Film: Allegiant

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
allegiant

allegiant

Aseară am văzut în premieră filmul Allegiant, la IMAX Cinema City din AFI Cotroceni. Apropo, știați că suntem primii care îl vedem? Așa că hai să scriu și despre asta, nu?

Primele două filme din Seria DivergentDivergent și Insurgent, mi-au plăcut. Și menționez faptul că n-am citit cărțile. De obicei, defectul meu, când vine vorba de a viziona un film după ce am citit deja cartea, este să fiu extrem de critică și să găsesc orice mică chichiță care mi se pare mie că nu-i la locul ei și nu se potrivește cu ceea ce eu am citit și mi-am imaginat.

Nu știu exact ce se întâmplă în cărți. Deci nu pot compara acțiunea din filme cu acțiunea din cărți. Și nu e vorba de faptul că acțiunea nu a fost suficient de palpitantă pentru un film SF, sau că SF-ul nu a fost destul de SF. Nici vorbă. Doar că mie, Allegiant, mi-a lăsat niște lacune în înțelegerea acțiunii filmului. Anumite scene, ca să zic așa, mi-au părut incomplete și neexplicate celui din fața marelui ecran.

Și, dacă am început cu un lucru negativ despre film, zic să continui cu ce mi-a plăcut, că sunt o grămadă de lucruri care îmi plac, în general, în filmele astea SF, lucruri care nu lipsesc nici din Allegiant.

Eu sunt o mare fană a filmelor SF dintr-un simplu motiv: duc tehnologia la un alt nivel. În plus, în general, filmele SF, deși ni se pare oarecum aberant, ne prezic într-un fel sau altul viitorul. La fel cum o făceau și filmele alea de prin anii 80. Filmele astea sunt o plăsmuire a minții umane. Iar tehnologia a apărut tocmai ca să satisfacă aceste plăsmuiri și dorințe umane. Tehnologia și evoluția ei sunt cele care aduc poveștile la realitate, ca să zic așa. Eu cred că multe chestii pe care le vedem în filme acum și ni se par de domeniul SF-ului, o să fie posibile, cândva, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Allegiant, desigur, nu face excepție de la regulă. Vine cu o acțiune care are loc tocmai prin prisma evoluției tehnologiei și a efectelor acesteia asupra omenirii. Cine a văzut primele două filme, ori a citit cărțile, știe deja că omenirea fusese aproape 95% distrusă, singurii supraviețuitori fiind cei din orașul Chicago, care fuseseră împărțiți pe Facțiuni. Facțiunile însă, dispar în Insurgent și un nou mesaj revelator pentru omenirea este scos la iveală: dincolo de ziduri se află salvarea și speranța. Așa că Tris și Four pleacă în căutarea unei lumi perfecte care, însă, le distruge așteptările și speranțele spre o lume cu adevărat bună.

Apoi, mie mi-au plăcut tare mult și de data aceasta Tris și Four. Cred că sunt ceea ce trebuie pentru filmul ăsta. Din punctul meu de vedere, își intră foarte bine în rol. Mai că te fac să o vezi mai mult ca pe o realitate, decât ca pe un film.

Ce și cum se întâmplă mai exact, puteți vedea din 11 martie 2016, în cinematografe. Filmul este distribuit de Freeman Entertainment.

Sursă YouTube (user The Divergent Series)

You may also like

6 comments

ecaleopi martie 10, 2016 - 17:49

,,Eu cred că multe chestii pe care le vedem în filme acum și ni se par de domeniul SF-ului, o să fie posibile, cândva, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat”- aceeaşi convingere o am şi eu.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 10, 2016 - 21:36

Super! E bine de știut că nu sunt singura nebună care crede așa ceva :))

Reply
Luciana Corlan martie 10, 2016 - 18:50

Eu am citit cărțile și mi-au plăcut tare mult. Cred că ți-ar plăcea și ție. Tris este mult mai puternică și mai cerebrală în ele. Este mai Divergentă. În film, prin comparație, este Dauntless pur sânge.
Mi-e cam teamă să mă uit, că tare mi-e că schimbă ăștia finalul de amorul artei.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 10, 2016 - 21:35

Eu, așa cum am zis, sunt foarte critică cu filmele după ce am citit o carte. Pentru că na, cartea îți formează alte așteptări :d.

Reply
Silviu Pal martie 11, 2016 - 11:12

Eu abia astept sa il vad. Pare super tare! :D

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 11, 2016 - 13:00

Da, este interesant. Eu vreau să citesc seria :D.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More