Home Blogging Zolty vrea să-și doneze scaunul electric unei persoane cu dizabilități. Pentru asta are nevoie de ajutorul nostru

Zolty vrea să-și doneze scaunul electric unei persoane cu dizabilități. Pentru asta are nevoie de ajutorul nostru

by Daniela Bojincă
fapta buna

M-am gândit mult la ce titlu să-i pun acestui articol. Nu știam dacă să-l formulez scurt, ori mai lung, dar voiam să furnizez o informație cât mai precisă și mai clară cu ajutorul lui. Așa că a rezultat ceea ce tocmai ați citit mai sus.

Nu știu câți dintre voi îl cunoașteți pe Zolty, așa că am să vă spun eu câte ceva despre el. Zolty este un om frumos. Cu un suflet minunat. Și este un blogger pasionat de ceea ce face și dornic să ajute și să dezvolte comunitatea alături de care trăiește, cât și să facă un bine altora. Spre exemplu în cazul de față.

zolty

Zolty și-a cumpărat acum ceva timp un scaun electric pentru a se putea deplasa mult mai ușor, căci el suferă de distrofie musculară congenitală. Recent Zolty a primit un scaun electric mult mai performant, așa că s-a hotărât să facă o faptă bună și să-l doneze pe cel vechi unei persoane care are nevoie de el. Vrea să-i ușureze viața și într-un fel modalitatea prin care-și desfășoară acea persoană activitățile de zi cu zi. Scaunul cel vechi are nevoie însă de două baterii noi pentru a putea funcționa, baterii pe care Zolty nu și le poate permite deoarece costă în dur de 1500 de RON.  Și cum Zolty este un om cu inimă mare, nu vrea să trimită scaunul decât într-o stare cât se poate de bună, iar acesta să fie cât se poate de funcțional.

Ca premiul dat în concursul lui Zolty, concurs pe care îl puteți găsi și voi aici, este nevoie de un sponsor. un sponsor cu o inimă la fel de mare cu a lui Zolty, un om gata să ajute cu transportul și cu achiziționarea bateriilor, astfel încât scaunul electric să ajungă la câștigător în cea mai bună stare.

Primii care s-au apucat să dea o mână de ajutor în găsirea sponsorului respectiv sunt chiar cei de la Blogal Initative, așa că dacă vrei să fii sponsor, ori dacă știi pe cineva care ar putea fi, vorbiți, vedeți cum faceți și dați un mail celor de la Blogal Initiative la adresa [email protected] și stabiliți împreună ce și cum faceți, căci omul ăsta și cel spre care va pleca scaunul electric chiar merită ajutați.

Sinceră să fiu, mă impresionează mărinimia lui Zolty. De obicei oamenii devin răutăcioși. Nu vor să ajute și să facă un bine și altora, la fel cum li s-a făcut și lor. Zolty însă este diferit. Este întru totul diferit. Este omul care dă din puținul pe care îl are, oricui ar avea nevoie și oricui i-ar cere ajutorul. Zolty știe să se facă iubit și apreciat de cei din jur și nu neapărat pentru problema de sănătate pe care o are, ci pentru personalitatea lui. Pentru sufletul bun pe care îl are. Eu una îl stimez și m-aș bucura din suflet să aibă parte de cât mai multe lucruri bune în viață. Și să fie la fel de simpatic și de amuzant.

Așa că, dacă vreți să-l ajutați și să-i fiți alături, îi puteți promova concursul, dând vestea mai departe și ajutând astfel la găsirea unui sponsor. Ori, de ce nu, printre voi poate se găsește un sponsor. Și tare m-aș bucura dacă unul dintre cititorii mei ar vrea să-l ajute pe Zolty.

You may also like

11 comments

Damian Irimescu februarie 12, 2015 - 22:22

Eu aș face altfel, sincer, uite am auzit de această inițiativă de la tine. Eu sunt dispus să donez o sumă de bani (nu multă ce-i drept, după măsura fiecăreia). Câți bloggeri sunt în România? Mână de la mână câte 5-10 lei și deja se face suma.

Cred că asta ar fi dovada că în România, există și este foarte bine definită, o blogosferă, și încă una activă. Dar cred că asta poate intra în utopie (deși mulți ziceau și despre blogosfera din Craiova, pe la începuturi, catalogând-o drept utopie). Dar, eu cred în imposibil 😀

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 12, 2015 - 23:08

Damian, m-am gândit și eu la asta. Și da, cred că ar fi o idee foarte bună. Am să i-o propun lui Cristian ca venind din partea ta. Chiar am să vorbesc cu el :).

Și da, asta ar demonstra cu adevărat ce înseamnă o blogosferă activă.

Reply
zoltybogata februarie 12, 2015 - 23:22

Ms mult. Multă sănătate

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 12, 2015 - 23:48

Cu mare plăcere, Zolty!

Reply
Damian Irimescu februarie 13, 2015 - 00:05

Cu siguranță din partea blogosferei craiovene am putea să strângem o sumă de bani (mă arunc să dau și o cifră, undeva pe la 500 de ron). Acum, dacă și alți bloggeri, alte blogosfere s-ar activa și ele și ar face o chestie asemănătoare, atunci cu siguranță, s-ar strânge ceva bani, poate chiar toată suma și astfel, nu ar mai fi vreun sponsor, ci oameni, cărora le pasă de cineva. Zolty, mâine am să discut despre asta aici în Craiova cu restul și am să încerc să obțin ceva bani și din altă parte, ca ajutor. Eu oricum mi-am propus suma de 500 de ron să fie strânsă.

Asta înseamnă 30% din necesarul tău. Am să discut și cu cei din Ploiești, poate se activează și ei cu o sumă de 500 de ron și atunci ai avea 66% din suma necesară, restul de 500 de ron poate e acoperită de bloggeri din București, urmându-ne exemplu, fiecare câte 5-10 lei și uite așa s-a strâns suma, numai să avem un cont unde să depunem banii.

Sănătate!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 13, 2015 - 01:15

Da, ideea ta e foarte bună!

Reply
Georgeta Popoiu februarie 13, 2015 - 00:01

Ma anuntati si pe mine dupa ce luati o hotarare? Multumim !

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 13, 2015 - 01:15

Sigur că da, Georgeta!

Reply
Dan Pavel februarie 13, 2015 - 00:26

Ma inscriu si eu sa ajut cu cate ceva! Vreau detalii!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 13, 2015 - 01:14

Super! Super! Super!

Reply
S-a găsit sponsor pentru cauza lui Zolty martie 9, 2015 - 23:00

[…] știți că vă spuneam în articolul de aici că se caută un sponsor pentru ca Zolty să poată face cadou unei alte persoane cu dizabilități […]

Reply

Leave a Comment