Home Bucătărie Turquoise Restaurant – un loc în care trebuie să mănânci măcar o dată

Turquoise Restaurant – un loc în care trebuie să mănânci măcar o dată

by Daniela Bojincă
turquoise restaurant terasa

De curând s-a deschis Turquoise Restaurant, cu mâncăruri turcești, ocazie cu care m-am gândit că, turquoise, de fapt, s-ar putea să provină cumva dintr-o franceză derivată din turcă. Și am avut dreptate. M-am documentat puțin, căci eram cam intrigată de ce un restaurant turcesc are un nume franțuzesc și am aflat că turquoise datează din secolul 17 și provine din cuvântul turques ( care înseamnă „turci” în Franceză) pentru că acest mineral a fost pentru prima dată adus în Europa din Turcia. Pam Pam! Mister elucidat!

Înainte să-ți spun de ce să mergi măcar o dată la Turquoise Restaurant, vreau să mai continui puțin cu introducerea.

Când am fost în Turcia m-am îndrăgostit de mâncărurile lor tradiționale. Și au o grămadă. Chiar și sarmalele mi-au plăcut mai mult decât ale noastre, pentru că alea sunt originalele, până la urmă.  M-am îndrăgostit de dulciuri – a lor baklava e cea mai bună. Iar astea reinterpretate, din punctul meu de vedere, sunt niște porcării. Și, pentru că mi-a plăcut atât de mult mâncarea turcească, am și învățat să fac o ciorbă de-a lor (cu orez și iaurt). și am căutat și prin alte părți să mănânc mâncare turcească, dar niciunde nu a avut gustul ăla ca în Turcia. Nu era același lucru. Și nu eram mai deloc impresionată. Iar eu, sinceră să fiu, sunt foarte mofturoasă când vine vorba de mâncare și greu mă poate impresiona ceva.

turquoise restaurant interior

De ce să mergi măcar o dată la Turquoise Restaurant

La Turquoise Restaurant am încercat aproape din toate. La deschidere au avut un bufet din care am luat câte o lingură din fiecare mâncare, ca să pot să le gust pe toate și să văd ce-mi place și ce nu. În afară de găluștile cu carne de vită (care erau iuți – iar mie nu-mi place nimic iute, nu că n-ar fi fost ele bune), mi-a plăcut tot ce am gustat. Toate tipurile de salate. Pâinicile lor. Un fel de pizza. O chiftea tare interesantă, puțin gumată, de care n-am mai mâncat până acum. Și o sarma în foaie de viță, total diferită de sarmaua noastră în foaie de viță. Și toate absolut delicioase. Am reîntâlnit gusturile alea specifice mâncărurilor tradiționale turcești. Așa că o să mă reîntorc acolo când o să mi se facă dor de vreo mâncare turcească ca la mama ei acasă.

Și am mai fost cucerită de un aspect. Toate sucurile și băuturile erau aduse din Turcia. Și erau absolut delicioase. Și e altceva când te duci într-un restaurant cu specific tradițional din altă țară și nu dai peste Capy și alte din astea, ci sucuri de-ale lor. Ah, că era să uit. Și barul de cocktail-uri e un must în restaurantul ăla. 

Apoi, mi-a plăcut mult și locul. O casă veche, cu arhitectură impresionantă atât în interior, cât și în exterior și cu o terasă tare faină (care poate fi și acoperită și descoperită – tehnologia era wow). Deși spațioasă și terasa și spațios și interiorul, îți dădea senzația de un loc intim. Un loc în care să te poți duce să iei prânzul/cina cu un prieten drag și să povestiți câte-n lună și în stele. Așa cum am și făcut cu încă câțiva prieteni.

turquoise restaurant terasa

Contact Turquoise Restaurant

Așa că, dacă-ți place ce zic eu aici, zic să încerci măcar o dată acest restaurant. Și dacă nu știi ce te așteaptă exact, intră la ei pe site și găsești acolo în secțiunea cu meniuri toate preparatele pe care le oferă și prețurile acestora. Fizic îi găsești la adresa Strada Theodor D. Speranția 96, București

You may also like

Leave a Comment