Home Personal Din seria: Nu știu nimic despre fashion – Rochia lunii Martie

Din seria: Nu știu nimic despre fashion – Rochia lunii Martie

by Daniela Bojincă
fashion

Data trecută îți povesteam în acest articol că nu știu nimic despre fashion, dar totuși am să scriu despre asta, revin cu articolul Rochia lunii martie. Nu știu ce cu ce se potrivește în materie de textile (din punct de vedere teoretic, că n-am școală ca Iulia Albu sau alții), dar pot spune ce-mi place mie.

Dat fiind faptul că o să urmeze o serie întreagă de articole de genul cu rochii (câte una în fiecare lună), m-am gândit ca titlul să fie după tiparul de mai sus. Asta ca lumea să se obișnuiască în timp cu ideea acestor articole și cu colaborarea mea cu cei de la JRV.ro.

fashion

Dacă data trecută am prezentat o rochie din gama lor cu rochii de seară, de data aceasta am sărit la o cu totul altă categorie. Și anume la cea a rochiilor office sau de zi. Asta pentru că m-am gândit că, dacă tot a venit primăvara, mai toate femeile încep să aleagă ținute office care să implice rochia, renunțând ușor-ușor la pantaloni, bluzițe grosuțe și alte din astea. Drept urmare, rochie office să fie.

Propriul meu gust a ales această rochie office

După cum știi, rochiile o să le aleg strict în funcție de ce îmi place mie. În general o să fie câte o rochie simplă, cât se poate de simplă. Dar care îmi place mie cel mai mult și care mi se pare că-i de efect.

Din categoria lor cu rochii office mie mi-au plăcut două rochii mult de tot. Dar cum în viață trebuie să faci alegeri, mi-am ales doar una și anume rochia care mi-a plăcut cel mai mult. Și, drept îți spun, e și cea mai simplă (a doua avea un model).

Dar zic să nu mă mai lungesc și să arăt aici ce rochie am ales din multitudinea de rochii elegante din categoria office. Tadaaaaam:

rochii elegante rochia

De ce am ales rochia aceasta?

În primul rând, mi-a sărit în ochi culoarea. Mie îmi plac mult rochiile într-o singură culoare. Sau cu o gamă de culori care să fie din aceeași paletă. Eu o văd crem (și mă scuzi dacă tu o vezi altă culoare, sau altă nuanță care se numește altfel decât crem, dar eu am o problemă când vine vorba de observarea cromaticii, nu-mi dau seama exact de nuanța culorii și am tendința ca, dacă e o culoare apropiată de o alta, eu să o văd doar într-un anume fel – gen albastru închis care dă spre un verde închis sau ceva, eu o să fiu confuză în pronunțare). Și-mi place culoarea asta. E plăcută ochiului meu.

În al doilea rând, mi-a plăcut tare mult croiul simplu. Cred că el îi dă, de fapt, eleganța aia de bun gust și o transformă într-o rochie de efect. Cred că te-ai prins deja. Îmi place că-i simplă. Și asta, în ochii mei, o face să fie o rochie foarte frumoasă, pe care aș purta-o cu drag la muncă sau la facultate.

Cam asta a fost și cu cel de-al doilea articol despre fashion. Un domeniu în care pot să-mi dau cu părerea doar din perspectiva propriului meu gust.

You may also like

Leave a Comment