Home Blogging Vinerea asta o dedic lui Tiberiu Albu

Vinerea asta o dedic lui Tiberiu Albu

by Daniela Bojincă
tiberiu albu vocea romaniei

Vinerea asta (19.12.2014), m-am decis să i-o dedic lu Tiberiu Albu. De ce? O să vedeți mai jos, în rândurile următoare.

Cine este Tiberiu Albu? (în caz că nu toată lumea știe, m-am gândit să vi-l prezint)

Tiberiu Albu este el:

tiberiu albu

Finalist la Vocea României și, cred, sper (plecăciuni în fața forțelor universale), viitor câștigător al Vocii. Merită! Și, dacă mă întrebați pe mine de ce merită, ei bine de asta:

1. Pentru că m-am îndrăgostit de el de când a urcat pentru prima dată pe scenă.

2. Pentru că Tiberiu Albu cântă în halul ăsta de fascinant:

Sursă Youtube (user TheVoiceOfRomania)

Spuneam că m-am îndrăgostit de Tiberiu de cum a urcat pentru prima dată pe scenă. Ei bine da. Așa este. Dar, când l-a ales pe Smiley și nu pe Chirilă, trebuie să vă spun că mi-am propus să-l dau uitării. Totuși, când a ajuns în Dueluri, păi m-am reîndrăgostit de el nebunește.  Și atunci mi-am dat seama că nu am cum să nu-l iubesc. Și tare, tare, tare m-am bucurat când a ajuns la Tudor în echipă. I-am transmis un gând de: „Bravo băi Tiberiu, băi! Ești bun!”.

M-am îndrăgostit de vocea lui și de cât de bine îi stă pe scenă. Și, cel mai important, pentru tot ceea ce ne transmite nouă, dincolo de ecranele televizoarelor, sau în culise. Atunci când începe Tiberiu Albu să cânte, te oprești efectiv din respirat și îi dedici un moment de solemnitate interpretării lui.

Îl susțin pe Tiberiu mâine seară, 19 decembrie 2014, de la 20:30 încolo, la Vocea României, pentru că știu că ar fi singurul artist, căci este deja unul, care s-ar folosi pe mai departe de un studio doar pentru a înregistra o piesă și atât. Sunt sigură că i-aș auzi și dintr-un studio de înregistrări, aceeași voce ca pe scena de la Vocea României. Tiberiu Albu nu ar apela niciodată la aparatura asta modernă care până și mie, cu puterea mea de crăpat geamuri, mi-ar putea aranja vocea să fie mai tare ca a lui Jared Leto. Tiberiu n-are nevoie. Tiberiu are ceva al lui, ceva mai tare și mai fain decât orice aparat din lumea asta mare. Și, tocmai de aceea mâine îi voi dedica întreaga zi. Iar seara îl voi vota prin SMS la 1276, introducând în mesaj codul „21”.

Dacă Tiberiu Albu va fi cel care va ține trofeul Vocea României în mână, atunci înseamnă că poporul român a început să conștientizeze ce înseamnă cu adevărat muzica de calitate, muzica aia nelucrată prin studiouri. Și a învățat să aprecieze talentul pur, nu cel fabricat. Îmi doresc să câștige atât pentru el, căci sigur înseamnă un mare pas pe drumul ăsta, cât și pentru a demonstra că românul a făcut act de conștientizare a calității. Îmi doresc să aud pe radio voci faine. Voci bune. Voci care să-ți încălzească sufletul.

Dacă vrei și tu să-l susții pe Tiberiu, mâine seară, după ora 20:30, îl poți vota la 1276 trimițând mesajul „21”. Iar până atunci poți începe să-l susții pe pagina oficială de Facebook.

P.S. 1: Îl susțin mâine pe Tiberiu Albu pentru că a reușit să facă să sune și mai bine o piesă de-a lui Tudor Chirilă!!!

P.S. 2: Nenea Chinezu (ca să nu iau bătaie pentru apelativul „nenea”, să știi că pot să-ți spun și „Dragă Cristi”!!!), să nu te mai semnezi „un rocker bătrân”, că-i faci pe ai mei să se simtă de-a dreptul boșorogi (mama 43 și tata 48 fără juma de lună), chiar dacă eu vă bag pe toți trei, fără excepție, desigur, în aceeași oală: „1900 toamnă”. 😀

You may also like

6 comments

ricamihai13 decembrie 19, 2014 - 09:16

Nu pot să nu recunosc că nu mă dau în vânt după rock, dar, nu pot să nu apreciez hotărârea ta în susținerea unei idei în care crezi cu adevărat. Bravo!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 19, 2014 - 09:26

Nici eu nu mă dau în vânt după orice fel de rock. Trebuie să fie cu adevărat bun, cântat așa cum se cântă rock-ul. Iar Tiberiu face asta.
Și dacă e să nu-ți placă rock-ul, ție, sau altcuiva, tot se poate recunoaște că Tiberiu cântă dumnezeiește. Și cântă plăcut. Toți concurenții cântă bine, cei care au ajuns în finală. Doar că Tiberiu, din fericire, sau din păcate, este singurul care poate cânta și rock, dar și alte genuri. Ceilalți nu se pot plia la fel de bine pe rock, cum o face Tiberiu.
Îți mulțumesc frumos pentru comentariu și apreciere! Mă bucur că nu faci parte dintre oamenii care, dacă nu se află pe aceeași lungime de undă cu celălalt, încep să arunce, cum pot și ei, cu pietre :D.

Reply
ricamihai13 decembrie 19, 2014 - 09:31

Și eu mă bucur 🙂 O zi excelentă!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 19, 2014 - 09:36

Mulțumesc frumos, la fel!

Reply
Tiberiu Albu și muzica bună au câștigat Vocea României! decembrie 21, 2014 - 21:22

[…] spus joi seara, în articolul de aici, de ce l-am susținut pe Tiberiu Albu vineri seara, pe 19.12.2014, în cadrul concursului muzical […]

Reply

Leave a Comment