Home Filme În inima mării – curaj, devotament, perseverență

În inima mării – curaj, devotament, perseverență

by Daniela Bojincă
in inima marii

in inima marii

De când am început să merg la avanpremierele filmelor, pe lângă faptul că scriu aici, pe blog, recomandându-vă vouă, cititorilor, diferite filme, am început să le recomand și colegilor de la facultate, prietenilor și cunoscuților, prin prisma oricărei conversații, fie că are sau nu legătură cu subiectul, câte un film.

Ei bine, după ce am văzut filmul în În inima mării m-am întrebat cum aș putea să-l recomand celorlalți, astfel încât să-i fac să și meargă să-l vadă. Ce ar trebui să le spun și cum? Am observat că, modalitatea în care îți creezi și transmiți mesajul, contează foarte mult ca el să fie ascultat și urmat.

Nu-mi venea nimic în minte în afara faptului că: „Băi, filmul e chiar fain, are o poveste interesantă și actorii joacă bine.” Filmul ăsta e mai mult decât atât. E mai mult decât un film fain, cu o poveste interesantă. E mai mult decât o simplă poveste pescărească.

Povestea filmului pleacă de la o întâmplare pescărească adevărată și anume naufragiul balenierului Essex ce a avut loc din cauza unui cașalot înfuriat în timpul expediției de vânătoare a balenelor pentru ulei, fiind unul dintre cele mai mari și cunoscute dezastre ale secolului al XIX-lea. Totodată, acest incident i-a inspirat lui Herman Melville punctul culminant din Moby Dick.

În inima mării surprinde povestea naufragiului balenierului Essex din perspectiva lui Thomas Nickerson, care se afla la bordul balenierului, relatată autorului Herman Melville pentru viitoarea sa carte. Filmul surprinde povestea de la un capăt la altul, de la plecarea echipajului din Nantucket, planul de vânătoare a balenelor, problemele și neînțelegerile echipajului, până la cum se produce dezastrul și determină astfel echipajul să plutească în derivă mai bine de 90  de zile și cum ajung într-un final acasă ultimii supraviețuitori.

În plus, în cadrul filmului În inima mării sunt prezentate detalii vii ale tradiției vânătorii de balene pentru a evidenția aspectele terifiante ale acestui dezastru maritim și fixează detaliile tragediei în istoria nord-americană. Ceea ce îl face să capteze atenția spectatorilor și să prindă la public.

Mi-a plăcut tare mult filmul. M-a captivat povestea. Și, desigur, mi-a plăcut cum au jucat actorii. Chris Hemsworth, în rolul lui Owen Chase, e de senzație. Își joacă foarte bine rolul. Sau cel puțin mie mi se pare așa. Iar pe locul doi, în viziunea mea, se află Tom Holland, în rolul lui Thomas Nickerson în varianta sa tânără (povestitorul fiind Thomas Nickerson cel vârstnic, jucat de Brendan Gleeson). Mi-a plăcut tare mult copilul în special în scenele când pluteau ei în derivă. Atunci aș putea spune că m-am îndrăgostit la propriu de el, indiferent de cât de macabru ar suna asta după ce veți vedea filmul.

În inima mării este fix despre asta: curaj, devotament, perseverență. O lecție de viață care îți dă curajul de a merge unde nimeni nu vrea să meargă.

Filmul În inima mării, distribuit de Freeman Entertainment, a intrat în cinematografe din 4 decembrie 2015 și vă recomand să mergeți să-l vedeți. Și să citiți și cartea pe care eu n-am câștigat-o la vizionare, dar pe care am primit-o ulterior cadou. E o istorie relatată interesant în film și, se spune, e povestea cea mai aproape de adevăr, cea mai bine documentată.

Sursă Youtube (user Movieclips Trailers)

You may also like

Leave a Comment