suporta replica si critica. Am si un blog dar nu fac asta. Grow up !

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 15, 2017 - 10:20

O să-ți public comentariul când o să știi să scrii civilizat într-un spațiu public. N-am niciun psihic emo. Suport foarte bine și replica și critica, dar printr-un limbaj civilizat. Mie nu mi-a plăcut filmul ăla. Asta nu înseamnă că nu-l apreciez pe Paul Walker sau orice alt actor. Filmul ăsta s-a vrut să fie doar o sugativă de bani pentru fani și l-au lălăit prea mult. Dacă era ceva mai condensat cred că ar fi fost un film de-a dreptul genial și excelent, așa cum au fost alea dinaintea lui din serie.
Atâta timp cât am zis că m-a plictisit, îți dai seama că nu mă uit eu nici la telenovele. Pentru că se lălăie prea mult pe un subiect.
Ziceai ceva de aprecieri în comentariul ăla urât scris. Apreciez o grămadă de filme. Dar bune. Nu unele care ies doar ca să mai scoată niște bani, fără să genereze calitate la cel mai înalt nivel. Așa cum o făceau înainte.
Cât despre cenzură, aici, pe blogul meu, pe care-l plătesc și în care investesc timp ca să scriu, aprob și dezaprob ce vrea mușchiul meu. În general, dezaprob doar limbajul care nu-i tocmai civilizat. Și ca să-ți confirm că nu cenzurez chestii doar pentru că nu-s de acord cu tine sau ceva, ți-am răspuns acestui comentariu.
Apoi, articolul ăsta a fost scris acum aproape doi ani. În doi ani cred că am mai „grow up!”. Dar știi care e problema nației noastre? Că nu suntem în stare să acceptăm când un produs nu e bun. Când un produs e scos doar ca să fie scos. De pildă, uită-te la articolele scrise de americani despre filme. Să vezi cum dau ăia de pământ cu ele și cu actorii. A ieșit un produs nu foarte bun, dăm cu el de pământ. A ieșit un produs excelent, îl ridicăm în slăvi.
Și ca să vezi că nu doar privind filmul ăsta am eu ceva, îți mai bag un argument. Harry Potter (asta pentru că am fost fan seriei ăștia). Are 7 cărți. Și 8 ecranizări, pentru că pentru ultima carte s-au făcut 2 ecranizări. Ceea ce a fost un mare bullshit, pentru că au tras de povestea aia de n-au mai putut. Câțiva ani mai târziu? Ce-au făcut pentru bani? Au lansat încă o carte, despre următoare& co.). A fost nebunie printre fani. Au dat lovitura. Plus filmul cu acțiunea care a avut loc înaintea lui Harry Potter. iar au dat lovitura. Doar că aici au înțeles că nu mai merge să lălăie povestea lu Harry Potter și au venit oarecum cu o cu totul altă poveste.
Nu e vorba că am eu ceva cu filmul ăsta sau cu actorii. N-am nimic. I-am văzut și-n alte filme și sunt de-a dreptul demențiali și excepționali. Dar, Când vrei să tragi prea mult de o poveste, treaba asta se vede. Și plictisește. Indiferent de faptul că s-a vrut a fi un tribut pt pual Walker.
Iar dacă ai și tu un blog, mă aștept să știi că, atunci când critici, o faci altfel. Civilizat. Frumos. Cu argumente. Fără să jignești un om pe care nu l-ai văzut în viața ta, nu știi cum e, cine e, ce face, cum gândește dacă stai cu el la discuții cu adevărat serioase. Partea asta de interent are nevoie de educație și educare. Hai să nu dăm cu mucii în fasole și să o stricăm. Mersi!

Reply

Leave a Comment